meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Bella en Edward #2

donderdag 16 februari 2017

Bella en Edward #2

Summary Update Bella en Edward
dierentehuis, opvangkittens

De opvangkittens Bella en Edward zijn nog steeds bij ons. We zijn met ze naar de dierenarts geweest om ze te laten neutraliseren en dit is een hele nare ervaring voor ze geweest. Het heeft zoveel stress opgeleverd dat we weer terug bij af waren. Het heeft hen een week gekost om bij te komen en het leek alsof alle vooruitgang was verdwenen. Hoe gaat het nu met ze? Een update.









Bella en Edward waren al niet meer zo klein toen ze kwamen en inmiddels zijn ze al weer ruim vijf weken bij ons. Het gaat heel moeizaam. Ze lijken zich prima thuis te voelen en ze zijn hartstikke gezond, maar ze blijven heel angstig voor mensen, geluiden en bewegingen. Een goed socialisatiemiddel is altijd voer en dat werkt ook wel bij deze twee angsthazen. Bella is wel zo ver dat ze op schoot kruipt zolang er eten in je hand zit, maar zodra het op is, is zij ook weg. Met Edward zijn we nog lang niet zover. Dit kan wel eens erg lang gaan duren, als de angst al ooit weggaat. Tijd om eens te gaan overleggen. Wat te doen met kittens die tijdens de inprentingsperiode weinig of geen contact hebben gehad met mensen?

Na overleg met het dierentehuis hebben we besloten dat er intern overlegd gaat worden hoe we verder gaan. Deze twee hebben nog twee zusjes die in een ander gezin zijn geplaatst. Daar lopen ze tegen hetzelfde aan als wij. Ik ben erg benieuwd wat we gaan doen. Het kan zijn dat of Bella of Edward in een ander gezin wordt geplaatst om te bekijken of ze het apart van elkaar beter doen. Soms is het zo dat angstige kittens elkaar ook bang houden. Het kan ook goed werken wanneer ze in een gezin komen waar volwassen katten zijn die zich over hen ontfermen. Ik heb zelf twee volwassen katten, maar die missen helaas elk moeder/vader gevoel en doen voornamelijk alsof de kittens er niet zijn. Het is in ieder geval wel zeker dat het, zoals ze nu nog zijn, heel moeilijk wordt om een gezin te vinden die het ziet zitten met deze twee.

dierentehuis, opvangkittens
Het is erg lastig om een leuke foto van Edward te maken, aangezien hij er direct vandoor gaat wanneer we aan komen zetten met het fototoestel of de mobiel. Het is de eerste keer dat het zoveel moeite kost om een kitten te socialiseren en dat is frustrerend, maar ook een uitdaging.

Volgende week kan ik vertellen wat er gaat gebeuren met Bella en Edward en of ze nog bij ons blijven of dat ze ergens anders heen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten