meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in augustus, verwacht in september

maandag 4 september 2017

Gelezen in augustus, verwacht in september

Summary Wat ik las in augustus
Pierce Brown, Sarah J. Maas, Sebastian Fitzek, Jensen, Arlidge, Sharon Bolton

Ondanks drukte op het werk heb ik toch weer wat weg kunnen lezen. Het is heel fijn om na een lange werkdag s'avonds niets anders te hoeven doen dan languit op de bank te liggen met een boek. Door het vele recensie- en redactiewerk loop ik behoorlijk achter met mijn eigen nog te lezen stapel. Ik lees meestal twee boeken tegelijk, dus heb ik me voorgenomen om vanaf nu steeds één recensie boek en één "eigen" boek te gaan lezen. Er zijn gewoon teveel boeken die ik zo graag nog wil lezen waar ik niet aan toegekomen ben. In deze post weer een overzicht.


Eerst het overzicht van wat ik in augustus heb gelezen. Voor Unieboek|Het Spectrum mocht ik 13 minuten lezen van Sarah Pinborough. Ondanks dat het boek voor mij persoonlijk iets teveel middelbare school drama bevatte vond ik het een verhaal met een ingenieus plot. Mijn recensie kun je hier lezen. Voor Hebban las ik eens een Engelstalig boek en dan ook nog één die ik zelf had kunnen uitkiezen. Ik vond Where The World Ends  van Geraldine McCaughrean echt een fantastisch boek dat ik zelfs 5 ***** heb gegeven. 

Dolores Redondo,Sarah Pinborough,Geraldine McCaughrean, Victoria Scott, Eva Burgers
Dan las ik voor Hebban ook nog het 4e deel van één van mijn favoriete series: Lockwood en co, namelijk De vlammende geest. Mijn recensie van dit boek is in de maak. Ik kan wel zeggen dat ook dit deel mij niet teleurstelde. Van Xander uitgevers mocht ik meedoen met een blogtour rond de dikke pil Dit alles zal ik je geven van de Spaanse auteur Dolores Redondo. Mijn bijdrage is hier te lezen.
Tussendoor heb ik ook nog twee boeken gelezen van mijn nog te lezen stapel, namelijk Titans van Victoria Scott en Fataal van Eva Burgers. De nog te lezen stapel van mij is echt iets raars, want ondanks duidelijke plannen in lees-volgorde wijk ik daar altijd van af. Dat komt omdat ik dan op mijn werk in de bieb weer tegen nieuwe boeken aanloop en de verleiding niet kan weerstaan om ze mee naar huis te nemen.


Sterre Carron, Kass Morgan, Dan Brown, Robert Beatty, Stephen King, Bernard MinierAangezien het eigenlijk wel voorbij is met de vakantieperiode verschijnen er weer volop boeken de komende maanden. Het meeste kijk ik uit naar het nieuwe boek van Stephen King, mijn meest favoriete auteur. Schone slaapsters verschijnt eind deze maand en ik hoop dat het weer een lekker eng boek is. Ik heb nog een boekenbon liggen dus kan ik straks mijn verzameling compleet houden. Ook Duizelingwekkende hoogte en Puta staan alvast op mijn te lezen lijstje. Verder verschijnen ook nog: Schemering van Bernard Minier; Het dilemma van Samantha King, Oktober is de koudste maand van Christoffer Carlsson, Oorsprong van Dan Brown en Rebel van Kass Morgan, het 4e deel in de 100-serie. Ik vind de boeken van deze serie niet heel erg bijzonder, maar ik heb wel alle seizoenen van de tv serie op Netflix gekeken en die vind ik wel heel erg goed. De boeken lezen erg gemakkelijk, dus die kan wel tussendoor. Ook verschijnt nog het 2e deel van Serafina, een jeugdboek. Het 1e deel las ik voor Hebban en ik vond het zeker leuk genoeg om ook dit deel te gaan lezen.


En als laatste nog: wat ga ik in ieder geval proberen voor elkaar te krijgen in september? Voor Vrouwenthrillers ga ik Zijn bloedige plan lezen van Graeme Macrae Burnet, als ook Kijk wat ik gedaan heb van Sarah Schmidt en Tamar van Monique Hoolt. Op dit moment lees ik Zoeker van Veronica Rossi (met dank aan Unieboek|Het Spectrum) en Belast verleden van en met dank aan Patricia van der Broek). Vol enthousiaste en goede moed ga ik een nieuwe leesmaand in!

Veronica Rossi, Unieboek|Het Spectrum, Patricia van der Broek, uitgeverij Palmslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten