meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in oktober en verwacht in november

maandag 30 oktober 2017

Gelezen in oktober en verwacht in november

Marie Lu,Sophia Drenth,Robert Beatty,King,Oli Veijn,Riley Sager,Danielle Bakhuis,Sebastian Fitzek

Oktober is ook al weer voorbij, net als het mooie weer. Veel wind en regen betekent nog meer lezen. Ik had afgelopen maand ook nog eens twee weken vrij waarin ik veel achterstallige klussen heb gedaan, maar tussendoor ook heb gelezen natuurlijk. Daarnaast ben ik begin van de maand samen met Wendy naar de boekpresentatie geweest van Broertje van Michael Berg waar Vrouwenthrillers voor was uitgenodigd. Dit vond plaats bij uitgeverij Overamstel in Amsterdam en het was weer een hele leuke ervaring. Ik schreef er een verslag over dat hier te lezen is.

Dan nu mijn overzicht van wat ik zoal heb gelezen, wat er wordt verwacht en wat ik van plan ben om te lezen (met de nadruk op van plan, het loopt altijd anders).


Sebastian Fitzek, Sarah J. Maas, Katharine McGee, Mariette Lindstein, Riley Sager

In oktober heb ik eindelijk Hof van mist en woede uitgelezen, een behoorlijke dikke pil. Zeker wil ik het derde deel lezen, maar ik had wel wat bedenkingen bij dit boek. Daarom schuif ik het lezen van Hof van vleugels en verwoesting nog even op. Voor Vrouwenthrillers las ik Duizelingwekkende hoogte van Katharine McGee, het vervolg op Duizend hoog. Ik vond het een heerlijk boek om lekker tussendoor te lezen, het leest tenslotte heel gemakkelijk. Van AW Bruna had ik De sekte toegestuurd gekregen en daar was ik erg blij mee. Ook dat boek heb ik gelezen en mijn ervaring is hier te vinden. De laatste meisjes van Riley Sager heb ik technisch gezien niet gelezen, maar geluisterd. Tijdens mijn vakantie heb ik veel geschilderd in mijn huis en omdat ik er eigenlijk wel van baalde dat ik dan dus niet kon lezen heb ik de luisterapp van de bibliotheek op mijn telefoon gezet. Ik dacht eigenlijk alleen oudere titels te kunnen vinden, dus was ik aangenaam verrast dat ik dit boek er tussen vond. Geluisterd dus in plaats van gelezen, maar hij telt.

M.J. Arlidge, Danielle Bakhuis, Lee Child, Oli Veijn

Volgende maand verschijnt Wie niet weg is, de zesde Helen Grace van M. J. Arlidge. Daar ben ik nog niet aan toe, want ik heb de vorige nog niet gelezen. Ik heb Naar bed, naar bed al wel aangevraagd bij de bieb, maar zijn boeken zijn populair dus heb ik een waslijst aan aanvragen voor me. De 22e Jack Reacher komt ook volgende maand. Ik heb alle delen van de serie gelezen en hoewel ik de boeken niet meer zo interessant vind als de eerste delen blijf ik ze trouw lezen. Het heeft echter geen haast, dus wacht ik tot het boek door mijn bibliotheek is aangeschaft. Altijd ben ik benieuwd naar YA boeken van eigen bodem, volgende maand de thriller De eliminatie en een heuse fantasy De orde van de poortwachters. Het vorige boek van Danielle Bakhuis, 6 seconden, heb ik gelezen en vond ik heel goed en ook dit boek klinkt erg spannend. Het boek van Oli Veijn is de eerste van een serie en ik ben dol op (fantasy) series.Robert Beatty, Marie Lu, Wendy Walker, Ian McGuire


Wat ik ga proberen te lezen in november is in ieder geval Het noordwater voor Vrouwenthrillers. Dit boek ligt al even in de kast en moet nu gelezen worden. Warcross is voor Hebban, dat betekent een deadline, dus deze ga ik ook zeker lezen. Het Cassandra-effect heb ik toegestuurd gekregen van uitgeverij HarperCollins Holland en Serafina van uitgeverij Lannoo. Het eerste boek van Serafina, Serafina en de zwarte mantel las ik destijds voor Hebban en ik vond het echt een leuk boek. Serafina en de kronkelstaf staat daarom hoog op mijn leeslijst. Op dit moment lees ik de laatste stukjes uit Schone slaapsters van Stephen en Owen King en het eerste deel van De bloedwetten van Sophia Drenth. Tegenwoordig kan het wel een dag duren voordat ik in een volgend boek begin, alleen maar omdat ik niet kan kiezen! Ik lees altijd twee boeken tegelijk en ik probeer dan één recensie exemplaar te lezen en eentje van mijn NTL stapel. Helaas (of juist niet) loopt het meestal anders, boeiend is het wel iedere maand weer.


Sophia Drenth, Stephen en Owen King, The House of Books, uitgeverij StaaldrukGeen opmerkingen:

Een reactie posten