meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in september en verwacht in oktober

maandag 2 oktober 2017

Gelezen in september en verwacht in oktober

Summary Overzichtje van september en oktober
 Wendy Walker, Riley Sager, Dolores Redondo, Harlan Coben, Dan Brown, LS, Ambo|Anthos, Xander, Boekerij, HarperCollinsHolland            Marie Lu, Kerry Drewery, MA Bennett, Cass Morgan, Meis & Maas, Blossom Books, LS, Unieboek|Het Spectrum 


Er is alweer een (lees)maand voorbij en dus weer tijd voor een overzicht. Er staan in oktober weer flink wat mooie boeken te verschijnen. Zelf ben ik heel nieuwsgierig naar De laatste meisjes van Riley Sager, omdat de flaptekst zo heerlijk luguber klinkt. Dit boek verschijnt op 5 oktober bij Ambo|Anthos. S.T.A.G.S. van M.A. Bennett verschijnt op 25 oktober bij Meis & Maas en dit lijkt me een echte psychologische YA thriller. Sinds Verraad van Abigail Haas heb ik eigenlijk niet meer echt zo'n boek gelezen, maar van dit boek verwacht ik wel wat.
Natuurlijk heb ik zelf ook weer het een en ander gelezen en gerecenseerd in september. Voor Vrouwenthrillers las ik Zijn bloedige plan van Graeme MacRae Burnet. Ik had een verslag-achtig boek verwacht gebaseerd op een ware gebeurtenis, maar het boek heeft me echt verrast.

Graeme Macrae Burnet, Patricia van der Broek, Veronica Rossi, Hollands Diep, Palmslag, Unieboek|Het Spectrum
Op verzoek van de auteur las ik Belast verleden van Patricia van der Broek en ook daar was ik erg door verrast. Haar eerste boek, Dodelijk bedrog, las ik jaren geleden voor Hebban en ik vond dit tweede boek alweer veel prettiger om te lezen. Dan las ik nog de YA duologie van Veronica Rossi, Riders en Zoeker.
Voor Hebban heb ik Aan het hof van Eden gelezen van Joelle Charbonneau, waarvoor ik nu eerst ga nadenken over de recensie.Joelle Charbonneau, Karakter, Sarah Schmidt, Hollands Diep, Karin Slaughter, HarperCollinsHolland, Deon Meyer, CPNB
Ik las ook Kijk wat ik gedaan heb, het debuut van Sarah Schmidt. Een true crime, maar ook weer niet. Apart boek, vooral door de bijzondere schrijfstijl. De recensie volgt nog. En ik had nog net tijd voor twee (dunne) boeken voor mezelf. De vrouw in de blauwe mantel, het geschenkboekje van de Spannende Boeken Weken vorig jaar. En een aanvulling op Goede dochter van Karin Slaughter, namelijk Laatste adem.

Op dit moment lees ik het laatste stukje van Mist van hof en woede van Sarah J. Maas. Ik heb vrij lang over dit boek gedaan en dan niet alleen omdat het zo'n dik boek is. Voor oktober heb ik ook alweer het een en ander klaar liggen. Voor Sophia Drenth ga ik allebei De bloedwetten boeken lezen, samen goed voor flink wat pagina's. Daarmee stap ik ook eens even uit mijn comfortzone. Het is al weer lang geleden dat ik veel Fantasy boeken las. Deel twee van Duizend hoog, Duizelingwekkende hoogte ligt te wachten voor Vrouwenthrillers, zo ook Het noordwater van Ian McGuire.Sophia Drenth
Ian McGuire, Katharine McGee, Cargo, Moon
Ik lees eigenlijk altijd twee boeken tegelijk. Eén waarvoor ik een recensie ga schrijven en eentje van mijn eigen stapel. Dat is altijd zo moeilijk kiezen. Cress van Marissa Meyer of Gouden zoon van Pierce Brown? Het wordt in ieder geval weer een drukke en interessante leesmaand!


Marissa Meyer, Pierce Brown, Blossom Books, LS


Geen opmerkingen:

Een reactie posten