meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Verwacht en gelezen in november en december

dinsdag 5 december 2017

Verwacht en gelezen in november en december

de boekenfabriek, november en december 2017

In november heb ik acht boeken kunnen lezen, voor december verwacht ik wel wat minder. Surprises, gedichten en cadeautjes kosten allemaal behoorlijk wat tijd in deze maand. Daarnaast ben ik ook nog steeds heel druk op mijn werk, waardoor het lezen eigenlijk overal tussendoor gestopt moet worden. Er verschijnt deze keer ook niet zo veel waar ik echt naar uitkijk. Dat geeft niet, er blijft altijd genoeg te lezen liggen.Sophia Drenth, Staaldruk, Ian McGuire, Cargo, Uitgeverij Historische verhalen

Wat las ik afgelopen maand? Natuurlijk het geweldige Vonnis, de eerste Bloedwetten van Sophia Drenth. Het noordwater van Ian McGuire en een uitstapje met Historische verhalen: Korte verhalen uit de Gouden Eeuw.


Robert Beatty, Lannoo, Lissa Evans, Gottmer
Ik las ook weer een paar jeugdboeken. Helaas heb ik hier niet altijd tijd voor, maar soms probeer ik er toch een paar tussendoor te lezen. Serafina en de kronkelstaf is voor wat oudere kinderen en was, zoals ik al had verwacht, erg leuk om te lezen. Wode Weus en de Wieze Walla's heb ik voor Hebban gelezen en dit vond ik ook een verrassend leuk jeugdboek. Alhoewel de titel doet vermoeden dat dit een boek voor behoorlijk kleine kinderen is vond ik toch van niet. De recensie volgt nog.                            


Kerry Drewery, LS, Marie Lu, Best of YA, Marissa Meyer, Blossom Books Ook las ik (natuurlijk) weer een aantal YA boeken in november. Warcross las ik voor Hebban en ik ben echt heel enthousiast over
dit boek! Een origineel uitgangspunt
en heel erg goed uitgewerkt. Tel daarbij op een vlotte manier van
schrijven en een strakke spanningsboog en je hebt gewoon een goed boek in handen. Cel 7
vond ik ook origineel en heb ik ook met plezier gelezen. Heel prettig ook dat beide boeken het eerste deel zijn in een trilogie, dan blijft er veel om naar uit te kijken. En hoeveel tot mijn spijt moet bekennen dat Cress en Winter nog steeds op mijn stapel liggen heb ik wel Levana tussendoor gelezen.
Sophia Drenth, Staaldruk, Wendy Walker, HarperCollins, STAGS, Meis&Maas, Daniëlle Bakhuis, Best of YA
Dan nog het lijstje voor aankomende maand. Vanwege alle feestdrukte houd ik het bescheiden ;-) Ik ben nu Het Cassandra-effect aan het lezen voor HarperCollins, S.T.A.G.S. ligt klaar voor Hebban. De eliminatie is voor Vrouwenthrillers en wanneer het boek uit is mag ik Daniëlle Bakhuis wat vragen voorleggen. En mocht ik nog tijd over hebben dan wil ik graag doorgaan met het tweede deel van de Bloedwetten van Sophia Drenth.

Op mijn eigen nog te lezen stapel ligt ook nog zoveel dat ik nog wil (of moet) lezen. Deel 2 én 3 van de Mars trilogie van Pierce Brown, Cress en Winter van Marissa Meyer, het 3e deel van Hof van doorns en rozen.. Ook ben ik nog niet helemaal bij met de Helen Grace boeken van Arlidge en Jack Reacher van Lee Child. Ik lig hopeloos achter met het bijhouden van mijn series en er komen er alleen maar meer bij. Gelukkig maar, zoveel keuze! Volgende maand geen verwacht en gelezen, maar dan is het weer lijstjes-tijd. Dus ga ik me weer verdiepen in wat ik dit jaar allemaal heb gelezen en wat mijn favorieten waren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten