meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in februari en maart

maandag 26 februari 2018

Gelezen en verwacht in februari en maart

Summary Weer een overzichtje van afgelopen maand en vooruitkijken naar volgende maand.
LS, AW Bruna, Daniel Cole, Eva Monté, Alexandra Penrhym Lowe

Februari was voor mij een drukke, maar ook een hele leuke en spannende maand. Aan het begin van de maand waren Wendy en ik uitgenodigd voor een bloggersmiddag bij Storytel ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe (luister)boek van Eva Monté. Ik ben het boek nu aan het luisteren en tot nu toe is het erg leuk. En de 19e was ik weer in Amsterdam, deze keer voor een interview met Daniel Cole. Dat vond ik echt héél erg spannend, maar het was een ontzettend leuk gesprek.
Daarnaast heb ik ook redelijk wat gelezen, dus tijd weer voor een overzichtje.







Victor Dixen, Maren Stoffels, Annemarie Bon, Cara Delevingne, Moon, HarperCollins Holland, Leopold, Q












Ik heb vier Young Adult boeken gelezen afgelopen maand. Phobos³ voor Hebban waarmee de trilogie nu is afgerond. Dan Spiegel van Cara Delevingne voor Vrouwenthrillers. Daarnaast las ik zelf nog Challenge van Annemarie Bon en Escape Room van Maren Stoffels, beiden auteurs die ik eigenlijk alleen maar van jeugdboeken kende. Voor Hebban ga ik weer een trilogie recenseren, namelijk de Darkest Minds van Alexandra Bracken.

Daniel Cole, Neil Gaiman, CJ Tudor, Liesbeth Jochemsen, Godijn, LS, AW Bruna, Karakter




In aanloop naar het interview met Daniel Cole mocht ik van uitgeverij Luitingh Sijthoff alvast het proefexemplaar lezen van Marionet. En één dag voor het interview lag het prachtige boek op de deurmat dat ik de volgende dag mooi mee kon nemen om te laten signeren! Noorse goden van Neil Gaiman lag bij de nieuwe boeken op mijn werk (erg leuk en grappig), De krijtman heb ik geluisterd via Storytel en Het goud van de gelaarsde kat was een recensie exemplaar. Volgende week verschijnt mijn recensie van het boek.

Bertina Mulder, Jane Harper, Graeme Macrae Burnet, Margje Woodrow, AW Bruna, De Fontein, Hollands Diep
                                                                                                                                  

Begin maart gaan Wendy en ik naar de boekpresentate van De rode magneet van Bertina Mulder, het boek ligt klaar om gelezen te worden. Van de debuut thrillers van Jane Harper en Graeme Macrae Burnet heb ik erg genoten, dus staan Wildernis en De verdwijning van Adèle Bedeau nu op mijn lijstje. In maart staat ook de uitreiking op de agenda voor de beste Vrouwenthriller van het jaar, deze is gewonnen door Saskia Oudshoorn met haar boek Op eenzame hoogte. Ook mag ik wat vragen stellen aan Alexandra Penrhyn Lowe en ter voorbereiding daarop ben ik het slotboek van De laatste wachter aan het lezen, Leeuwenhart.

Cassandra Clare, Alexandra Penrhyn Lowe, Alexandra Bracken, Moon, Karakter, AW Bruna


Genoeg te doen dus weer volgende maand. Soms is het veel werk, maar dan  wel het leukste werk dat er bestaat gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten