meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in april en mei 2018

maandag 30 april 2018

Gelezen en verwacht in april en mei 2018

Summary Weer een maandoverzicht van wat ik in april heb gelezen, wat er wordt verwacht en wat ik ga lezen in mei.
Michael Reefs, Alexandra Bracken, Jane Harper, Neil Gaiman, Stormsteen, Karakter, AW Bruna, Blossom Books

Alhoewel april niet zo'n spannende maand was, weer een overzicht van wat ik heb gelezen en wat ik allemaal ga lezen in mei. Naast werk en recensie werk ben ik nu actief bezig met mijn rubriek voor Kinderboeken en heb ik afgetrapt met een artikel over Michael Reefs. Ik heb ook zijn nieuwste boek Bram en het zoldermysterie gelezen en een recensie geschreven. Inmiddels ben ik alweer bezig met de tweede auteur en dat is Harman Hoetink die een grappig prentenboekje heeft geschreven, Ko met de vlo.

Verder heb ik weer van alles gelezen en staat er in mei weer een leuke bloggerslunch op de agenda.


In mei verschijnt het tweede deel in de Voorlopers serie van Mirjam Hildebrand. Vorig jaar eindigde ze hoog bij de Hebban Awards en het boek staat in de shortlist voor de Jonge Jury prijs die in juni bekend zal worden gemaakt. Het tweede deel heet De kracht van velen en op 24 mei organiseert uitgeverij Kluitman een lunch voor bloggers. Ik ga er heen met Wendy (voor Vrouwenthrillers), maar ook met mijn nieuwe collega's Nienke en Denise van de Facebookgroep Kinderboeken. In aanloop daar naartoe mag ik het boek al lezen en moet ik een originele vraag verzinnen voor Mirjam. Ik heb al een interview met haar gedaan, dus dat wordt nog even diep nadenken over een intelligente vraag.


Mirjam Hildebrand, uitgeverij Kluitman
Wat las ik in april? Natuurlijk Bram van Michael Reefs, De overlevenden, het eerste deel van De Darkest Minds trilogie van Alexandra Bracken. De andere delen liggen ook klaar om gelezen te worden, ik lees namelijk de hele trilogie in één keer voor Hebban. De boeken zijn vrij dik, maar ze lezen erg snel. Ook las ik het prachtige De slaapster en de spintol van Neil Gaiman en de nieuwste Jane Harper, Wildernis.

De Unie trilogie van Ally Condie is al een oudje, maar ik wilde de boeken al heel erg lang lezen. En hoewel er eigenlijk altijd wel iets eerst gelezen "moet" worden, ben ik gewoon begonnen in Matched. En geen spijt van gekregen, ik heb ze alle drie achter elkaar in één ruk uitgelezen. Ik word altijd heel erg blij van mooie covers en helemaal wanneer ze ook echt iets over de inhoud verwoorden. Dat is bij deze trilogie zeker het geval.Ally Condie, LemniscaatVolgende maand dus in ieder geval De kracht van velen van Mirjam Hildebrand en ook De nachtlantaarn, het tweede boek van Lisa Thompson. We mogen op Kinderboeken een leesclub organiseren van uitgeverij Meis & Maas en het boek is inmiddels gearriveerd. Zo mooi ingepakt dat ik het eerst twee dagen heb laten liggen voordat ik het helemaal heb opengemaakt.

Op dit moment lees ik The Fates Divide van Veronica Roth en zodra het tweede boek uit is van De Darkest Minds serie (en dat is bijna), lees ik verder in het laatste boek: Een onzeker licht. Voor Vrouwenthrillers ga ik (ook al) het tweede boek van Graeme Macrae Burnet lezen,  De verdwijning van Adèle Bedeau. Voor Kinderboeken wordt het Nooit meer thuis van Martine Letterie, voor de Jonge Jury. Ik las nog niet eerder iets van haar, dus ben ik nieuwsgierig.

Wat verschijnt er in mei? Best veel, maar ik vind niet alles interessant. Wel een nieuwe Stephen King! Daar word ik echt heel blij van. Én het derde deel in de Vuur en As serie van Sabaa Tahir, De nachtbrenger. Ook Hof van ijs en sterren, de vierde Sarah J. Maas komt er aan. Gelukkig heb ik een week vrij binnenkort, want het wordt weer een interessante leesmaand.1 opmerking:

  1. Ohhhh! Een nieuwe Stephen King! Ben meteen enthousiast :) Je hebt ook veel leuke boeken gelezen!

    BeantwoordenVerwijderen