meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in maart en april

maandag 2 april 2018

Gelezen en verwacht in maart en april

Summary Wrap up van maart, wat ik heb gelezen en wat ik ga lezen volgende maand.

Nienke Pool, Garvin Pouw, Alexandra Penrhyn Lowe, Saskia Oudshoorn, Godijn Publishing, AW Bruna
Ik heb best veel gelezen afgelopen maand, ik zit nu op boek 28/100 voor mijn Hebban en Goodreads Challenge. Naast lezen heb ik ook nog andere leuke boekgerelateerde dingen gedaan. Samen met Wendy ben ik de award uit gaan reiken voor de Vrouwenthriller van het jaar bij winnares Saskia Oudshoorn. Ook zijn we samen op de boekpresentatie geweest van De rode magneet van Bertina Mulder, lazen we samen het boek en schreven we ook samen de recensie.
Spannend is dat ik een eigen rubriek ga verzorgen op het blog van Nienke Pool, Nienke's Kinderboekenblog. In die rubriek ga ik aandacht besteden aan auteurs die in eigen beheer een (kinder)boek uit hebben gegeven of willen uitgeven.
 Bertina Mulder, Sophia Drenth, Geir Tangen, Ted van Lieshout, Quasis, The House of Books, Querido
Zoals ik al noemde heb ik behoorlijk wat kunnen lezen afgelopen maand. De rode magneet was voor een duo recensie met Wendy, we zijn ook op Bertina Mulders boekpresentatie geweest in Zwolle. Het meesterwerk heb ik gelezen voor Vrouwenthrillers en daar heb ik wat gemengde gevoelens over, dus dat wordt nog even nadenken over de recensie. Zwart hart en Kleine moordenaar, bronvertellingen van de Bloedwetten van Sophia Drenth, waren weliswaar novelles en dus niet te veel pagina's. Daar staat tegenover dat ik ook twee dikken pillen las van Cassandra Clare, allebei rond de 700 blz., namelijk:
 Alexandra Penrhyn Lowe, AW Bruna, Cassandra Clare, Moon, Hayley Barker, De Fontein

Kronieken van de academie voor Schaduwjagers voor Hebban en Schaduwheer voor mezelf, omdat de Shadowhunters nou eenmaal mijn guilty pleasure zijn. Ik heb alle boeken gelezen en het is niet zo dat ik er geen genoeg van kan krijgen, maar ik kan een nieuw boek ook niet laten liggen. De orde van de poortwachters kreeg ik als recensie-exemplaar van Godijn publishing en Leeuwenhart van AW Bruna. Allebei helemaal mijn soort boeken en ik vond ze dan ook allebei super. Showstopper las ik tussendoor, eigenlijk vooral omdat ik de cover zo mooi vond.Lisa Gardner, Cargo,Sarah Pinborough, Van Goor, De Fontein, Blossom Books

Er staat meer spannende YA te verschijnen volgende maand dan thrillers. Ik kijk vooral uit naar het tweede deel in de Carve the Mark serie van Veronica Roth en De taal der doornen van Leigh Bardugo, één van mijn meest favoriete auteurs. Lisa Gardner is ook een favoriet en van haar lees ik eigenlijk altijd elk boek dat uitkomt. Van Sarah Pinborough las ik het YA debuut 13 minuten en ik ben dan ook erg benieuwd naar Dodenhuis.Alexandra Bracken, Karakter, Michael Reefs, Stormsteen

Ook in de maand april is er weer van alles te lezen. Voor mijn rubriek op het blog van Nienke verdiep ik mij in auteur Michael Reefs en lees ik Bram en het zoldermysterie. Voor Hebban ga ik de Darkest Minds trilogie lezen van Alexandra Bracken. Drie heerlijk dikke YA Fantasy boeken, daar ben ik wel eventjes zoet mee. Ik had ook een leuk (mail)interview met Alexandra Penrhyn Lowe en dat ga ik in april uitwerken en plaatsen. Dat is het fijne aan lezen, er is altijd meer dan genoeg om uit te kiezen en je hoeft je dus nooit te vervelen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten