meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in mei en juni

maandag 28 mei 2018

Gelezen en verwacht in mei en juni

Summary Een overzicht van gelezen boeken in mei en te verwachten boeken in juni.


Belinda Bauer, Mirjam Hildebrand, Sarah pinborough, Alexandra Bracken

Ik heb veel gelezen in mei, heb leuke dingen gedaan en ben interessante nieuwe samenwerkingen aangegaan. Ook aankomende maand valt er weer veel te lezen en te beoordelen. Mei is alweer bijna voorbij, tijd weer voor een overzicht van wat ik heb gelezen en gedaan. En natuurlijk ook weer even vooruitkijken naar wat er allemaal voor moois te verschijnen staat in juni en wat mijn plannen zijn komende maand.Op zaterdag 12 mei organiseerde uitgeverij Kluitman  in Amsterdam de bloggerslunch met Mirjam Hildebrand ter gelegenheid van het verschijnen van het tweede deel in de Voorlopers-serie, De kracht van velen. Het was heel informeel en geen strak georganiseerd vraag en antwoord spel. Heel erg leuk om Mirjam in het "echt" te ontmoeten en natuurlijk ook andere bloggers. Het allerleukste was om Nienke en Denise in real life te spreken. Ze zijn in het echt nog leuker dan digitaal ;-)

Ik won een prijs bij een Instagram actie van Bruna uitgevers. En wel een cadeaubox met de eerste drie delen van Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas. Ik win niet zo vaak iets (dat zegt natuurlijk iedereen), maar dit is wel meteen een superdeluxe prijs. Nogmaals bedankt Bruna!

Eind mei is ook de beoordeling van start gegaan van de verhalen die zijn ingestuurd voor de Crime Compagnie Contest. Met deze schrijfwedstrijd kan de winnaar een uitgeefcontract winnen. Er zijn behoorlijk wat schrijfsels ingestuurd en de jury (waaronder Wendy en ik namens Vrouwenthrillers) buigt zich nu over alle inzendingen om tot een longlist te komen. Daarna weer verder lezen voor de shortlist en eind juni zal er dan een winnaar uitrollen. Spannend!
 Lisa Thompson, Meis & Maas, Gustaaf Glibber, Zilverspoor, Martine Letterie, Leopold, Rients Faber, NoordPRoof                 
Marissa Meyer, Blossom Books, Mirjam Hildebrand, Kluitman, Alexandra Bracken, Karakter, Chinouk Thijssen, Clavis 

Natuurlijk las ik ook in mei. Kinderboeken voor de Facebookgroep en blog, zoals De nachtlantaarn van Lisa Thompson voor de leesclub en Kampeeravontuur van Rients Faber voor de SelfSpot. Als KinderBoekenrecensent las ik De monsterkermis van Gustaaf Glibber (aka Peter van Roermund) en Nooit meer thuis van Martine Letterie.

Dan voor Hebban Onvergetelijk en Een onzeker licht van Alexandra Bracken, de laatste twee delen in The Darkest Minds trilogie. De recensies van alle drie de boeken zijn binnenkort op Hebban te vinden. Fataal spel van Chinouk Thijssen mocht ik lezen via de uitgever Clavis en Alter Ego van Marissa Meyer vond ik gewoon in mijn eigen bieb! Een totaal maar dan ook totaal ander boek dan The Lunar Chronicles, maar ik heb echt genoten van het lezen ervan.

GM Burnet, Hollands Diep, MJ Arlidge, De Boekerij

Ik heb afgelopen maand maar twee, eigenlijk één en een beetje, thrillers gelezen. De verdwijning van Adèle Bedeau was voor Vrouwenthrillers en Schuitje varen van Arlidge kreeg ik van Wendy.

Dan juni. Er verschijnen weer genoeg leuke boeken!

HarperCollins, The House of Books, AW Bruna, De Boekerij, LS Amsterdam


Maar liefst drie boeken van favoriete auteurs: Belofte maakt schuld van Sarah Pinborough, Blinde drift van Belinda Bauer en natuurlijk Gespleten van Karin Slaughter. Vorig jaar zag ik Karin Slaughter tijdens een bloggersmiddag in Amsterdam, dit jaar komt ze zelfs nog dichterbij. Zondag 17 juni geeft ze een boekpresentatie op mijn werk, lucky me.Er verschijnen ook nog een paar leuke jeugdboeken volgende maand.


De eerste twee delen van Serafina heb ik al gelezen en ik kan niet wachten op Serafina en het versplinterde hart. De tovenaars van ooit van Cressida Cowell ziet er gewoon supermooi uit! Dus ook in juni zal ik niet om leesvoer verlegen zitten. Het zal daarnaast ook wel druk worden met het lezen voor de schrijfwedstrijd en ook voor Kinderboeken komt er weer veel leuks aan. Op dit moment lees ik Het dodenhuis van Sarah Pinborough en Schaduwkoningin van Garvin Pouw.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten