meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in juni en juli

maandag 2 juli 2018

Gelezen en verwacht in juni en juli

Summary Weer een overzichtje van wat ik las in juni, wat er verwacht wordt in juli en wat ik zelf ga doen komende maand.
De buitenstaander, Ready Player One, De nieuweling, Vermoorde onschuld

In juni las ik 9 boeken, waarvan 3 voor Kinderboeken en 1 voor de leesclub. Daarnaast las ik de nieuwe Stephen King, ben ik eindelijk begonnen aan de Summoner serie en las ik één van de beste boeken ooit. Ik las ook de boekjes over Kiki de poes en schreef een artikel over het interview met Kiki's auteur/illustrator Esther Grootveld.

Voor volgende maand liggen er weer genoeg boeken klaar om gelezen te worden voor Kinderboeken, mag ik nog beginnen aan de nieuwe Karin Slaughter en ga ik een keer gastbloggen op de blog van Wendy: Passie voor boeken.
Het dodenhuis, Insomnia, Knock-out, Vermoorde onschuld

Kinderboeken organiseerde samen met uitgeverij Luitingh-Sijthoff een leesclub met de nieuwste YA van Jennefer Mellink: Vermoorde onschuld. De leesclub is nog bezig, dus mijn recensie volgt nog. Voor de YA rubriek las ik Knock-out, de nieuwe lekker spannende jeugdthriller van Cis Meijer. Auteur Lynn Robin nam contact op met de vraag of ik het eerste deel wilde lezen van De slaapwandelaar duologie, Insomnia.
Voor uitgeverij Unieboek|Het Spectrum las ik eerder al Het dodenhuis, de laatste YA van Sarah Pinborough.Ik kon niet anders dan De buitenstaander van Stephen King lezen, een van mijn meest favoriete auteurs. Dikke pil, maar ik vond het (weer) een heerlijk boek en veel prettiger lezen dan voorganger Schone slaapsters. Ook ben ik eindelijk begonnen met De Summoner serie, vooral vanwege de prachtige covers. Gelukkig voor mij is het ook precies het soort boek waar ik van hou. Dertiendagh van Maria Postema en Maarten Bruns las ik voor Kinderboeken.


Ready Player One, Ernest Cline, uitgeverij Q
Al jaren staat het ebook van Ready Player One op mijn ereader. Al even zoveel jaar wilde ik het boek echt graag lezen, maar zoals bij zoveel boeken kwam het er maar niet van. Door het verschijnen van de bioscoopfilm verscheen ook de filmeditie in de bieb en werd de drang om het boek te lezen opeens weer heel sterk. Ik heb het in één ruk uitgelezen en ik was zo geboeid door dit verhaal! De recensie heb ik alvast geschreven en zal volgende week op mijn blog verschijnen.
In de zomer verschijnen er, gelukkig zou ik bijna zeggen, altijd minder nieuwe titels. Ik ben altijd best blij met deze zomerstop, dat is altijd goed nieuws voor mijn lange nog te lezen stapel. In ieder geval ben ik heel erg benieuwd naar Neverworld Wake van Marisha Pessl. Haar laatste boek, Nachtfilm, dateert alweer van 2013. Als fan van Anita Terpstra ga ik zeker Vonk lezen en ook zal ik met plezier het volgende Bennet en Rowley mysterie lezen van Diana van Hal.

In juli staat er ook genoeg op mijn leesprogramma. Voor Hebban ligt Welkwoud klaar van Tahereh Mafi, voor Vrouwenthrillers Het huis van de verzamelaar van Jess Kidd en De witte kamer van Hebban collega Samantha Stroombergen. Voor Kinderboeken is de lijst lang, daar liggen nog drie boekjes van Tjerk Noordraven, Bloedzusters van Annejoke Smids, Complot van Eva Burgers en de nieuwe Serafina.

Tahereh mafi, Jess Kidd, Samantha Stroombergen

Annejoke Smids, Robert Beatty, Eva Burgers, Tjerk Noordraven

Tot volgende maand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten