meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in juli, augustus en september

maandag 3 september 2018

Gelezen en verwacht in juli, augustus en september

Summary Zomer Wrap up juli en augustus, vooruitblik op september.
Anita Terpstra, Tahereh mafi, Pieter Feller, Jack Heath, MG Leonard

De vakantie is voorbij en vol heimwee kijk ik terug op de warme dagen met een boek onder de parasol op het strand. Ik heb (uiteraard) veel gelezen. Voor Hebban, Vrouwenthrillers en Kinderboeken, maar ook gewoon voor mezelf. De lijst met boeken die ik ooit nog wil lezen blijft groeien en inmiddels kan ik de bovenkant van de stapel allang niet meer zien.
Tijd voor een overzicht van wat ik heb gelezen in de zomermaanden en waar ik naar uitkijk in september.Tjerk Noordraven, De engste serie ooit, Moon

Voor de Facebookgroep Kinderboeken las ik de eerste drie delen van De engste serie ooit van Tjerk Noordraven. De serie wordt uitgegeven door Moon en hebben allemaal een prachtige en bij elkaar passende cover. Ze hebben een lekkere donkere en spannende uitstraling dat ook inderdaad terugkomt in de verhalen.Jack Heath, MG Leonard, Pieter Feller, Tiny Fisscher, Van Holkema en Warendorf, Querido, Droomvallei

Clara van Pieter Feller en Tiny Fisscher las ik voor Kinderboeken. Een ontroerend verhaal over een stoer meisje dat haar tijd ver vooruit was. Keverhelden is het slot van één van mijn favoriete series. Spannend, vreemd en ontzettend grappig. Het (kinder) boek 300 minuten zag ik in de bibliotheek liggen en ik was vooral geïnteresseerd door de aparte opzet van het boek. Het boek bevat 10 verhalen die min of meer met elkaar samenhangen, waarin de hoofdpersonen 30 minuten de tijd krijgen om zich uit een levensbedreigende situatie te redden. De tijd loopt in de zijmarge van het verhaal mee, zodat je als lezer precies kunt zien hoeveel tijd de hoofdpersoon nog heeft. Alle verhalen zijn spannend en stoer, misschien een prima manier om de wat onwillige lezers over de streep te trekken.

Eva Burgers, Tahereh Mafi, Lauren Kate, Fontein, Blossom Books, Van Goor


Complot las ik voor Kinderboeken voor de rubriek Young Adult thrillers. Welkwoud is soort van het vervolg op Verdermeer van Tahereh Mafi en deze las ik voor Hebban. Ik ben geen enorme fan van haar schrijfstijl, maar deze is zonder enige twijfel wel bijzonder uniek te noemen. Ooit las ik de Fallen serie van Lauren Kate (wie niet). Het verraad van Natalie Hargrove kwam ik tegen bij de Action, en omdat het boek heel dun leek dacht ik het wel even tussendoor te lezen. Echter, de letters waren heel klein en de bladzijden heel vol, dus bleek het nog een hele klus.

Anita Terpstra, Karin Slaughter, Karin Kallenberg, Dimitri van Hove, Samantha Stroombergen


Ik werd ingeloot bij Hebban voor de leesclub van Vonk, de nieuwste van Anita Terpstra. Behalve dat het weer echt leuk was om met een leesclub mee te doen, heb ik ook echt genoten van het boek! Voor Vrouwenthrillers las ik Penitenza van Karin Kallenberg en Dimitri van Hove en het debuut van Hebban collega Samantha Stroombergen: De witte kamer. Ik had ook een mailinterview met Samantha. Nadat Karin Slaughter een bezoek had gebracht op mijn werkplek heb ik Gespleten gelezen. Als laatste las ik het eerste deel van Overstekers van Petra Doom voor een gastblog op Passie voor boeken, Wendy's blog.

Volgende maand verschijnt er nog niet zo heel veel, het is nog een beetje komkommertijd. De hervertelling van Romeo & Julia van Tiny Fisscher lijkt me interessant en 67 seconden van Jason Reynolds zou dat ook best kunnen zijn denk ik.


Jason Reynolds, Tiny Fisscher, Blossom Books,

Verder verschijnt het debuut van Alison Belsham, De tattooverzamelaar; De koning van Amerika van favoriet R.J. Ellory en Insomnia van Jilliane Hoffman.


 


Alison Belsham, RJ Ellory, Jilliane Hoffman, The House of Books, De Fontein,Jess Kidd, Clare Mackintosh, HarperCollins Holland, De Fontein


Op dit moment heb ik voor Vrouwenthrillers Het huis van de verzamelaar van Jess Kidd bijna uit en begin ik aan Valse hoop van Clare Mackintosh. Voor Vrouwenthrillers ligt er nog Uitgebroed van Pat Craenbroek, waar ik alleen maar goede dingen over lees. Voor Hebban de laatste Lockwood & Co en voor Kinderboeken nog teveel om op te noemen. Het belooft weer, zoals meestal, een superleuke leesmaand te worden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten