meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in oktober en november

maandag 29 oktober 2018

Gelezen en verwacht in oktober en november

Summary Lees-maandoverzicht van oktober en november.
maandoverzicht, de boekenfabriek

Wat heb ik gelezen in oktober?

Wat staat er nog op lijst?

Wat wordt de planning voor november?

Hoe is het mijn -alleen -maar-groeiende-nooit-eindigende-nog-te-lezen-stapel?


Ik las in oktober 8 boeken, er liggen 12 boeken te wachten om gelezen te worden en van een recensie te worden voorzien en -op dit moment- staan er 20 in de kast van mijn TBR lijst. Tijd weer voor een overzicht en een planning.

In oktober las ik:

  • Lindbergh van Torben Kuhlmann, een prachtig informatief prentenboek 
  • Een vriend zonder tanden en Joehoe! Ik wil een koe van Angelique van Dam, twee hilarische jeugdboeken
  • Eilandenruzie van Jozua Douglas, het Kinderboekenweek geschenk van dit jaar
  • Ayla van Hay van den Munckhof
  • Uitgebroed van Pat Craenbroek 
  • Het lege graf van Jonathan Stroud 
  • Fandom van Anna Day  

Jonathan Stroud, Luitingh Sijthoff
Het lege graf van Jonathan Stroud heb ik gelezen, net als alle voorgaande delen, voor Hebban. Binnenkort zal daar ook mijn recensie te vinden zijn. Ik heb extra lang over het boek gedaan, met pijn in mijn hart heb ik de laatste bladzijde omgeslagen. Ik was/ben zo dol op deze serie en hoewel ik begrijp dat een auteur niet eeuwig door moet blijven gaan met een serie, vind ik het toch echt verschrikkelijk jammer dat deze is afgelopen. Ik troost me met de gedachte dat de auteur vast een geweldige nieuwe serie aan het voorbereiden is ;-) Een waar ik de toekomst weer heel veel leesplezier aan zal beleven.
Anna Day, Luitingh Sijthoff
Nog een boek van uitgever Luiting Sijthoff: Fandom van de eveneens Britse Anna Day. De eerste hoofdstukken van dit boek stonden op Sweek omdat er een schrijfwedstrijd aan gekoppeld was. Ik had ze gelezen en was eigenlijk wel getriggerd door de originaliteit van het verhaal. Mijn bibliotheek heeft het boek niet aangeschaft, dus heb ik het aangevraagd bij een andere bieb. Ja, zo graag wilde ik het dus wel lezen. Ik heb er geen spijt van, maar ik had mijn tijd misschien wel beter kunnen besteden. Volgende week komt mijn recensie online.
Ik lees nu De jongen in de sneeuw, de nieuwste Bjørk voor Vrouwenthrillers en Doodgewoon van Carla Scheepstra voor Godijn publishing.Hopelijk lees ik in november weer wat van de stapel weg, maar november is ook een volle werkmaand met verjaardagen. Dus is het even afwachten hoeveel tijd er echt over blijft.
Marie Lu, Warcross, Unieboek|Het Spectrum

Wildcard is het vervolg op Warcross, waar ik héél enthousiast over was. Ik ga ook deze weer lezen voor Hebban, maar ik mag van mezelf er pas aan beginnen wanneer ik netjes eerst de recensie voor Het lege graf heb geschreven. Binnenkort, ik heb iets om me op te verheugen.
En dan nog, verwacht in november:

Lars Kepler, Liz Flanagan, Stephen King, Cargo, THB, Gottmer


Op weer naar een nieuwe, ongetwijfeld spannende en boeiende, leesmaand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten