meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in september en oktober

maandag 1 oktober 2018

Gelezen en verwacht in september en oktober

Summary Overzichtje van wat ik heb gelezen in september en wat er aan komt in oktober.
LS, Lannoo, Van Goor, Godijn, Harper Collins Holland

De zomer is inmiddels echt wel voorbij zo lijkt het en het weer gaat weer meer aanleiding geven om met een boek weg te kruipen onder dat dekentje op de bank. Zoals altijd verschijnen er in deze tijd van het jaar veel boeken, dus zal er weer meer dan genoeg keuze zijn. Ik heb geprobeerd op een rij te zetten waar ik zelf naar uitkijk volgende maand en natuurlijk wat ik gelezen heb de afgelopen maand.

Ook was ik bij Hebban Live in Rotterdam bij boekhandel Donner. Zeker niet de prachtige boekwinkel uit mijn herinnering, maar er wordt duidelijk hard gewerkt om iets van de oude glorie in ere te herstellen. Erg moeilijk om uren lang tussen de boeken te zitten en dan met lege handen naar huis te gaan. Nou, dat is dan ook niet gelukt ;-)


Soraya Vink, Chris Whitaker, Samuel Bjork, Robert Bryndza, Hilde Vandermeeren, Walter Damen

Tussen de vele thrillers die volgende maand in de winkels zullen liggen zitten een aantal opvallende. Allereerst het debuut van Hebban redacteur Soraya Vink: Persona. Om voor de hand liggende redenen wil ik dit boek erg graag lezen. Dan, bijna 2,5 jaar na zijn vorige, is er een nieuw boek van Samuel Bjørk: De jongen in de sneeuw. Ik heb zowel Ik reis alleen als De doodsvogel gelezen en was enthousiast over allebei, dus benieuwd naar dit boek.


De nieuwe Maren Stoffels verschijnt ook volgende maand. Na haar succesvolle Escape Room heeft ze opnieuw een YA thriller geschreven. Ik was daar erg enthousiast over, dus ik ben echt heel nieuwsgierig naar Fright Night. Leuke titel en een interessante flaptekst!

Ook gaan er weer wat series verder in oktober. Dag 7 is het vervolg op Cel 7 en dit boek wil ik graag lezen. Nagelaten is nog een nabrander op de trilogie van Alexandra Bracken, The Darkest Minds. En dan, het boek waarop ik al op wacht sinds ik het eerste deel dichtsloeg: Wildcard, het vervolg op Warcross. Ik vond Warcross beslist een van de beste YA's die ik vorig jaar heb gelezen. Ik ga het dus echt zo snel mogelijk lezen en ik hoop dat de wereld uit het eerste deel ook in dit boek overeind blijft!Ik kon helaas niet naar de lancering van de Boek 10 van uitgeverij Godijn vanwege werk. Ook dit jaar staan er weer prachtige boeken tussen die ik dolgraag wil lezen. Zoals onderstaande drie.

Carla Scheepstra, Anja Maas, Esmeralda van Belle, Godijn publishing

Het is maar goed dat er in oktober weer nieuwe delen uitkomen om mijn serie verslaving te voeden, want helaas gaan er achterelkaar ook een aantal uit. Zo las ik Serafina en het versplinterde hart van Robert Beatty voor Kinderboeken en dit is het laatste deel in de trilogie. Ook voor Kinderboeken ligt Torenhoog klaar, het derde en laatste deel in de Duizend hoog serie van Katharine McGee.

En dan, echt met pijn in mijn hart, de laatste Lockwood en Co van Jonathan Stroud. Ik heb alle delen van deze geweldige serie mogen lezen voor Hebban en ik lees nu zo langzaam als ik kan Het lege graf. Maar zelfs dan is het niet te voorkomen dat het boek bijna uit is. Ik heb nog steeds moeite met de gedachte dat er geen nieuwe delen meer zullen komen. Hopelijk is de auteur al druk in de weer met een nieuwe fantastische serie.


Robert Beatty, Jonathan Stroud, Katharine McGee, LS, Lannoo, Moon

Verder las ik in september nog Valse hoop van Clare Mackintosh, Op doorreis van Lee Child en Het huis van de verzamelaar van Jess Kidd voor Vrouwenthrillers. Daarnaast las ik ook naast Onoverwinnelijk van Lesley Livingston, Bloedzusters van Annejoke Smids en Het kompas van Joyce Pool. Beiden voor Kinderboeken.


Clare Mackintosh, Jess Kidd, Lee Child, Lesley Livingston, Joyce Pool, Annejoke Smids


In oktober lees ik Het lege graf uit, voor Hebban. Voor Kinderboeken Torenhoog en voor Vrouwenthrillers heb ik Uitgebroed klaarliggen van Pat Craenbroek en De koning van Amerika van Ellory. Maar zoals altijd weet ik nooit van te voren precies wat er uiteindelijk gelezen gaat worden, meestal komt er van alles tussen. Want oh ja, ik kocht ook nog wat bij Donner gisteren. Van mijn meest favoriete YA auteur maakte ik de Raven Boys compleet én kocht ik haar laatste boek. In het Engels dan, want er is geen uitgeverij meer die haar boeken hier op de markt wil brengen..


Maggie Stiefvater


Tot volgende maand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten