meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in december en januari

maandag 7 januari 2019

Gelezen en verwacht in december en januari

Summary Wat ik heb gelezen en gedaan in december, wat er wordt verwacht in januari.
De boekenfabriek, maandoverzicht

Wat heb ik gelezen afgelopen maand?

Wat staat er nog op lijst?

Wat wordt de planning voor januari?

Verschijnt er nog wat leuks deze maand?


Jilliane Hoffman, JD Barker, Anja Maas, Thomas Olde Heuvelt, Hilde Vandermeeren


Ik had in december nog vakantie uren over dus daardoor had ik een vrij goede leesmaand. Ik las Maalstroom van Anja Maas en de korte verhalen Nr. 9 van Jilliane Hoffman en Je weet hoe dit verhaal gaat van Thomas Olde Heuvelt. Voor de leesclub bij Vrouwenthrillers mocht ik alvast Horen, zien, zwijgen lezen van J.D. Barker. Dit boek komt later ook nog terug, bij de titels die deze maand verschijnen. Mijn recensie kan pas online wanneer de leesclub is afgerond, maar het is geen geheim dat dit boek in mijn top 3 stond van gelezen boeken in 2018.

Daarnaast luisterde ik ook nog, vooral op de fiets, naar Pas op voor de buren van Hilde Vandemeeren en Insomnia van Jilliane Hoffman. Luisteren is niet hetzelfde als lezen. Ik heb intussen wel gemerkt dat ik te snel word afgeleid en dat ik vaak flarden mis omdat het omringende verkeer teveel herrie maakt. Ik luister ook wel tijdens huishoudelijke klussen, maar dat gaat dan niet erg snel.


Olga Ponjee, Philip Reeve, Letterrijn, Van GoorIk las echt schokkend weinig YA in december, alleen Het verdronken land van Olga Ponjee en Mortal Engines van Philip Reeve. Allebei aanraders!

Torben Kuhlmann, Ben Guterson, De vier windstreken, Leopold


Edison is de nieuwste van Torben Kuhlmann en is het weer net zo'n prachtig, lief en informatief boek geworden als de voorgangers Armstrong en Lindbergh. Winterhuis Hotel, het debuut van Ben Guterson las ik voor Kinderboeken en staat in mijn top 3 van favoriete gelezen jeugdboeken van 2018. Ik las het ook op het beste moment, tijdens de feestdagen.

Deze maand verschijnen Verdoemd, de 3e thriller alweer van Mariska Overman en Koudvuur, het 5 boek van duo Cilla en Rolf Börjlind. En Horen, zien, zwijgen natuurlijk. Wanneer je net als ik houdt van ietwat bizarre boeken over seriemoordenaars met heerlijk gruwelijke scènes, dan is dit boek helemaal geschikt.

Mariska Overman, JD Barker, Börjlind, Crime Compagnie, De Boekerij, AW Bruna

Kate DiCamillo, LannooDan verschijnen er ook nog twee YA boeken met intrigerende titels: White Rabbit van Caleb Roehrig en Jinxed van Amy McCulloch. Ook komt er weer een boek van Kate DiCamillo, De vloek van de vliegende olifantes. Ik ben daar wel benieuwd naar, ik vind haar boeken apart en erg mooi geschreven.
Alexandra Bracken, KarakterJay Kristoff, Luitingh Sijthoff
Op dit moment lees ik Nimmernacht, de ontzettend dikke pil van Hebban debuutprijswinnaar Jay Kristoff. Deze maand verschijnt ook het vervolg, Godsgraf. Prachtige covers!

Ik lees ook Nagelaten, de laatste in de Darkest Minds serie van Alexandra Bracken.

Fijne leesmaand iedereen!

1 opmerking:

  1. Hoi Anneke, ik dacht dat de serie van Alexandra Bracken compleet was. Nu toch nog een deel 4. Ik had er geen idee van, ben er wel benieuwd naar.

    BeantwoordenVerwijderen