meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in januari en februari

dinsdag 5 februari 2019

Gelezen en verwacht in januari en februari

Summary Beetje laat, maar toch nog de maandelijkse wrap up en het vooruitkijken.
de boekenfabriek, maandoverzicht, 2019

Wat heb ik gelezen afgelopen maand?

Wat staat er nog op lijst?

Wat wordt de planning voor februari?

Verschijnt er nog wat leuks deze maand?Adam Baron, Sandra Kuipers, Mireille Hovius, Katharine Rundell, Billy Bones, LS, NoordzeeIk las in januari best een aantal boeken, waaronder een paar hele dikke. Ook las ik weer een paar superleuke kinderboeken: Feo en de wolven van Katherine Rundell en De jongen onder water van Adam Baron. Jeugdboeken kies ik heel vaak uit op de cover en hoewel Feo en de wolven en De jongen onder water twee echt totaal verschillende boeken zijn vond ik ze allebei erg fijn om te lezen en vond ik er mooie thema's in verwerkt. Voor de SelfSpot op Nienke's kinderboekenblog las ik het derde deel van Froekje en Mies, en had ik een interview met de twee auteurs.


Jason Reynolds, Alexandra Oliva, Mariek Nijkamp, Alexandra Bracken, BB, Ambo|Anthos, Karakter, HarperCollinsHolland

Natuurlijk las ik ook weer genoeg van mijn meest favoriete genre, Young Adult. De laatste deelnemer van Alexandra Oliva heb ik een keer goedkoop op de kop kunnen tikken bij de Boekenkraam en lag echt al erg lang bovenop de stapel. In eerste instantie stond hij als luisterboek op mijn telefoon maar ik ben uiteindelijk verder gegaan in het boek zelf omdat het echt heel spannend was en ik door wilde lezen. Nagelaten van die andere Alexandra is het vierde, en waarschijnlijk toch wel laatste deel in de Darkest Minds serie. Ik las deze net als de andere boeken voor Hebban.
Torenhoog is het dikke slotstuk van de Duizend Hoog trilogie van Katharine McGee en ik las deze voor zowel Vrouwenthrillers als voor Kinderboeken. 67 seconden viel op vanwege de aparte schrijfvorm. Normaal gesproken lees ik niet zo snel contempory YA, maar dit bleek een prachtig boek te zijn.Jay Kristoff, LS, Arine Prins, Hugo Verkley, Sweek

"Vroeger"las ik heel veel Fantasy, tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar wanneer het YA Fantasy betreft. Nimmernacht is een megadik boek van bijna 600 pagina's en waarom was ik daar toch in begonnen.. Nou, de cover vind ik geweldig én dit boek won de Hebban debuut prijs vorig jaar. Dus wilde ik het toch maar proberen, maar het is niet bepaald een boek dat je er snel even bij leest. Toch heb ik er geen spijt van, het was het waard. Het boek is ontzettend apart, zowel het verhaal als de manier waarop de auteur het heeft opgeschreven. Godsgraf, het vervolg, is al uit en ook daar zal ik me aan gaan wagen. Moord in Zuid-Afrika is "true crime", eigenlijk ook een genre dat ik nooit lees. Ik kreeg het boek aangeboden van het lees-en schrijfplatform Sweek en ik moet zeggen dat ik na het lezen zeker niet teleurgesteld was.

Sandra J. Paul, Mirjam Mous, Karen McManus, Ronald Verheyen, Unieboek|Het Spectrum, Hamley Books, Kramat
In februari staan er flink wat interessante boeken te verschijnen.
Sebastian Fitzek, Catherine Steadman, Bernard Minier, Alex Michaelides, Cargo, The House of Books, Xander, Karakter
Nooit eerder las ik een boek van Mirjam Mous, maar H@ck klinkt echt interessant, Een beetje Fantasy-achtig, dus ik denk dat dit boek mijn eerste van haar zal worden. Voor De duistere school is veel promotie gedaan via de social media, ik kan er niks aan doen, dat maakt me toch nieuwsgierig.

En, volgende maand is de nieuwe Sebastian Fitzek er! Fitzek is fantastisch en bij Vrouwenthrillers mogen we zelfs drie exemplaren verloten (ik mag niet meedoen helaas). Dan verschijnt ook Weerzin, het vierde boek met Martin Servaz van de Fransman Bernard Minier. Ik vind de covers van alle delen echt zó mooi, alleen daarom zou ik ze bijna al kopen.


Joelle Charbonneau, Marissa Meyer, Karakter, Blossom BooksIk lees op dit moment twee Young Adults: Tijdbom van Joelle Charbonneau, voor Vrouwenthrillers. Over het algemeen ben ik niet zo heel enthousiast over de boeken van haar. De Test trilogie heb ik niet uitgelezen en bij zowel Nodig als Aan het hof van Eden had ik moeite met geloofwaardigheid en worldbuilding. Aartsrivaal is het vervolg op Alter Ego van Marissa Meyer, geweldige boeken over superhelden. Ik was al in dit boek begonnen, maar ga hem nu ook officieel voor Hebban lezen.

Wat ligt er verder nog te wachten? Lazarus van Lars Kepler, De koning van Amerika van R.J. Ellory en De krokodilvogel van Katrine Engberg, voor Vrouwenthrillers. Op mijn eigen stapel liggen naar me te roepen: Showstealer van Hayley Barker, Dag 7 van Kerry Drewery en Caraval en Meester Legende van Stephanie Garber.

Tot volgende maand!Geen opmerkingen:

Een reactie posten