meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in februari en maart

maandag 4 maart 2019

Gelezen en verwacht in februari en maart

Summary wrap-up van februari en een vooruitblik op maart

Wat heb ik gelezen in februari?
Niet zo heel veel

Wat staat er nog op lijst?
Best nog aardig wat

Wat wordt ongeveer de planning voor maart?
Gewoon lekker lezen

Verschijnen er nog leuke boeken deze maand?
Ja! 
Ik las in februari minder dan in januari, zes boeken deze maand tegen elf in de vorige. Eerlijk gezegd weet ik niet echt goed waardoor het komt, ik las in januari wel wat kinderboeken maar toch ook een aantal erge dikke. Waarschijnlijk is mijn tijd opgegaan aan andere dingen en dat is verder ook prima. In februari las ik dus zes boeken, waarvan vier Young Adult en twee thrillers.

Alex Michaelides, Katrine Englund, Cargo, AW BrunaDe krokodilvogel is het thrillerdebuut van de Deense danseres en choreografe Katrine Englund. Ik heb het boek gelezen voor Vrouwenthrillers en hoewel het me niet van mijn sokken heeft geblazen vond ik het erg leuk om te lezen. De stille patiënt is ook een debuut, van de uit Cyprus afkomstige Engelsman Alex Michaelides. Ik mocht dit boek lezen voor mijn blog en zoals daar al te lezen was, was ik er behoorlijk enthousiast over.

Marissa Meyer, Laure Van den Broeck, Kerry Drewery, Joelle Charbonneau, BB, Lannoo, LS, Karakter
Aartsrivaal is het vervolg op Alter Ego van Lunar Chronicles auteur Marissa Meyer. In eerste instantie zouden de boeken een tweeluik gaan vormen, maar het is nog niet af. In ieder geval ben ik daar heel erg blij mee, want deze serie over heuse superhelden en schurken is voor mij één van de beste series die ik heb gelezen.
Dansen in diep water van de Vlaamse Laure Van den Broeck is één van de boeken die zijn getipt voor de Jonge Jury van 2019. Het is een hervertelling van de klassieker Lord of the Flies, maar dan met een groep meiden die stranden op een onbewoond eiland. Ik had veel verwacht van dit boek en daarom was ik best teleurgesteld. Waarom zou je een verhaal hervertellen met een andere invalshoek om het dan dezelfde uitkomst te geven?

Dag 7 is het vervolg op Cel 7. Ondanks dat het een leuk en spannend boek was om te lezen, heeft het ook wel wat van het gevreesde middelste deel. Als lijm tussen het eerste en het laatste boek, maar met iets te weinig eigenheid. Tijdbom las ik voor Vrouwenthrillers. Zoals al gemeld ben ik niet zo'n grote fan van de boeken van Joelle Charbonneau, maar dit is gewoon een thriller zonder fantasy elementen. Dat maakte het gewoon een leuk, vlot boek om te lezen met voldoende spanning en verrassingen.

In maart staat er behoorlijk wat interessants te verschijnen. Blij ben ik altijd met een nieuwe titel van Stephen King, wel is ook Verlichting net als Gwendy's knoppenkist een novelle. Interessant lijkt me deze maand ook Donkere nacht van S.K. Vaughn, een pseudoniem van een Hollywood schrijver/filmmaker. Het is een survivalthriller in de ruimte, klinkt nu al geweldig.


Facade, Wolf, Verlichting, Donkere nacht, Zoek naar mij

Er komen ook leuke jeugdboeken deze maand. Nooit las ik iets van Katherine Applegate, hoewel ze al best veel heeft geschreven. De eindeling klinkt heerlijk fantasy-achtig en de cover vind ik echt erg mooi. Hetzelfde geldt zo ongeveer voor Heksenjongen, Kelly Barnhill schreef eerder het magische Het meisje dat de maan dronk. En dan óók nog het vervolg op het vorig jaar verschenen Nevermoor!

Eindeling, Heksenjongen, Wondersmid, LS, Leopold, Billy BonesDan nog de Young Adult, wat niet zo veel is. Althans, niet van wat ik meestal lees. De twee Nederlandstalige debuten De laatste zes en Orangeboy klinken in ieder geval allebei hartstikke leuk. Ze komen ook nog eens allebei van dezelfde, nieuwe uitgever Imagine Books.

De laatste zes, Orangeboy, Imagine Books,


Op dit moment lees ik Showstealer, het vervolg op Showstopper uit 2018. Met dit boek wordt het tweeluik afgeslotem, ik ben nu ongeveer halverwege. Twee kunnen een geheim bewaren is een YA thriller van Karen McManus. Deze heb ik inmiddels uitgelezen en ik was best wel enthousiast!Naast Showstealer lees ik Lazarus van Lars Kepler, voor Vrouwenthrillers. Dat is wel een heel dik boek, maar ik wil ook nog twee boeken lezen voor Kinderboeken. De al wat oudere YA Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton en het pas verschenen De vloek van de olifantes van Kate DiCamillo.

Alwyn Hamilton, Kate DiCamillo, Lars Kepler, Anja Biene
Al weer een tijdje terug kreeg ik het verzoek van Anja van Biene of ik ook haar dichtbundel Ik ben, ik blijf wilde lezen. Een aantal jaren geleden las ik haar aangrijpende debuut, Niet mijn familie. En ook al had ik haar laten weten dat het lezen even op zich kon laten wachten ga ik er deze maand tijd voor vrij maken.

Dat was weer mijn wrap up, ik wens iedereen - en mijzelf - weer een hele fijne leesmaand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten