meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in april en mei

maandag 29 april 2019

Gelezen en verwacht in april en mei

Summary Maandoverzicht van april en wat er aankomt in mei
de boekenfabriek, maandoverzicht

Wat heb ik gelezen in april?
1 thriller, 1 spannende roman, 1 roman, 2 jeugdboeken en 5 Young Adults

Wat staat er nog op lijst?
Altijd meer dan genoeg

Wat wordt ongeveer de planning voor mei?

Verschijnen er nog leuke boeken aankomende maand? 
Zeker wel!


Ninni Schulman, RJ Ellory, Michelle Marly, HarperCollins, De Fontein, uitgeverij Brandt
Ik las voor Hebban geen Young Adult, maar een thriller dit keer: Jij alleen van Ninni Schulman. De recensie zit nog in de pen. De koning van Amerika van mijn favoriet R.J. Ellory las ik voor Vrouwenthrillers en Mademoiselle Coco voor een blogtour. Dit is een roman en dus behoorlijk buiten mijn comfortzone, maar ik wil proberen om iedere maand iets te lezen wat ik normaal niet zo snel zou oppakken. Geïnspireerd op de LEWA rubriek op Hebban die wel duidelijk maakt dat buiten je genre lezen niet altijd succesvol kan zijn. Aan De zeven zussen ga ik dan ook zeker niet beginnen.

Yoke Goris, Marlies Slegers, Boekscout, Kluitman

Ik las maar twee jeugdboeken afgelopen maand en dat is voor mijn doen wel weinig. Alex en de drakensteen is geschreven en zelf uitgegeven door Yoke Goris en zij zal dan ook de volgende auteur zijn die geportretteerd wordt in de SelfSpot rubriek. Dan blijven de Young Adult boeken over en dit heb ik (alweer) het meest gelezen.

Caleb Roehrig, Alwyn Hamilton, Brandon Sanderson, Leigh Bardugo, Astrid Boonstoppel, Blossom Books, Volt, LS, Unieboek|Het Spectrum
De taal der doornen van Leigh Bardugo kocht ik in de boekenweek. Niet omdat ik het geschenk van dit jaar zo graag wilde hebben, maar mijn dochter wel. Voor het gratis reizen dan wel te verstaan ;-D. Ik ben enorm fan van haar Grisha wereld en hoewel ik de meeste verhalen in deze bundel al wel had gelezen is het toch een mooie aanvulling in de kast. Staalhart van Brandon Sanderson en Voor het laatst gezien van Caleb Roehrig las ik van mijn eigen stapel en Dit is hoe het ging voor Vrouwenthrillers. Ik ben zo iemand die van alles door elkaar leest, mijn zus daarentegen begint pas met het lezen van een serie wanneer deze compleet is. Ze kan dan in een keer door lezen, terwijl ik een eerste deel lees en dan bijna niet meer weet waar het verhaal over gaat wanneer ik het vervolg ga lezen. Zo ook dus met Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton. Ik wil echt de volgende delen lezen en de tweede ligt al op de stapel, maar er komt steeds van alles tussendoor. Wat lezen betreft heb ik niet zo veel zelfdiscipline denk ik.


Aankomende maand staan er een aantal titels te verschijnen waar lang genoeg op gewacht is, zoals natuurlijk Echo van Thomas Olde Heuvelt. De oorspronkelijk Hex stamt alweer uit 2013, mijn verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen. Ik kan ook niet wachten op De wolven, het derde boek van Daniel Cole.

Philp Reeve, Antonia Michaelis, Katherine Rundell, Anna Ruhe, Van Holkema&Warendorf, LS, Clavis, Unieboek|Het SpectrumBelinda Bauer, Thomas Olde Heuvelt, Daniel Cole, Sterre Carron, Witsand, AW BRuna, LS
    De ontdekkingsreiziger lijkt me wat omdat ik het vorige boek van Katherine Rundell, Feo en de wolven, erg leuk vond. A Darkling Plain is het vierde deel in de serie terwijl ik, zoals zo vaak, nog niet verder ben gekomen dan het eerste deel. Terwijl Mortal Engines echt wel een onderhoudend boek was. De magische apotheek is het eerste deel in een trilogie voor kinderen, de cover is prachtig en de beschrijving klinkt als een kruising tussen Nevermoor en De tovenaars van Ooit!

Ik lees nu Natan Z. voor Vrouwenthrillers en Stoel 7a van Fitzek van mijn eigen stapel.


Arjan Alberts, Xander
Sebastian Fitzek, The House of Books      


Voor Kinderboeken mag ik nog De eindeling lezen van Katherine Applegate en Clara het krantenmeisje van Pieter Feller en Tiny Fisscher. Daarnaast ligt er natuurlijk weer veel op mijn eigen nog te lezen stapel waarvan ik er telkens eentje tussendoor hoop te lezen. Mei wordt hopelijk weer een fijne leesmaand voor iedereen!

Jay Kristoff, Mirjam Mous, Steve Cavanagh, VE Schwab, Chinouk Thijssen, Clavis, Blossom Books, Unieboek|Het Spectrum, De Boekerij, LS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten