meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen en verwacht in maart en april

maandag 1 april 2019

Gelezen en verwacht in maart en april

Summary Terugkijken op maart en vooruit naar april.
gelezen en verwacht, de boekenfabriek

Wat heb ik gelezen in maart?
Best wel veel

Wat staat er nog op lijst?
Valt reuze mee

Wat wordt ongeveer de planning voor april?

Verschijnen er nog leuke boeken deze maand?
Zeker!

Afgelopen maand las ik 13 boeken: een thriller, een gedichtenbundel en twee novelles; vier YA boeken en vijf jeugdboeken. Geen slechte leesmaand dus.

Lars Kepler, Anja van Biene, Stephen King, Jussi Adler Olsen
Lazarus van Lars Kepler las ik voor Vrouwenthrillers. Ondanks dat ik van alles van dit boek vond, heb ik echt genoten en kon ik het tijdens het lezen bijna niet wegleggen.

Ik ben, ik blijf is de gedichtenbundel van Anja van Biene. Een aantal jaar geleden las ik haar (autobiografisch) debuut en ze vroeg me of ik ook haar gedichten wilde lezen. Gedichten zijn wel wat anders dan wat ik normaal gesproken lees, maar er wordt me altijd verteld dat het juist goed is om ook eens wat anders te lezen dan wat je gewend bent.

Verlichting en Moord terwijl u wacht zijn twee novelles van hele bekende auteurs. Korte verhalen kunnen altijd even tussendoor gelezen worden, hoewel ik niet echt een fan ben van het genre. In dit geval vond ik de eerste heel erg goed en de tweede niet echt bijzonder.Karen McManus, Marina Defauw, Hayley Barker, Sabaa Tahir
Twee kunnen een geheim bewaren van Karen McManus las ik voor Vrouwenthrillers, echt een goed geschreven YA thriller waar ik blij van werd. In ieder geval wil ik proberen tijd in te ruimen om haar debuut, Eén van ons liegt, ook te lezen.

Showstealer is het vervolg op Showstopper en met dit boek komt een einde aan de tweeluik over het circusmeisje Hoshi. Het boek leest gemakkelijk en sluit alles netjes af, maar het had me niet zo in zijn greep als het debuut. Ik vond het tempo wat laag en ik denk dat de meeste originaliteit al in het eerste boek was verwerkt.

Nachtbrenger is alweer het derde deel in de Vuur en as serie van Sabaa Tahir en na het lezen ervan ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het nog steeds leuk vind om te lezen over de wereld waar Laia, Helene en Elias zich in bevinden. Wachten maar weer, op het laatste deel.Barbara Wielders, Alexander Kirkwood, Maike van Heusden, Kate DiCamillo, Rébecca Dautremer
Voor de SelfSpot op Nienke's Kinderboeken Blog las ik De avonturen van Boris & Broes van Barbara Wielders. Ook had ik een leuk interview met de auteur. Nog geen recensie en interview van De Lumies van Maike van Heusden, maar deze komen eraan. De Lumies is een serie voor peuters en kleuters met een leuk verhaal en een educatieve boodschap.

Op mijn werk struikelde ik over De rijke uren van Jacominus Gainsborough, een heel erg mooi filosofisch boek over het leven van het konijn Jacominus. Hoe een "gewoon" leven eigenlijk op zich bijzonder kan zijn. Een ingetogen verhaal met mooie bijpassende illustraties.

De vloek van de vliegende Olifantes las ik voor Kinderboeken en zoals een collega terecht opmerkte gaf ik dit boek op verschillende plekken een verschillend aantal sterren. Daar was ik mij van bewust, ik kon ook echt niet kiezen. Ik hou van de aparte (schrijf)stijl van Kate DiCamillo en de thema's die ze behandelt in haar boeken; tegelijkertijd vind ik bij elk boek weer dat ze zich er "gemakkelijk" van afmaakt. Haar personages en haar thema's verdienen meer uitwerking dan wat er nu uiteindelijk in boekvorm verschijnt.

Dezelfde collega stopte Bzzz: de kleinste bankoverval ter wereld in mijn handen en gelukkig maar. Ik heb echt enorm gelachen om de hilarische belevenissen van een stelletje muggen.

Wat verschijnt er deze maand en zal waarschijnlijk weer op mijn nog te lezen stapel belanden?


Jane Harper, Camilla Lackberg, Maria Adolfsson, Renee Knight
Wat thrillers betreft zit er voor mij niet zo heel veel bij deze maand. Verlaten van Jane Harper zal ik zeker lezen, haar eerdere boeken heb ik met veel plezier gelezen. Ik ben niet zo'n fan van de serie van Camilla Lackberg, De gouden kooi is echter een stand alone. Alleen al voor de mooie cover dan.
Van de Young Adults die verschijnen in maart zullen er zeker genoeg van op mijn stapel belanden. Ik heb niet echt een idee waarom precies, maar van Cassandra Clare heb ik alles gelezen. Ook de eerste twee delen van De duistere machten waarvan Koningin van lucht en duisternis het laatste deel is. Ik hou van de boeken van Daniëlle Bakhuis, dus Executie zal ik beslist lezen en ook Upgrade, het debuut van Lara Reims staat hoog op mijn lijst.
Lara Reims, Danielle Bakhuis, Cassandra Clare, Kendare Blake, Ursula Poznanski


Duistere troon is het tweede boek in de serie Three Dark Crowns van Kendare Blake en Aquila is de nieuwste van de Oostenrijkse Ursula Poznanski. Haar boeken zijn altijd wat apart, anders dan anders en alleen daardoor al leuk om te lezen.


Op dit moment lees ik De koning van Amerika van R.J. Ellory, voor Vrouwenthrillers en Voor het laatst gezien van Caleb Roehrig, van mijn leesstapel. Allebei de boeken hebben, vind ik, een wat suffe cover. In beide gevallen zegt dit gelukkig niks over de inhoud, want ik vind ze allebei erg goed tot nu toe.
Volgende maand staan in ieder geval op de planning Natan Z., het thrillerdebuut van Arjan Alberts(voor VT) en Jij alleen van Ninii Schulman, een thriller dit keer voor Hebban. Ook hoop ik eens toe te komen aan Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton, een boek dat al eeuwen op mijn stapel ligt te wachten.

Dit was weer mijn leesoverzicht van afgelopen maand. Maart was een leuke en interessante leesmaand, op naar de volgende.
1 opmerking:

  1. Alwyn Hamilton moet je echt gaan lezen. Ik heb in ieder geval erg genoten van de serie. Zeker de moeite waard. Gr. Els

    BeantwoordenVerwijderen