meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in mei en verwacht in juni

maandag 3 juni 2019

Gelezen in mei en verwacht in juni

Summary Een overzicht weer van wat ik heb gelezen en hoeveel er gaat verschijnen deze maand.
de boekenfabriek

Wat heb ik gelezen in mei?

 


Verschijnen er nog leuke boeken aankomende maand? Wat zijn mijn leesdoelen voor juni?
Arjan ALlerts, Sebastian Fitzek, Xander, The House of Books


Ik las Natan Z. van Arjan Alberts voor Vrouwenthrillers en Stoel 7A, omdat het een boek van Fitzek is. Van beide had ik best hoge verwachtingen en dat kan soms tot teleurstellingen leiden. Ik had van deze twee in ieder geval iets meer verwacht. Ze lezen allebei heerlijk en zijn ook spannend, maar ik struikelde wel over wat gaten in de geloofwaardigheid.

Mirjam Mous, Daniëlle Bakhuis, Sanne de Bock, Will McIntosh, Best of YA, De Fontein, Palmslag


Ik was erg blij dat Daniëlle Bakhuis weer met een nieuw boek kwam en ik mocht hem lezen van de uitgeverij. De executie is weer een spannende YA met interessante en origineel uitgewerkte thema's. Nog een thriller van eigen bodem las ik: H@ck van Mirjam Mous. Op de een of andere manier ben ik er nooit toe gekomen om een boek van haar te lezen, dit was dus een eerste kennismaking. H@ck is, net als De executie, een thriller zich afspelend in de nabije toekomst. De overeenkomst tussen deze boeken is dat ze dit beiden doen op een geloofwaardige manier, dat ze spannend zijn en belangrijke thema's aansnijden.

Een aantal jaar geleden las ik voor Hebban het debuut van Sanne de Bock. Verraad was het eerste deel in een trilogie, De strijd om Aera. Onlangs nam de auteur contact op met de vraag of ik ook het onlangs verschenen tweede deel wilde lezen. Via Hebban is het boek weer bij mij terecht gekomen en daar zal binnenkort ook mijn recensie verschijnen.

Nicki Thornton, Pieter Feller, Tiny Fisscher, Gustaaf Glibber, De Fontein, Droomvallei, Zilverspoor

Drie jeugdboeken las ik afgelopen maand, ook weer boeken waar ik een hoge verwachting van had. Clara het krantenmeisje en De monsterfabriek zijn allebei een tweede deel en ik heb van allebei weer genoten. Hotel De laatste kans was zo'n boek waar ik door de cover en de beschrijving erg aangetrokken werd. Het was een erg leuk boek, maar toch anders dan ik had gedacht.

Aankomende maand verschijnen veel interessante boeken, in aanloop naar de stilte tijdens de zomermaanden.

Kevin Crossley-Holland, Dorothée de Rooy, Cressida Cowell, Jack Heath, Lemniscaat, Van Goor, LS, Van Holkema & Warendorf
De heksenval, het vervolg op De Tovenaars van Ooit wordt eind juni verwacht. Daar kijk in in ieder geval naar uit! Schemerwerelden van Kevin Crossley-Holland ziet er prachtig uit. De orde van de gouden leeuw van Dorothée de Rooy is het begin van een nieuwe Fantasy serie voor de jeugd. Dat klinkt interessant en ga ik even in de gaten houden.


Kate Alice Marshall,Cornelia Funke, Elizabeth Klehfoth, Karakter, Querido, HarperCollinsHolland


Karin Slaughter, Heleen van der Hoven, Sandrone Dazieri, Blake Crouch, Vera Buck, Gwenda Bond, HarperCollinsHolland, Crime Compoagnie,Xander, The House of Books, Karakter,
Ook wat thrillers en YA betreft is het uitkijken naar leuke boeken deze maand. Natuurlijk de nieuwe Will en Sara van Karin Slaughter en het derde boek van Sandrone Dazieri. Het boek van de vergeten artiesten is van Vera Buck. Behalve dat de beschrijving leuk klinkt was ik eerder enthousiast over haar boek Runa. De Netflix serie Stranger Things is super en ook het boek roept (misschien onterecht) associaties op met Stephen King. Het Carpa Complot is de winnaar geworden van de vorig jaar gehouden CCC, waarbij ik in de jury zat.SK Vaughn, Katherine Applegate, Heleen van der Hoven, Steve Cavanagh, De Boekerij, Crime Compagnie, Billy Bones,LS
Dit boek staat in ieder geval op mijn leeslijst, net als De eindeling van Katherine Applegate (voor Kinderboeken) en Donkere nacht voor Vrouwenthrillers, Dert13n hoop ik te lezen van mijn eigen stapel, maar die is lang en gevarieerd.

Op dit moment lees ik Echo van Thomas Olde Heuvelt. Heel lang op gewacht, ik ben nu op de helft en het is behoorlijk creepy.
Voor Hebban ga ik nu beginnen in Orangeboy van Patrice Lawrencee en ik heb geen idee wat ik daar van kan of moet verwachten!


Het was weer een leuke leesmaand en ook juni belooft weer overvol te worden. In juni vindt ook het eerste Zomerfestival plaats op mijn werk en het thema is Onder spanning. Er zullen vele interessante en enge workshops zijn en als uitsmijter komt Simone van der Vlugt op bezoek. Juni wordt een hele leuke maand!

Thomas Olde Heuvelt, Patrice Lawrence, LS, Imagine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten