meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in augustus en september en verwacht in oktober

maandag 30 september 2019

Gelezen in augustus en september en verwacht in oktober

Summary Wat verschijnt er aankomende maand dat een plekje op de TBR stapel verdient?
de boekenfabriek, maandoverzicht

De vakantie is weer voorbij, ik ben weer aan het werk en heb helaas weer wat minder tijd  over om te lezen. Het laatste maandoverzicht is alweer even geleden, dus wordt het tijd de draad weer op te pakken. In deze post een overzicht van een greep uit mijn leesactiviteiten gedurende de afgelopen zomer en weer vooruitkijken naar wat er zoal staat te verschijnen volgende maand.











Al die mooie vreemden, Onder verdenking, Opgesloten, Wervelstof, Hars
  • Al die mooie vreemden van Elizabeth Klehfoth las ik voor Hebban, een tot aan het einde toe boeiende YA thriller over rijke verwende jongeren, een eliteschool en erg diep begraven familiegeheimen.
  • Onder verdenking van Eric Oosthoek is het eerste deel in een faction serie over rechercheur Maarten Severyn. Het boek geeft een realistische kijk in de werkwijze van de Amsterdamse recherche.
  • Wervelstof van Suzanna Esther las ik voor Vrouwenthrillers. Geen echte thriller, maar wel een mooi verhaal met een ongemakkelijke, dreigende sfeer.
  • Opgesloten van Zine Jonson is een novelle geschreven door Isa Maron onder pseudoniem. Een lekker spannend en vlot verhaal, zoals we van haar gewend zijn. Het is alleen als e-book te lezen.
  • Hars van Ane Riel vond ik persoonlijk erg goed. Abnormale psychologie die langzaam escaleert.


Smiley, Frankenstein, 3PAK
  • Smiley van Lotte Boot las ik nadat  Orangeboy inspiratie had opgeleverd.
  • Frankenstein, hertaald door Maria Postema las ik in mijn vakantie.
  • 3PAK is de jaarlijkse geschenkbundel die wordt uitgedeeld in de Boekenweek voor jongeren. Drie diverse verhalen van drie hele verschillende auteurs.


De prinses die haar kroontje kwijtraakte, De veger
    • De veger van (voor mij onbekende) Jonathan Auxier was zo'n boek dat op de een of andere manier aan me trok. Een aantrekkelijk verhaal met een mooie boodschap.





    De denkbeeldige vriend, Het vijfde meisje, Sluit alle deuren, Killman Creek, Slachtoffer 2117, Blauwe maan
    • Het vijfde meisje van J.D. Barker is het vervolg op de geweldige thriller Horen, zien, zwijgen die begin dit jaar verscheen. 
    • Slachtoffer 2117 is het 8e deel alweer in de Serie Q van Jussi Adler-Olsen, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Assad (eindelijk).
    • Dat je altijd baas boven baas hebt bewijst Lee Child.  Blauwe maan is de 24e Jack Reacher. Ik ben allang niet meer bij met deze boeken, maar het is altijd weer leuk om er eentje te lezen. 
    • De denkbeeldige vriend van Stephen Chbosky heeft een geweldige cover en een super flaptekst die samen schreeuwen lees dit boek.


    Clownsnacht, Adder, Scharlakenrode magie, Black out, Exit, De geheimen van Winterhuis hotel
    • Danielle Bakhuis schrijft geweldige YA thrillers, dus ik verheug me op Clownsnacht.
    • Cassandra Clare trakteert haar fans op weer een nieuwe Shadowhunters serie met Scharlakenrode magie.
    • De geheimen van Winterhuis hotel is het vervolg op het super spannende jeugdboek Winterhuis hotel. Ik kijk erg uit naar dit boek en de cover is al net zo mooi als die van het eerste boek.
    • Adder is het Fantasy YA debuut van Bex Hogan en tevens eerste deel in een trilogie. Met 400 bladzijdes een lekkere dikke pil om naar uit te kijken.





    After Dark, Luitingh Sijthoff
      Met After Dark verschijnt er aankomende maand eindelijk weer een boek van Juultje van den Nieuwenhof. Haar laatste YA thriller, Check out, stamt alweer uit 2016. Ik zal zeker niet de enige zijn die hier reikhalzend naar uitkijkt.









      Room service, Wit konijn rode wolf, Het instituut, De escaperoom
      • Room service van Maren Stoffels ga ik lezen voor Kinderboeken. Ik zou het boek alleen al lezen vanwege de waanzinnig mooie en intrigerende cover.
      • Wit konijn, rode wolf van Tom Pollock heeft dit jaar de Dioraphte Jongeren Literatuur prijs gewonnen in de categorie vertaald. Reden voor Kinderboeken om me in dit boek te verdiepen.
      • Escape Room van Megan Goldin en Het instituut van Stephen King staan op mijn lijst voor volgende maand omdat ik ze zo graag wil lezen. 






      Meisje van me, Ambo|Anthos
      Dor, Fantoom
      Op dit moment leg ik de laatste hand aan Dor van vader en zoon Shusterman en begin ik in Meisje van me van Ilse Ruijters. Dit boek lees ik voor de leesclub van Vrouwenthrillers op Facebook.

      Daarnaast staat mijn kast echt (te) vol met allemaal boeken die ik nog zo graag wil lezen, maar waar ik de tijd nog niet voor heb gevonden. Op naar weer een fijne leesmaand, onder een dekentje op de bank!

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten