meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in oktober en verwacht in november

maandag 4 november 2019

Gelezen in oktober en verwacht in november

Summary weer een overzicht van alles wat te maken heeft met lezen de afgelopen maand en de komende weken
maandoverzicht, De boekenfabriek

Er is alweer een maand voorbij, het is inmiddels herfst en de zomer lijkt al eeuwen geleden. Perfect weer wanneer je thuis op de bank kunt blijven zitten, met je boek en onder een dekentje. Minder fijn weer wanneer je op de fiets naar je werk moet.

Tijd voor het overzicht van wat ik de afgelopen maand las en wat er aankomt volgende maand, of inmiddels al is verschenen.


JD Barker, Ilse Ruijters, Hans Breuker, Nicolien Mizee

 1. Het verraad van Lady Charlamane las ik op verzoek van auteur Hans Breuker. Het boek vormt de start van een serie met een onvervalste actieheld in de hoofdrol: Mack Dime.
 2. Ik heb net de leesclub afgesloten die ik coördineerde voor Vrouwenthrillers met het nieuwste boek van Ilse Ruijters. Meisje van me.
 3. Het vijfde meisje is het vervolg op Horen, zien, zwijgen van J.D. Barker. Ik heb het op mijn werk in de bieb geleend en moest het supersnel lezen omdat het een Toptitel is. Was gelukkig geen probleem, want het is weer een echte pageturner.
 4. Moord op de moestuin is zo'n boek waarvan ik heel sterk het gevoel kreeg dat ik het moest lezen. Dat heb ik gedaan en dat is dat. Meer kan ik er niet over zeggen.Marion pauw, Derk Visser, Maren Stoffels, Daniëlle Bakhuis, Oli Veyn, Anna Woltz
 1. Drama Queen kreeg ik toegestuurd om te lezen voor Hebban. Normaal gesproken lees ik dit niet vaak , maar ik ben blij dat ik af en toe uit mijn comfort zone wordt gesleurd. Dit boek was echt de moeite van het lezen waard.
 2. Room Service van Maren Stoffels mocht ik lezen voor Kinderboeken.
 3. Zo blij was ik, dat ik Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis toegestuurd kreeg om te lezen voor Vrouwenthrillers! Hoge verwachtingen die allemaal zijn uitgekomen. De recensie volgt nog.
 4. Voor Kinderboeken deed ik mee met de blogtour rond het tweede deel in De orde van de poortwachters serie van Oli Veyn.


Lucy Foley, Hannah de Vries, Wendy Walker, Eva Burgers
Interessante titels die in november in de winkels zullen liggen:

Stil van Eva Burgers. Ik ken haar alleen van haar jeugdthrillers, dus dit boek komt zeker op mijn lijstje. 

De jachtpartij van Lucy Foley. Op de flaptekst staat: "Oudejaarsavond. Een villa in de Schotse wildernis. Negen oude vrienden checken in, maar één van hen zal de nacht niet overleven". Klinkt als een echte Agatha Christie!
  Ik ben een fan van de boeken van Wendy Walker, haar boeken staan altijd op mijn leeslijst. Zo ook haar nieuwste, Nachtschaduw dat over een paar dagen verschijnt.
Hannah de Vries is journaliste en schreef met De bunker haar debuut. De flaptekst klinkt echt bizar en dat samen met de cover is dit weer een boek voor mijn TBR lijst. 

   
  Jeremy Lachlan, Maria Postema, Maarten Brunsma
Op 21 november verschijnt bij Fantoom Jane Doe en de doolhof der dimensies van Jeremy Lachlan. Het schijnt een eerste deel te zijn van een serie en echt alles aan dit boek, van de cover tot de flaptekst, klinkt fantastisch. 

Het oog van de dageraad is het tweede product van Maria Postema en Maarten Bruns, na Dertiendagh uit 2017 alweer.
Waar ga ik aan beginnen in november? Ik lees nu Nevelhel van Erik Persoons, voor Vrouwenthrillers en Kwijt van Sandra J. Paul ligt ook klaar om gelezen te worden voor Vrouwenthrillers. Dan heb ik ook het interessante Mijn held de huurmoordenaar liggen, van uitgeverij Clavis. Deze geeft meestal bijzondere YA boeken uit, dus ik ben nieuwsgierig.

Sandra J. Paul, Erik Persoons, Coen de Kort


Dan, wanneer er tijd overblijft.. wil ik heel erg graag beginnen in onderstaand boek. Ik heb hem al een tijdje in huis en door de omvang ben ik bang dat het er niet van gaat komen omdat er altijd andere titels voor gaan. Dus bij deze beloof ik mezelf dat ik in ieder geval op 16 november (mijn verjaardag) begin met lezen in dit boek.

Stephen King


Fijne leesmaand weer voor iedereen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten