meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in november, verwacht in december

maandag 2 december 2019

Gelezen in november, verwacht in december

Summary Maandoverzicht van mijn gelezen boeken in november en vooruitkijken naar december.
maandoverzicht, De boekenfabriek
Tijd vliegt en de laatste maand van het jaar is al weer aangebroken. Een maand met wat vrije dagen en laatste vakantiedagen, dus lekker tijd om te lezen.

Ik las in november weer divers, een aantal jeugdboeken, thrillers en vier Young Adult boeken. Wat nieuwe boeken betreft is december voor mij een matige maand, er staat niet zo veel te verschijnen waar ik echt naar uitkijk.

Behalve 1 boek dan. Een thriller. een laatste deel in een trilogie. Waar ik (en velen met mij) al heel lang naar uitkijken.

En dat is...Linda de Groot, Christian Antonini, Dorette Zwaans
Ik las twee jeugdboeken in november, allebei voor mijn rubriek op Kinderboeken, de SelfSpot.
Voorleesgedichten is een bundel met gedichtjes over verschillende dieren van Linda (de) Groot.

De tweede is Een brief met vlechtjes van Christian Antonini. Een fantastisch jeugdboek vol avontuur en spanning.

Er zijn op het moment zoveel leuke boeken voor de jeugd die ik graag zou willen lezen, maar waar ik gewoon nog niet aan toe ben gekomen.
Lucy Foley, De Crime Compagnie, Erik Persoons


Voor Vrouwenthrillers las ik Nevelhel van Erik Persoons, een boek waar ik door verschillende oorzaken moeite mee had om het uit te lezen. Ook De jachtpartij van Lucy Foley las ik voor VT, een heerlijk leesbare en spannende whodunnit in een bijna klassieke setting. De recensie zit in de pen.
De donkere dagen is een bundel met verhalen geschreven door De Crime Compagnie auteurs. Normaal gesproken ben ik niet erg snel enthousiast over verhalen, maar de meesten in dit boek zijn goed, spannend en gewoon de moeite waard om te lezen.

Juultje van den Nieuwenhof, Tanja de Jonge, Rom Molemaker, Coen de Kort

Zoals gewoonlijk las ik de afgelopen maand meer Young Adult boeken dan andere genres. Apollo's ondergang (recensie komt nog) en Mijn held de huurmoordenaar heb ik gelezen voor Kinderboeken.


De moord op Queen_T heb ik gelezen omdat de cover zei "lees me". Het was geen tegenvaller, een beetje ongeloofwaardig hier en daar, maar over het algemeen een leuk en vlot boek om te lezen. Teleurgesteld was ik wel een beetje in After Dark van Juultje van den Nieuwenhof. Ik heb al haar boeken gelezen en de laatste was echt al een behoorlijke tijd geleden. After Dark is een dun boekje met een - voor mij - zwakke plot en veel stereotypering. Jammer.Barbara Sevenstern, Bronja Hoffschlag, Angela Marsons

Zoals gezegd is het wat mager in december en dat terwijl dit een maand is waarin veel cadeau's worden gegeven. Het kan ook zijn dat wanneer je vooral andere genres leest, er wel genoeg te kiezen valt in december.

De spiegelkoning van Bronja Hoffschlag is natuurlijk hét boek waar ik al zo lang op wacht. Na De dode kamer (2013) en De Skinner methode (2015) verschijnt op 13 december dan eindelijk het afsluitende deel in de trilogie. Het is dat het gewoon teveel pagina's zijn, anders zou ik de boeken beslist eerst herlezen hebben om het totaalplaatje weer goed in mijn hoofd te krijgen. Ik hoop maar dat alles weer terugkomt zodra ik begin met lezen. Alleen de cover is alweer geweldig mooi en sluit naadloos aan bij de eerdere twee.

Barbara Sevenstern, Stina JacksonBehalve De spiegelkoning staat er nog meer op de leeslijst in december. Voor Vrouwenthrillers ga ik de leesclub leiden rond het debuut van Barbara Sevenstern, Familiegeluk. En mocht het boek toch nog arriveren (het is verdwaald in de post), dan doe ik voor het eerst mee aan een ThrillZone leesclub. Ik wacht dus met smart op De zilverweg, het debuut van de Zweedse Stina Jackson, het boek waar iedereen het op dit moment over lijkt te hebben.

Er valt dus weer genoeg te lezen en te genieten deze maand. Ik wens iedereen alvast gezellige feestdagen waarin hopelijk ook nog tijd overblijft om wat te lezen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten