meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in december, verwacht in januari

maandag 6 januari 2020

Gelezen in december, verwacht in januari

Summary Beetje aan de late kant, maar alsnog een overzicht van mijn leesactiviteiten in de laatste maand van 2019.
De boekenfabriek, overzicht

Met de laatste maand van 2019 komt de teller op 108 gelezen boeken te staan. Dat lijkt heel veel, maar daar zitten ook gewoon korte verhalen, novelles en soms hele dunne kinderboekjes bij. Januari is weer de start van een nieuw leesjaar waarbij ik mijn Challenge weer op 100 boeken heb gezet die ik wil lezen.

Ook ga ik door met lezen voor Hebban, Vrouwenthrillers en Kinderboeken en blijf ik de auteurs interviewen die hun boek in eigen beheer hebben uitgegeven.

Wat heb ik op de valreep van 2019 nog gelezen en wat staat er te verschijnen aan het begin van 2020?


Ben Guterson, Leopold

Eind 2018 las ik het spannende en sfeervolle jeugdboek Winterhuis Hotel van Ben Guterson. Dit boek belandde zelfs bij mijn favorieten van afgelopen jaar. Precies een jaar later verscheen de opvolger, De geheimen van Winterhuis Hotel. Ook dit boek heb ik gelezen voor Kinderboeken en mijn recensie zal daar binnenkort verschijnen. Het is in ieder geval weer net zo spannend als het eerste boek.

Cassandra Clare, VE Schwab, Maria Postema, Maarten Bruns, Blossom Books, De boekerij, Leopold

Voor Hebban las ik Scharlakenrode magie, het laatste boek van Cassandra Clare en het eerste deel in een nieuwe Schaduwjagers serie.

Het oog van de dageraad is het tweede boek van het duo Maria Postema en Maarten Bruns. Een leuk boek om te lezen, vol spanning en avontuur.


De kleuren van magie wilde ik al een tijdlang lezen, maar het kwam er niet van. Beetje onduidelijk of het een YA boek of een volwassen Fantasy is, maar bij mij in de bieb staat het boek op de Young Adult plank. Het tweede deel, De kleuren van schaduw ligt ook klaar om gelezen te worden zodat ik daarna direct door kan met het laatste boek dat in januari zal verschijnen.

Bronja Hoffschlag, Barbara Sevenstern, Stina Jackson, Agemo, Crime Compagnie, De Geus

Jingle Hell was een cadeau uit de Hebban adventkalender, een kort verhaal van Bronja Hoffschlag. Familiegeluk en De zilverweg heb ik gelezen voor leesclubs bij Vrouwenthrillers en ThrillZone.

Robert Beatty, Herman van de Wijdeven, Lannoo, Querido

In januari verschijnt er een nieuwe Serafina. Dat is onverwacht, want de trilogie was in principe afgesloten. Ik vond alle boeken erg leuk om te lezen, dus Serafina en de zeven sterren zal dan ook zeker op mijn lijst komen te staan.

Leugenaar, leugenaar is weer zo'n boek met een opvallende cover en een interessant achterflap verhaal. Ben benieuwd, dat zeker.VE Schwab, De Boekerij
Cornelia Funke, SJ Paul, Damien Love, Bronja Hoffschlag, Querido, Hamley Books, Condor, AgemoOp 16 januari verschijnt het laatste deel in de Schemering trilogie en deze staat hoog op mijn lijst. Het tweede deel moet ik dus ook nog lezen en het zijn best dikke boeken. Ik moet eerst maar even kijken of het lezen ergens een beetje tussen gestopt kan worden.

Ik ben nu Pans labyrint aan het lezen van Cornelia Funke en Guillermo del Torro. In ieder geval staan Kwijt van Sandra J. Paul voor Vrouwenthrillers en Robotjacht van Damien Love voor Kinderboeken als eersten klaar om daarna te lezen. En natuurlijk wil ik zo snel mogelijk beginnen in De spiegelkoning!

Januari is dus voor mij alweer goed begonnen, ik wens iedereen een fijne leesmaand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten