meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Overzicht 2019

woensdag 1 januari 2020

Overzicht 2019

Summary Overzicht van 2019
De boekenfabriek

Alweer een jaar voorbij en weer veel gelezen. Aan de ene kant altijd leuk om weer lijstjes te maken, aan de andere kant ook altijd lastig. Het is een hele klus om het allemaal op een rijtje te zetten, laat staan om te kiezen welke boeken nu echt de allerbesten waren die zijn gelezen het afgelopen jaar.

Toch waag ik, zoals ieder jaar, een poging. In deze post een overzicht van mijn leesactiviteiten het afgelopen jaar en mijn favorieten van 2019.
Mijn Challenges op Hebban en Goodreads stonden ook voor 2019 weer op 100 boeken. Ik las er 108 het afgelopen jaar, volgens Hebban 106 en volgens Goodreads 105. Regelmatig lees ik ook boeken die zijn uitgegeven in eigen beheer voor de SelfSpot rubriek op Nienkes kinderboekenblog en deze titels zijn niet altijd terug te vinden op bovengenoemde sites. Gemiddeld goed voor ongeveer 27.169 bladzijdes. Volgens mijn eigen overzicht las ik:

  • 33 thrillers (novelles meegerekend)
  • 44 Young Adult boeken
  • 16 jeugdboeken
  • 3 romans
  • 12 kinderboeken voor de SelfSpot
Afgelopen jaar deed ik mee aan de leesclub bij Hebban over Het boek van de vergeten artiesten van Vera Buck en was ik coƶrdinator voor de leesclubs met Meisje van me van Ilse Ruijters en Familiegeluk van Barbara Sevenstern, beiden bij Vrouwenthrillers. Ik schreef 10 recensies voor Hebban, 15 voor Vrouwenthrillers, 10 voor Kinderboeken en 10 voor de SelfSpot rubriek.

Ik heb mijn favoriete boeken gekozen die ik heb gelezen dit jaar, daar zit bijvoorbeeld niet Het instituut bij van Stephen King of De spiegelkoning van Bronja Hoffschlag. Dit zijn boeken waar ik nog niet aan toe ben gekomen, maar die wel zomaar in mijn top 3 terecht zouden kunnen komen.

Toppers waren voor mij:


HarperCollinsHolland, De Boekerij, De Geus, Luitingh Sijthoff, Prometheus

Thrillers

Laatste weduwe van Karin Slaughter

Echo van Thomas Olde Heuvelt

Hars van Ane Riel

De zilverweg van Stina Jackson
 en

Het vijfde meisje van J.D. Barker.

Best of YA, Gottmer, Blossom Books, HarperCollinsHolland

De beste YA kiezen die ik heb gelezen was lastiger, omdat het er zoveel waren. Toch heb ik er 5 uit weten te filteren:


H@ck van Mirjam Mous

Al die mooie vreemden van Elizabeth Klehfoth

Drama Queen van Derk Visser

Clownsnacht van Daniƫlle Bakhuis
en

Aartsrivaal van Marissa Meyer


Leopold, Droomvallei, La Zeta, CPNB, Luitingh Sijthoff

Goede jeugdboeken heb ik ook gelezen, vooral natuurlijk dankzij Kinderboeken:

De geheimen van Winterhuis Hotel van Ben Guterson

Clara, het krantenmeisje van Pieter Feller en Tiny Fisscher

Een brief met vlechtjes van Christian Antonini

Haaientanden van Anna Woltz
en

De ontdekkingsreiziger van Katherine Rundell

En dit is hem dan, mijn top 3 verdeeld over mijn gelezen thrillers, YA en kinder/jeugdboeken.JD Barker, Marissa Meyer, Katherine Rundell, De Boekerij, Blossom Books, Luitingh Sijthoff


De tellers voor de Challenge staan weer op 100 boeken voor 2020. Ik wens iedereen een gezond 2020 met natuurlijk weer veel leesplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten