meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in januari, verwacht in februari

maandag 3 februari 2020

Gelezen in januari, verwacht in februari

Summary In januari las ik een thriller, een verhalenbundel, vier YA en twee kinderboeken. Kortom, januari wrap up.
gelezen en verwacht, De boekenfabriek

Januari is weer goed begonnen en gelukkig is de komkommertijd weer voorbij. In februari staan er volop nieuwe boeken te verschijnen in de verschillende genres. Zoals altijd kijk ik vooral naar wat er komt op het gebied van thrillers, Young Adult en boeken voor de midden en bovenbouw van het basisonderwijs. En dan nog alleen maar die boeken waarvan ik denk dat ze leuk zullen zijn, anders wordt het veel te veel.

Ook heb ik weer een overzichtje gemaakt van wat ik gelezen heb afgelopen maand. Tijd voor de wrapup van januari.Sandra J. Paul, Hamley Books, Diverse auteurs, LetterRijn

Ik las twee boeken voor Vrouwenthrillers in januari. Kwijt van Sandra J. Paul en Dood door onschuld. Dit is een verhalenbundel uitgegeven door LetterRijn. Ik heb gemerkt dat ik het voor de afwisseling heel leuk vind om korte verhalen te lezen tussendoor. In december las ik Donkere dagen van De Crime Compagnie en sindsdien heb ik de smaak wat te pakken gekregen.


Kim Liggett, Tom Pollock, Sarah J. Maas, Cornelia Funke, Guillermo del Toro

In mijn meest favoriete genre las ik iets meer boeken. Het schaduwjaar van Kim Liggett kwam ik zo vaak tegen op social media dat ik echt heel nieuwsgierig was geworden. En gelukkig werd ik niet teleurgesteld!

Winnaar van het beste boek voor jongeren Wit konijn/Rode wolf las ik voor Kinderboeken. Tom Pollock schreef met dit boek echt een heel bijzonder verhaal, ik werd in ieder geval continue het bos ingestuurd.

Pans labyrint  van Cornelia Funke en Guillermo del Toro las ik omdat ik de cover zo intrigerend vond. Het is een heel apart verhaal, een mix van een sprookje, mythe en fantasy.


Van Sarah J. Maas heb ik de eerste twee boeken gelezen van haar Hof van doorns en rozen serie. Aan de derde en laatste ben ik nooit toegekomen. Ze schrijft enorme dikke pillen, maar ze kunnen me echt niet omver blazen. Het zit voor mij in de manier van schrijven van de auteur, te uitgebreid en te gedetailleerd waardoor het mijn aandacht niet kan vasthouden. Mijn zus is echter een groot fan en drukte me op het hart dat de Glazen troon serie echt beter was. Vandaar dat het eerste deel, De glazen troon, op mijn gelezen boeken lijst staat. En weer weet ik het niet; ik vond het een onderhoudend boek maar ook niet meer dan dat.

Meg Rosoff, Mirjam Oldenhave, Ploegsma, Hoogland en van Klaveren

Tussendoor las ik de schattige jeugdboeken Goeie ouwe George en de nieuwe Mees Kees. In dit eerste boek stopt ma Appeltje met haar baan als moeder zijn en stort zich alleen nog maar op haar yoga. Pa Appeltje en de kinderen staan er alleen voor en hoe moeilijk kan dat nou zijn, een huishouden draaiende houden? Gelukkig komt George in huis en hij weet er wel raad mee. Een ontzettend leuk boek voor iets oudere kinderen met veel humor, leuke illustraties en een sterke onderliggende boodschap.In februari verschijnen onder andere de volgende thrillers:


Carmen Prins, Sebastian Fitzek, Belinda Aebi, Heleen Smit, Crime Compagnie, The House of Books, Hamley Books

Carmens kookpunt van Carmen Prins en Op het verkeerde moment van Heleen Smit, allebei bij De Crime Compagnie. Deze laatste was ook een van de ingezonden verhalen bij de CrimeCompagnieContest uit 2018 en eindigde op de tweede plaats. De uitgeverij organiseert een blogtour en namens Vrouwenthrillers trap ik deze af op de dag van publicatie.

Ook mijn favoriet Sebastian Fitzek komt met een nieuw boek. De patiënt zal ongetwijfeld weer spannend, origineel en over the top zijn, heerlijk!

Nog nooit las ik iets van de Vlaamse Belinda Aebi, maar de flaptekst van Het dorp klinkt echt heel goed.

Karen McManus, Rani de Vadder, Luna van Roosen, Holly Black
Een modern sprookje, Fantasy en een thriller in februari. Toxine van Radi de Vadder en Night Thinker, het vervolg op Day Dreamer van Luna van Roosen verschijnen allebei bij Hamley Books. Eerlijk duurt het langst is het vervolg op het in 2017 verschenen debuut Een van ons liegt van Karen McManus. Holly Black heeft al veel geschreven waarvan maar een fractie naar het Nederlands is vertaald. Ik ken haar alleen als co-auteur van Cassandra Clare. De wrede prins ga ik zeker een kans geven.

Wat ligt er te wachten op mijn stapel? In ieder geval dus Op het verkeerde moment van Heleen Smit. Voor Kinderboeken liggen nog twee jeugdboeken te wachten: De wilde robot van Peter Brown en het eerste avontuur van Jane Doe: Doolhof der dimensies van Jeremy Lachlan. Eerder deze maand bezocht ik samen met Wendy het lees- en schrijfevent van Godijn Publishing waar onder andere Boek 10 werd gelanceerd. Ook daar kwamen weer vier boeken mee.

Mianara, Dertig dagen om te falen, Abdij van de nacht, Jouw spel mijn regels, Godijn Publishing

Jouw spel, mijn regels van Alice Bakker

Mianara: Verraad van Jesse van Willigenburg

Dertig dagen om te falen van Anita Henriët

Abdij van de nacht van Ellis van Zijll

Ik lees meestal twee boeken tegelijkertijd, een recensie boek en eentje van mijn leesstapel. Op dit moment heb ik net Het seizoen van de heks uitgelezen van Sarah Rees Brennan voor Hebban en ben ik gestart in Roes van Caja Cazemier voor Kinderboeken. Van mijn eigen stapel ben ik De verminkte koning aan het lezen van Leigh Bardugo. Het is een dik boek en het kost me wat moeite omdat ik merk dat ik (te) veel ben vergeten van haar Grishawereld.

Tijd om weer te gaan lezen, fijne leesmaand iedereen!

1 opmerking:

  1. Ik heb een debuut roman van schrijver Lex Paleaux gelezen...hart verscheurend het boek is fictie gebaseerd op feiten..zo mooi..ongekend helaas is de schrijver alleen bekend in haarlem. ISBN 978-90-6265-792-6 kunt u hier wat mee? Groetjes Ingrid 0625101040

    BeantwoordenVerwijderen