meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in februari, verwacht in maart

maandag 2 maart 2020

Gelezen in februari, verwacht in maart
Met februari ook voorbij ligt de komkommertijd weer achter ons. In maart komt er veel moois in de winkel en bibliotheek. Binnen al mijn favoriete genres - thrillers, YA en jeugdboeken - heb ik genoeg veelbelovende titels voorbij zien komen.

Zelf had ik ook weer een redelijk goede leesmaand. In maart wordt het nog voller want ik mag drie boeken meelezen van de longlist voor de Hebban Thriller Prijs. Daarnaast ligt er nog van alles dat ik wil recenseren en natuurlijk mijn eigen never ending leesstapel.

Tijd voor het overzicht

Het is wel duidelijk dat de slappe tijd voorbij is. Deze maand staat er van alles te verschijnen, het aanbod op het gebied van thrillers en Young Adult boeken is groot dit keer. Op Hebban is de Thriller Tiendaagse net afgelopen en het lezen is gestart van de boeken op de longlist voor de Hebban Thriller Prijs 2020. Ik ben één van de gelukkigen die drie boeken mag meelezen, hoewel ik daar verder niks over mag zeggen 🤐

In februari las ik 9 boeken. Hierbij heb ik een boek niet meegerekend die ik heb gelezen voor de Hebban Thriller Prijs en ook niet de boeken die ik lees voor de SelfSpot op Nienkes blog. 


Sarah Rees Brennan, Leigh Bardugo, Caja Cazemier, Alice Bakker, Volt, Blossom Books, Ploegsma, Godijn

Voor Hebban las ik Seizoen van de heks, het eerste deel van De grimmige avonturen van Sabrina. Dit boek is een prequel op de Netflix serie The Chilling Adventures of Sabrina. Sarah Rees Brennan kende ik alleen als coauteur van Cassandra Clare bij haar Shadowhunter verhalenbundels. Ik was niet super enthousiast over dit boek, het was voor mij allemaal iets te tam.

Roes van Caja Cazemier en Jouw spel, mijn regels van Boek10 auteur Alice Bakker heb ik gelezen voor Kinderboeken.

De verminkte koning is een boek dat zich afspeelt in de Grishawereld van Leigh Bardugo. De trilogie heb ik destijds verslonden, dus dit boek wilde ik echt heel graag lezen. Enorm dik (bijna 500 pagina's) en ondanks dat ik eigenlijk niet echt de tijd ervoor had, heb ik het toch gelezen. Ik vond het geen slecht verhaal, maar wel te gedetailleerd, soms wat langdradig en zonder de spetterende Fantasy elementen uit de oorspronkelijke boeken.

Heleen Smit, Crime Compagnie, Sebastian Fitzek, The House of Books, Anya Niewierra, Luitinhgh Sijthoff, Rachel Caine, Karakter


Voor de allereerste Vrouwenthrillers blogtour trapte ik op 20 februari af met Het verkeerde moment, het debuut van Heleen Smit. Dankzij haar deelname aan de schrijfwedstrijd van Sweek en De Crime Compagnie had ik destijds al een aantal hoofdstukken gelezen. Enthousiast was ik toen al en dat ben ik na het lezen van het hele boek nog steeds.
Een boek van Sebastian Fitzek laat ik nooit liggen, dus De patiënt heb ik direct gelezen nadat het begin deze maand uitkwam.
Het bloemenmeisje van Anya Niewierra kreeg en krijgt nog steeds veel aandacht in de media. Hebban organiseert een leesclub en ik had het geluk ingeloot te worden. De leesclub is nog in volle gang, maar het boek heb ik in een ruk uitgelezen.
Ook Stillhouse Lake is zo'n boek dat veel media-aandacht kreeg en aangezien het derde deel in de serie al is verschenen vond ik dat ik op zijn minst het eerste boek moest lezen.

Mijn te lezen stapel is altijd hoog, dankzij de volgende boeken wordt hij nóg hoger ben ik bang.

Christine Alger, Carla Kovach, Lisa Gardner, Petra Spark, Lesley Kara, Koen Paes, Sophie Hannah

 • Christine Alger - Meisjes zoals wij

 • Carla Kovach  - Stil maar

 • Lisa Gardner - Niet verder vertellen

 • Petra Spark - Gruwelijke gave

 • Lesley Kara - Het gerucht

 • Koen Paes - De afdaling

 • Sophie Hannah, BA Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown - De understudy


Kerry Drewery, Annet Hulst, Latoya Morris, Shelena Shorts, Jennifer Donnelly, Jennefer Mellink, Joanne Carlton, Sarah J. Maas

 • Kerry Drewery - Finale 7, laatste deel in de trilogie
 • Annet Hulst - Privacy Live 
 • Latoya Morris - Gebroken adem 
 • Shelena Shorts - Gebroken, vervolg op Momentum
 • Jennifer Donnelly - Stiefzus 
 • Jennefer Mellink - Opgepast! 
 • Joanne Carlton (Sandra J. Paul) - Hell City
 • Sarah J. Maas - Huis van aarde en bloed. Dit is het eerste deel van een nieuwe serie en technisch gezien geen YA, maar dat zal alle fans weinig uitmaken.Het verlaten huis, Hamley Books, Sandy Stark-McGinnis, Lemniscaat, Tjerk Noordraven, Moon, Bette Westera, VoltHet verlaten huis is het vervolg op De duistere school van Joanne Carlton, een van de meest productieve auteurs van dit moment. De covers van haar jeugdboeken zijn meestal heel mooi.
Het schedelrijk is het vierde deel in De engste serie ooit van Tjerk Noordraven, echt een hele leuke en spannende serie voor lezers in de middenbouw van de basisschool.
Met de woorden lang geleden, prins, en onsterfelijke reus in de flaptekst ben ik al verkocht: De vuurvogel van Bette Westera.
Als laatste nog een vogelboek, maar dan anders. In Zo vrij als een vogel van Sandy Stark-McGinnis wil hoofdpersoon December vliegen omdat ze zeker weet dat ze eigenlijk een vogel is.


Op dit moment lees ik De orde, het derde boek van Karin Kallenberg en Dimitri van Hove voor Vrouwenthrillers en Sal van Mick Kitson.

Mick Kitson, Karin Kallenberg, Dimitri van Hove, uitgeverij Cossee, Ellesy Crime

Fijne leesmaand weer voor iedereen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten