meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in maart, verwacht in april

maandag 30 maart 2020

Gelezen in maart, verwacht in april

Summary Maandoverzicht van maart en wat er verschijnt in april.
gelezen in maart, verwacht in april, 2020
Maart is een rare, bijna surrealistische maand geworden. Met het Coronavirus dat inmiddels ook bij ons veel slachtoffers maakt is er opeens veel veranderd. Mijn werkplek, de bibliotheek, is gesloten. Aan een deel van mijn werkzaamheden kan ik thuis werken, maar een groot gedeelte ook niet. Dit geldt voor veel mensen, en opeens schiet #ikleesthuis overal uit de grond. Nou heb ik geen eng virus nodig om te lezen, maar het kan nooit kwaad wanneer meer mensen in deze lastige tijd tot rust kunnen komen met een boek.

Lezen is daarmee gelukkig een activiteit dat ook in deze vreemde situatie kan, dus heb ik weer gekeken naar wat er volgende maand staat te verschijnen.

Damien Love, Tjerk Noordraven, Mijke Pelgrim, Uitgeverij Condor, Moon, Holkema & Warendorf

Voor Kinderboeken heb ik Robotjacht gelezen en Het schedelrijk. Robotjacht is, zo blijkt, het eerste deel in een serie over robots met gevaarlijke krachten, een jongen met een voorliefde voor robotica en zijn mysterieuze opa. Het schedelrijk is alweer het vierde boekje in De engste serie ooit van Tjerk Noordraven. Ik werd weer helemaal blij tijdens het lezen over de avonturen van Nera en haar vrienden. Dit keer nemen ze het op tegen niemand minder dan Graaf Dracula himself. De recensies zullen binnenkort op het blog verschijnen.

Ter oriëntatie voor een project voor mijn werk heb ik de twee boeken gelezen van Mijke Pelgrim over brugklasser Dex en zijn vrienden. Het project zal waarschijnlijk niet door kunnen gaan, maar ik heb me wel vermaakt met deze boeken.

Mick Kitson, Cossee, Karin Kallenberg, Dimitri van Hove, Ellesy, You-Jeong Jeong, Cargo, Daniel Cole, Luitingh Sijthoff

De orde heb ik gelezen voor Vrouwenthrillers. Dit is het laatste boek dat het duo Karin Kallenberg en Dimitri van Hove samen zullen schrijven en dat is jammer. De boeken zijn er over het algemeen geen van dertien in een dozijn en ze laten de lezer regelmatig hardop lachen.
De andere drie heb ik gelezen omdat ik hem getipt kreeg (Sal), de combinatie van flaptekst en cover weer onweerstaanbaar was (Een goede zoon) en de laatste omdat ik nu tijd over heb en deze nog stééds niet had gelezen (De wolven). Naast deze vier boeken heb ik ook nog twee thrillers gelezen voor de Hebban Thriller Prijs, waar ik nog niets over kan zeggen.

Dan april, wat komt eraan komende maand? We zullen pas zeker weten of deze titels ook echt zullen verschijnen wanneer ze daadwerkelijk in de winkel liggen. Van sommige boeken heb ik gelezen dat de verschijningsdatum is opgeschoven vanwege de huidige situatie in ons land.


Katherine Rundell, Rena Finder, Luitingh Sijthoff, Kluitman
Jennefer Mellink, Nadine Swagerman, Kluitman
Een nieuw oud boek van de succesvolle kinderboekenschrijfster Katherine Rundell. Rooftoppers stamt oorspronkelijk uit 2013, maar verschijnt nu bij ons als Sophie op de daken en is daarmee in Nederland de opvolger van Feo en de wolven en De ontdekkingsreiziger. Héle leuke boeken!
Een meisje op Schindler's List is een boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af in WOII.

Twee Young Adult thrillers staan er op mijn lijst: Opgepast! van Jennefer Mellink en het tweede boek van Nadine Swagerman, Maar ik ben jou niet. De officiële releasedatum van Opgepast! was half april, maar ik geloof dat het nu al is verschenen. Haar boeken zijn altijd erg fijn om even op te pakken, ze zijn nooit zo dik en haar manier van schrijven leest erg fijn. Beide boeken verschijnen bij Kluitman.
De boekerij, AW Bruna, De Crime Compagnie

Vergeef me is hét boek waar ik zelf het meest naar uitkijk. Het is het laatste deel in de trilogie van het Vijfde Aapje en beide voorgangers waren echte thrillers naar mijn hart.

Glazen vleugels van Katrine Engberg is na De krokodilvogel het tweede boek over de rechercheurs van het bureau Kopenhagen.

Dan is er ook op de opvolger van De witte kamer van de jongste winnaar van de Gouden Strop ooit en ex Hebban-collega Samantha Stroombergen. Ik ben erg benieuwd hoe het haar hoofdpersonen Léon en Hanna zal vergaan in Zij die zwijgt.

Ook verschijnt het nieuwe boek van Mariska Overman, en het is geen Isabel Dieudonné dit keer!


Dat was het voor deze keer. Voorlopig blijven de Corona maatregelen van kracht en kunnen sommigen van ons nog niet (helemaal) aan het werk. Thuis blijven is nog steeds het beste dat wij zelf kunnen bijdragen aan de bestrijding van het virus, dus dan het liefst met een goed boek. Ik heb nog van alles liggen dat binnenkort gelezen gaat worden. Voor Kinderboeken, Vrouwenthrillers, de SelfSpot én gewoon voor mezelf. Veel leesplezier in april en vooral: blijf gezond.

Robert Beatty, Lannoo, Mark de Groot, Godijn, Tinka Floor, Brave New Books, Mary Crockett, Leopold, Pieter Koolwijk, Lemniscaat, Jamie Littler, Luiting Sijthoff, Jeremy Lachlan, Fantoom, Inge Sleegers, Ambilicious, Lieve van den Berg, Jens Vern, Volt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten