meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in april, verwacht in mei

donderdag 30 april 2020

Gelezen in april, verwacht in mei

Summary Een overzicht van wat ik heb gelezen in weer een Corona maand en even vooruitkijken naar de maand mei.

De boekenfabriek, maandoverzicht,

We zijn alweer een maand verder in dit vreemde Corona tijdperk. Gelukkig kan ik al wel weer wat werken - zij het wel beperkt - en het geeft veel voldoening om klanten weer van leesvoer te kunnen voorzien. Daarnaast worden er ook dagen gevuld met online vergaderingen (niet echt iets voor mij) en ander thuiswerk. Toch is dit allemaal niet hetzelfde als "gewoon" werken en blijft er voor mij alsnog veel tijd over om te lezen, want #ikblijfthuis. Ik heb afgelopen weken wel meer gelezen dan anders.

Tijd maar weer voor het overzicht en vooruitkijken naar wat mei zal brengen.

Lieve van den Berg, Pieter Koolwijk, Jolanda van Dijk, Michael Reefs, Jamie Littler, Mark de Groot

Ik las veel kinder- en jeugdboeken in april, voornamelijk om het stapeltje met recensie boeken wat kleiner te maken. Zo las ik:

 • Gozert van Pieter Koolwijk
 • Het verdwenen eiland Kivamba, het eerste deel van de Tempeljagers van Michael Reefs
 • IJshart van Jamie Littler
Deze drie heb ik voor Kinderboeken gelezen en de recensies zullen binnenkort verschijnen op Nienkes kinderboekenblog.

 • De tovernies van Jolanda van Dijk heb ik voor de SelfSpot gelezen Joanne Carlton, Inge Sleegers, Jesse van Willigenburg, Hamley Books, Ambiblicious, Godijn
Tot mijn grote verrassing won ik een boek bij een Facebook winactie van Hamley Books. Ik mocht zelf een titel kiezen en dat vond ik echt best heel erg lastig. Er waren namelijk meerdere titels die ik graag zou willen lezen, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor Hell City van Joanne Carlton/Sandra J. Paul. Alleen al voor die prachtige cover, maar het verhaal was (gelukkig) ook goed.

De kilte van een zomernacht van Inge Sleegers heb ik op haar verzoek gelezen voor Kinderboeken, net als Verraad van debutant Jesse van Willigenburg. Dit laatste boek kreeg ik mee op het Lees en Schrijfevent van Godijn afgelopen januari.

Jens Vern, Volt, Un-Su Kim, AW Bruna

Wendy stuurde me De macht van K. van Jens Vern om te lezen voor de rubriek Vrouwenthriller of niet? Dit boek stond al op mijn lijstje en mijn "oordeel" staat inmiddels op de website.

De plotters van Zuid Koreaan Un-Su Kim was weer zo'n boek dat door de combinatie van cover en achterflap een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me had. Ik heb het boek tweedehands kunnen aanschaffen, tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik er erg lang over heb gedaan om het te lezen. Helaas was het boek niet wat ik er van had verwacht.


Dan aankomende maand. Er komt weer een nieuwe van Stephen King en het nieuwste boek van Leigh Bardugo is er dan in de Nederlandse vertaling. Het tweede boek van Ottilie heeft weer een schitterende cover en natuurlijk is daar dan de prequel op De hongerspelen. Dáár zullen heel veel fans naar uitkijken vermoed ik zo.

Heleen van den Hoven, Jilliane Hoffman, Samantha Stroombergen, Jonas Moström, Stephen King, Leigh Bardugo

Thrillers/Fantasy:
 • De speelgoedman van Heleen van den Hoven
 • Regels van het spel van Jilliane Hoffman
 • Zij die zwijgt van Samantha Stroombergen
 • Als het bloedt van Stephen King: een bundel met vier verhalen.
 • Dodelijk dichtbij van Jonas Moström. Wat mij betreft een beetje een suffe cover, maar het lijkt een veelbelovend eerste deel van een nieuwe serie te zijn.
 • Het negende huis van Leigh Bardugo. Geen Young Adult, maar een Fantasy voor volwassenen!

Jennefer Mellink, LS, Suzanne Collins, Kiera Cass, Best of YA


Young Adult:

 • Genadeloos van Jennefer Mellink
 • De ballade van slangen en zangvogels van Suzanne Collins
 • De beminde van Kiera Cass 

Tot slot nog een paar leuke jeugdboeken:


Rhiannon Williams, Kallie George, Gottmer kinderboeken

 • Ottilie en de monstermacht van Rhiannon Williams, het vervolg op Ottilie en de drochtenjagers
 • Het verloren veulen, het vervolg op Pippa's race van Kallie George 
Beide boeken verschijnen bij Gottmer kinderboeken.


Na de meivakantie gaan in ieder geval de basisscholen weer soort van open en kan ik daar gelukkig weer mee aan de slag. In de tussentijd ga ik proberen de volgende boeken van mijn stapeltje af te lezen.


Cis Meijer, Zwijsen, Robert Beatty, Lannoo, Jos Govaarts, Godijn, Suzanne van Tilburg, Schrijverspunt

 • De geheime test van Cis Meijer, voor Kinderboeken

 • Serafina van Robert Beatty, ook voor Kinderboeken

 • Link van Suzanne van Tilburg voor Vrouwenthrillers

 • Krassels voor uitgeverij Godijn


Ik lees nu Vergeef me van J.D. Barker en dat is tot nu toe weer volop genieten. Ik wens iedereen, ondanks deze bizarre tijden, toch veel leesplezier toe aankomende maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten