meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Recensie: Het verdwenen eiland Kivamba - Michael Reefs

maandag 8 juni 2020

Recensie: Het verdwenen eiland Kivamba - Michael Reefs

Summary Ik las het eerste avontuur van De tempeljagers


Recensie van Het verdwenen eiland Kivamba van Michael Reefs door De boekenfabriek

Michael Reefs

Het verdwenen eiland Kivamba
De tempeljagers #1

272 blz.
ISBN: 9789463850230
© 2020 Billy Bones"Lara klopt op haar bovenbenen, als tromgeroffel. En dan gaat de kist open. Noahs mond valt open".


Nieuwe serie

Duizendpoot Michael Reefs is vooral bekend van zijn lopende series De Bieb-bende en Bram en natuurlijk zijn eigen uitgeverij Stormsteen. Met de start van zijn nieuwe jeugdreeks De tempeljagers maakt hij een uitstapje naar Billy Bones, een imprint van Meis & Maas dat zich richt op kinderen die nog niet weten dat ze lezen leuk vinden. De boeken die zij uitgeven zijn vaak stoer en avontuurlijk van aard. De verhalen van Michael passen natuurlijk perfect bij dit uitgangspunt en zijn nieuwste boek Het verdwenen eiland Kivamba vormt hierop geen uitzondering.

De tweeling Noah en Finn wonen in een oud kasteel waar hun ouders de boel renoveren en hun tante Lara rondleidingen geeft. Wanneer ze per toeval in de kelder op een oude landkaart stuiten is hun nieuwsgierigheid gewekt. Op de kaart staan aanwijzingen om het eiland Kivamba te vinden, een eiland dat de naam heeft onvindbaar te zijn. Samen met hun vriendin Tess weten ze oud ontdekkingsreizigster Lara over te halen om op schattenjacht te gaan. Eenmaal op het eiland blijken ze echter niet de enigen te zijn en wanneer dan ook nog hun tante wordt ontvoerd staan de kinderen er alleen voor. Gezamenlijk zullen ze valstrikken, een vervloekte tempel en een uiterst gevaarlijke tegenstander moeten verslaan om hun tante terug te vinden.


Niet stilzitten

Auteur Michael Reefs zit bepaald niet stil. Het negende deel in zijn Bieb- bende serie is net verschenen, in augustus verschijnt de standalone Het geheim van het Klavertjesplein en in oktober van dit jaar nog zal het tweede deel van De tempeljagers in de winkels liggen. Het verdwenen eiland Kivamba vormt de start van een gloednieuwe serie voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Centraal staan de broers Noah en Finn, hun beste vriendin Tess en hun energieke tante Lara. Dit personage lijkt gebaseerd te zijn op Lara Croft, de beroemde avonturierster uit de Tombraider computergames. Lara mag dan “gepensioneerd’ zijn, ze is het schatzoeken geenszins verleerd. Ze wil haar neefjes en hun vriendin van alles leren en dat pakt ze op een hele eigen wijze aan. Wanneer zij ontvoerd wordt door een oude bekende zetten de kinderen zonder enige aarzeling de achtervolging in.


Recensie van Het verdwenen eiland van Kivamba door De boekenfabriek
Het verdwenen eiland Kivamba
is één groot avontuur, geschreven met enorm veel vaart en actie op elke bladzijde. Het boek leest eigenlijk als een film en dat is natuurlijk ook een prima truc om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. Daarnaast is de schrijfstijl van Michael ook heel toegankelijk en van deze tijd. Het zal niet moeilijk zijn voor de doelgroep om zich te kunnen herkennen in de hoofdpersonen. Bovendien houdt de rijke fantasie van de auteur de lezer beslist aan de pagina’s gekluisterd. Korte hoofdstukken met kleine cliffhangers aan het einde en met een spanningsboog die continu aanwezig is kan het dan ook niet meer mis gaan. Wanneer dit boek uit is wil je direct door met volgende deel. Ondanks dat we daarvoor nog even moeten wachten is er achterin het boek al wel vast een hoofdstuk te lezen van het vervolg, Het mysterie van de gouden feniks.
Indiana Jones en Lara Croft

Wil je als een echte Indiana Jones of een Lara Croft spannende en gevaarlijke avonturen beleven, dan is de nieuwe serie De tempeljagers van Michael Reefs precies wat je zoekt. Het verdwenen eiland Kivamba is helemaal zoals wordt vermeld op de achterkant: een mysterie, een avontuur én een zoektocht!

Ik dank de auteur voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar, deze recensie verscheen ook op Nienke's kinderboekenblog.

foto © website auteurGeen opmerkingen:

Een reactie posten