meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in augustus en verwacht in september

maandag 31 augustus 2020

Gelezen in augustus en verwacht in september

Summary Ik had vakantie! Veel gelezen, tijd voor een maandoverzicht.

 

Mijn vakantie viel precies in de hittegolf waardoor ik tot bijna niets anders in staat bleek dan op de bank te liggen. Door alle Corona toestanden durfde ik niet echt weg te gaan, dus ik heb eigenlijk vooral veel gelezen. Over een paar weken ga ik alsnog een weekje erop uit, waardoor ik voor het eerst in mijn leven een opgesplitste zomervakantie heb gehad. Met het verdwijnen van de warmte lijkt het alsof de herfst maar alvast tevoorschijn is gekomen, ik heb alweer genoeg regen gezien voor de rest van het jaar.

Gelukkig kan lezen altijd, of het nou heel warm is of juist regent. Er is weer een maand voorbij, dus tijd voor een overzichtje.

Mijn vakantie viel dus in augustus en omdat ik én niet weg ging én het te warm was om iets anders te doen, heb ik dus meer gelezen dan normaal. Vooral jeugdboeken.
 

Gelezen jeugdboeken
Marlene Rebel & Lucinda Vos - Leeuw met strepen

Michael Reefs - Het geheim van het Klavertjesplein (recensie volgt)

Bianca Nederlof - Het raadsel van het Rode Huis (voor Kinderboeken)

Cressida Cowell - De heksenval (De Tovenaars van Ooit #2)

Maren Stoffels - Ik moet dit doen (voor Kinderboeken)

Eva Burgers - Afslag Zuid

 

Gelezen YA Tinka Floor - Nasleep

Sanne de Bock - Vonnis  (De strijd om Aera #3)

Gerwin van der Werf - Strovuur 

 

Gelezen Thrillers
Ane Riel - Beest

Stephen King - De beproeving (Graphic Novels)


Ik heb ook weer vooruit gekeken, naar de titels die in september verschijnen. Zoals altijd kijk ik in eerste instantie naar spannende boeken. Daarnaast zijn er altijd wel boeken die mijn aandacht trekken vanwege een bepaald onderwerp of gewoon door een mooie cover.


Verwachte jeugdboeken
Erik Scherder & Fred Diks - Professor S, en de gestolen breinbril

Christopher Edge - Ruimtegekte

L.D. Lapinski - Reisbureau Wereldvreemd

 

Verwachte YA
Katharine McGee - American Royals (#1) (compleet buiten mijn comfortzone, maar ik heb echt genoten van de Duizend hoog trilogie)

Maren Stoffels - Black Friday

Kathy Tailor - Onvindbaar

Femke Hendriks - Polaroidmeisje (prachtige titel!)

 

Verwachte thrillers
Sarah Pinborough - Over haar lijk
 
Arjan Alberts - Alex B.
 
Michael Robotham - Meisje zonder leugens (Evie Cormac #2)
 
Angelique Haak - Nooit meer alleen
 
Marit Vanström - De puzzelaar (#1)
 
 

Nog te lezen  

 

Het is bijna een gewoonte geworden, meedoen met een leesclub in de zomer. Deze keer had ik me ingeschreven voor Rood, wit & koningsblauw bij Hebban. Echt mijlenver buiten mijn comfortzone, maar de omschrijving klinkt zo leuk dat ik dit boek graag wil lezen. Ik ben ingeloot, dus binnenkort kan ik starten in het boek.

 
Casey McQuiston - Rood, wit & koningsblauw
 
Sofie Leyts - Jozefien Wachters en de strijd om altijd
 
Eric Oosthoek - Dood in opdracht (Severyn & Govaert)
 
 

Lees nu

 

Nu lees ik op verzoek van uitgeverij Godijn Krassels van Jos Govaarts. Dit is een roman, maar het valt me tot nu toe helemaal niet tegen. Het is fijn geschreven en er gebeurt net voldoende om me geïnteresseerd te houden.

 


 
Jos Govaarts - Krassels
 
Nicki Thornton - De pechvuurtoren (Sep Seti #2)

Ik wens iedereen weer een fijne leesmaand!
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten