meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in juli en verwacht in augustus

maandag 3 augustus 2020

Gelezen in juli en verwacht in augustus

Summary Een overzicht van juli en een vooruitblik naar augustus.

Gelezen in juli en verwachte boeken in augustus 2020 door De boekenfabriek
Vandaag is mijn eerste dag van mijn vakantie. Een paar weken lang rustig aan doen, klussen in en om het huis en natuurlijk veel tijd inruimen om te lezen.

Het was een rare tijd op het werk. Van een beperkte opening met een klein dienstenaanbod naar weer een nagenoeg volledig functionerende bibliotheek. Door de snel veranderende omstandigheden vind ik het werken op het moment best lastig. Vandaar dat ik nog meer dan anders erg heb uitgekeken naar mijn vakantie.

In juli heb ik weer aardig wat gelezen en anders dan in andere jaren, valt het aanbod deze zomer ook helemaal niet tegen.
Gelezen in juli ThrillersTica Morgan, Volkerak, Gloude Publishing, Marlen Visser, Noodlot, Prometheus, Heleen van den Hoven, De speelgoedman, Crime Compagnie

Volkerak is het 5e deel in de Mooie Moorden serie geschreven door Tica Morgan. Met dit boek heb ik voor Vrouwenthrillers een leesclub gedaan. Ook De speelgoedman, het 2e boek van Heleen van den Hoven, las ik voor VT. Noodlot is het langverwachte nieuwe boek van Marlen Visser. Het was voor mij leuk om te lezen omdat de hoofdpersoon een terrasje pikt in mijn woonplaats en zelfs mijn werkplek expliciet wordt genoemd.Adeline Dieudonné, Het echte leven, Atlas Contact, Stephen King, Als het bloedt, De Boekerij, Max van Olden, Het zwarte dossier, Ambo|Anthos

Tijdens de Spannende Boeken Weken kocht ik Als het bloedt van mijn favoriete auteur Stephen King. Van uitgeverij Ambo|Anthos kreeg ik een leesexemplaar van Het zwarte dossier van Max van Olden. Ook was ik nieuwsgierig naar de winnaar van de VN-Thriller van het Jaar, Het echte leven van Adeline Dieudonné. Meestal lees ik deze winnaar niet omdat ik het bijna nooit eens ben met de meningen in de gids. Dit boek is niet zo dik, dus kon het wel even tussen andere boeken door gelezen worden.


Gelezen in juli JeugdJonne Kramer, Dop, Lisa Thompson, Owen en de soldaat, Billy Bones, Jeroen van Rijt, Van tijd tot tijd, Boekscout, Leontine van Hooft, Balla en het woud der legenden, GreenDreamWorks

Van tijd tot tijd van Jeroen van Rijt en Balla en het woud der legenden van Leontine van Hooft heb ik gelezen voor de SelfSpot rubriek op Nienke's kinderboekenblog.

Owen en de soldaat, de novelle van Lisa Thompson ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid heeft iedereen gelezen toch? Het is een mooi en aangrijpend verhaal.

Het raadsel van de zee, het debuut van Jonne Kramer had ik nog niet gelezen. De cover van Dop trok me zo erg aan dat ik dit boek wel direct heb opgepakt. Prachtig kinderboek, ik ben zo onder de indruk dat ik haar 1e boek ook maar op mijn stapel heb gelegd.
Verwachte thrillers in augustus
Romy Hausmann, Slapeloos, Linwood Barclay, Lift, Pat Craenbroek, Uitgekookt, Tanen Jones, De beste leugen         Gabriel Bergmoser, Opgejaagd, Amy Engel, Het duister, Ed James, Zonder zintuigen, Steve Cavanagh, Fifty-Fifty


Volgende maand verschijnen onder andere de volgende thrillers. Het zijn ze zeker niet allemaal, ik noem alleen de boeken die ik zelf interessant vind.

Slapeloos van Romy Hausmann
Lift van Linwood Barclay
Uitgekookt van Pat Craenbroek (eindelijk, Uitgebroed is alweer 2 jaar geleden)
De beste leugen van Tanen Jones

Opgejaagd van Gabriel Bergmoser (prachtige cover!)
Het duister van Amy Engel
Zonder zintuigen van Ed James
Fifty Fifty van Steve Cavanagh


Verwachte Young Adult in augustusStephenie Meyer, Midnight Sun, Holly Jackson, Moordgids voor lieve meisjes, Cis Meijer, Jacht, Emmelie Arents, Het hart van de adelaar

Op het gebied van de Young Adult boeken verschijnt er niet zo veel in augustus. Wat dan wel?

De nieuwste van Cis Meijer, Jacht, wordt verwacht aan het einde van de maand.

Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson (superleuke titel) halverwege de maand.

Het hart van de adelaar van Emmelie Arents, een Fantasy debuut van eigen bodem. Mooie cover.

En dan natuurlijk eindelijk Midnight Sun van Stephenie Meyer. Het is niet helemaal een nieuw boek, het is Twilight, maar dan geschreven vanuit het perspectief van Edward. De Twilight serie heeft misschien wel evenveel voor- als tegenstanders, maar de serie is ontegenzeggelijk belangrijk geweest voor de introductie van het YA genre in ons land.

En wat stelt de cover voor? De binnenkant van een granaatappel, een bloedend hart? Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan vind.
Verwachte jeugdboeken in augustus


Nicki Thornton, De pechvuurtoren, Michael Reefs, Het geheim van het Klavertjesplein, Cécile Roumiguiére, Ezelsvel

Vandaag verschijnt na wat drukkerspech dan eindelijk Het geheim van het Klavertjesplein van Biebbende en Tempeljagersauteur Michael Reefs. Ik kijk er naar uit!

De pechvuurtoren is het vervolg op Hotel De laatste kans en is het 2e deel in de Sep Seti trilogie van Nicki Thornton.

Dan zal ook nog Ezelsvel verschijnen. Het is me niet helemaal duidelijk wat voor soort boek het precies is. Een sprookje? Een prentenboek voor oudere kinderen? Het klinkt in ieder geval erg interessant!

 Verwachtingen voor augustusSanne de Bock, Vonnis, Uitgeverij Palmslag, Marlene Rebel & Lucinda Vos, Leeuw met strepen, Billy Bones

Ik lees nu Leeuw met strepen van Marlene Rebel en Lucinda Vos. Ik keek erg uit naar dit boek en tot nu is het ook echt een heerlijk boek om te lezen.

Tegelijkertijd lees ik het laatste deel in de Aera trilogie van Sanne de Bock, Vonnis.


Absoluut het beste boek dat ik afgelopen maand heb gelezen is Dit is ons verhaal van Ashley Elston. Over dit boek zal ik nog een recensie schrijven, maar ik kan vast vermelden dat dit voor mij een 5***** YA thriller is.

Verder heb ik voor in mijn vakantie nog een stapeltje boeken liggen die ik zal lezen voor een recensie én heb ik mijn bibliotheek leeggeplunderd met al die boeken die ik ook nog zo graag zou willen lezen.Ik kom mijn vakantie vast wel door, fijne (lees) vakantie voor iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten