meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in september, verwacht in oktober

zondag 27 september 2020

Gelezen in september, verwacht in oktober

Summary Wrap up van september en uitkijken naar oktober.


Gelezen boeken in september en te verwachten boeken in oktober door De boekenfabriek
Het laatste staartje van de zomer is dan nu toch echt voorbij en het weer is nat en somber geworden. Op naar de herfst, niet mijn favoriete jaargetijde helaas. Wel verschijnen er na de zomermaanden meestal meer boeken, en dat is nu al goed te merken.

Ik heb weer een overzicht gemaakt van wat ik heb gelezen in september. Ook maakte ik een selectie van titels die verschijnen in oktober, en dat zijn er echt heel wat.
Gelezen
Jeugdboeken vind ik erg leuk om te lezen en dankzij Nienke's kinderboekenblog blijven de leuke boeken ook maar komen. De boeken die ik in september heb gelezen waren allemaal de moeite waard.

- Quotum van Marloes Morshuis 4**** 

- De pechvuurtoren, de tweede Sep Seti van Nicki Thornton 4****

- Het boek der veranderingen, de eerste Sterrensteen van Kelly van Kempen 4****
- Rood, wit & koningsblauw van Casey McQuiston heb ik gelezen voor een Hebban leesclub. Dit boek blijkt dus geen Young Adult te zijn, maar een N(ew) A(dult). Het boek is eigenlijk buiten mijn comfortzone en (hoewel ik het zeker geen slecht boek vond), snap ik nu wel weer waarom. Recensie volgt. 3,5***

- Grenzeloos van Marlies Slegers, één van de spannende Kluitman novelles 3,5***

- Black Friday van Maren Stoffels heb ik voor Kinderboeken gelezen, de recensie komt eraan. 4****


  • Opal van Maggie Stiefvater is een verhaal in de wereld van de Ravencyclus. Ik lees heel graag Young Adult in alle soorten en maten, maar Maggie Stiefvater is absoluut mijn favoriete auteur. De werelden die zij creëert, de diepgang die ze in haar personages aanbrengt en haar manier van schrijven is allemaal zo mooi. Helaas, helaas, worden haar boeken al heel lang niet meer vertaald naar het Nederlands. Waar ik al bang voor was tijdens het lezen van dit verhaal is ook inderdaad gebeurd: ik kon geen weerstand bieden aan de aantrekkingskracht en ik ben (alweer) begonnen met het eerste boek.
  • De ravenjongens van Maggie Stiefvater. Het eerste deel van vier in The Raven Cycle serie. 5****


Welterusten, mama van Mi-Ae Seo las ik voor Vrouwenthrillers.

- Krassels, een roman van Jos Govaarts las ik op verzoek van uitgeverij Godijn Publishing. De recensie komt eraan.

- Uitgekookt van Pat Craenbroek las ik ook voor Vrouwenthrillers, de recensie volgt ook binnenkort.Zoals ik al noemde verschijnen er behoorlijk wat boeken in oktober. Ik heb de meest interessante - persoonlijke smaak - op een rijtje gezet.


Verwacht
- Het derde deel van het Winterhuis Hotel komt eraan. Het avontuur dat gestart is met Winterhuis Hotel en opgevolgd werd door De geheimen van Winterhuis Hotel wordt nu afgesloten met Het mysterie van Winterhuis Hotel.

- Een serie waar ik beslist aan wil beginnen is die van Ottilie van Rhiannon Williams. Ik lig echt wel achterop, want het derde deel komt er al aan: Ottilie en de welkende wereld.

- Bethany en het beest van Jack Meggitt-Phillips klinkt als een heerlijk magisch boek met een eigenwijze hoofdpersoon.

- Het boek van Kevin Hassing met de bijzondere titel Mus & kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen ga ik lezen voor Kinderboeken.
Er verschijnen echt veel geweldige (hoop ik) YA boeken aankomende maand.

- Eerst natuurlijk Het huis zonder einde, een nieuwe horror van Daniëlle Bakhuis. Ik ben een grote fan van de boeken van haar, maar met Clownsnacht liet ze zien dat zij spanning naar een hoger niveau kan tillen.

- Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer, het eerste deel van een nieuwe YA Fantasy serie.

- Het spannende 54 Minuten van Marieke Nijkamp is alweer van vier jaar geleden. In oktober verschijnt Zelfs als we zwijgen. De cover is alvast prima geslaagd.


  • Shine is zo'n boek dat waarschijnlijk niet mijn genre is, maar het is om persoonlijke reden interessant. Het boek is geschreven door Jessica Jung, voormalig zangeres in de K-Pop band Girls Generation. Mijn kinderen zijn al jaren verstokte K-pop fans en we hebben regelmatig discussies over de achterkant van dit succes. Mocht dit boek in mijn handen vallen, dan ga ik het zeker weten lezen.


Nog meer Young Adult!

- Ik vond Dit is hoe het ging, het debuut van Astrid Boonstoppel echt heel goed. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar De academie.

- De internauten van R. Wade verschijnt bij Hamley Books. Kinderen die helden blijken te zijn door de wereld te redden, heerlijk.

- Zwarte vijvers van Amina Laffet is een maatschappijkritisch boek dat zich afspeelt in de nabije toekomst. Ik mag het lezen voor de blogtour die de uitgeverij organiseert rond het boek.


Gelukkig kan ik ook uitkijken naar een handvol leuke thrillers.

- Mijn waarheid van Sandra J. Paul

- Vijf jaar na het verschijnen van Tweede leven komt het nieuwe boek van SJ Watson, Flashback.

- Het eerste Jack Reacher boek waarin langzaam het schrijversstokje wordt overgedragen van vader op zoon Child, De wachtpost.
  • Winterwater van Susanne Jansson
  • De schaduwvriend van Alex North
  • De eerste regel van de flaptekst van De puzzelman van Nadine Matheson is: "Als er lichaamsdelen nabij de Theems worden gevonden.." Dan denk ik meteen, zet maar op mijn lijstje!cvvvvvvvvf7888888888888888888888888888888888

Op dit moment zit ik op dat punt waarop je aan een nieuw boek gaat beginnen. Ik weet nog niet welke dat zal zijn. Er ligt nog genoeg gelukkig.


Te lezen

- Jozefien en de wachters en de strijd om altijd van Sofie Leyts

- Dood in opdracht van Eric Oosthoek

- Beste broers van Jowi Schmitz

- Genadeloos van Jennefer Mellink

- Onvindbaar van Kathy Tailor


Ik wens iedereen weer een fijne leesmaand toe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten