meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in oktober, verwacht in november

maandag 2 november 2020

Gelezen in oktober, verwacht in november

Summary Overzicht van oktober en november

 

De boekenfabriek, gelezen boeken in oktober en verwacht in november.

Ik heb niet heel veel gelezen in oktober, maar daar zaten dan wel een paar mooie boeken tussen. Op het moment heb ik vrij veel liggen op mijn stapel, voor Kinderboeken. Tussendoor - ik wil tenslotte niet alleen maar kinderboeken lezen - lees ik steeds een boek van mijn 'eigen' stapel. Dan hoef ik die ook niet steeds maar ongelezen terug te brengen naar de bieb. En dat is jammer, want daar zit veel bij dat ik echt graag zou lezen.

Er komen weer leuke boeken bij in november. Fijn is dat ik halverwege de maand een week vrij ben, dan kan ik hoop ik lekker wat weglezen.

Gelezen in oktoberMarijke Nijkamp, Daniëlle Bakhuis, Jennefer Mellink, Amina Laffet, Kathy TailorIn oktober las ik mijn eerste boek voor een Hamley Books blogtour: Zwarte vijvers, het debuut van Amina Laffet. Mijn volgende deelname zal zijn aan de tour rond Stille duisternis van Fenneke Zwaanveld. Mijn bijdrage zal verschijnen op 29 november.
Onvindbaar van Kathy Tailor heb ik gelezen voor Vrouwenthrillers. De recensie komt nog, maar ik kan al wel zeggen dat ik veel meer had verwacht van dit boek. Genadeloos van Jennefer Mellink kreeg ik via Kinderboeken toegestuurd voor mijn blog, daarvan komt de recensie ook binnenkort. 
Ik was - deels door de bijzondere cover - heel erg benieuwd naar Zelfs als we zwijgen, het nieuwste boek van Marieke Nijkamp. Ook hier had ik iets meer van verwacht. Het boek heeft hele mooie kanten, waaronder flink wat spanning, maar de uitwerking bleef op sommige punten wat steken.
En toen was dan eindelijk Het huis zonder einde daar, de tweede jeugdhorror van Daniëlle Bakhuis. Ik ben een enorme fan van haar boeken, het maakt niet uit wat ze doet of voor welke doelgroep, ze weet altijd de juiste snaar te raken bij mij. Dit boek is weer net zo ongemakkelijk en spannend als de vorige, Clownsnacht, hoewel ik persoonlijk de laatste enger vond. Minpunt is dat deze boeken veel te snel uit zijn.


Eric Oosthoek, Pat Craenbroek, Arjan AlbertsDood in opdracht van Eric Oosthoek heb ik gelezen voor mijn blog en Uitgekookt van Pat Craenbroek voor Vrouwenthrillers. Van beide auteurs is dit het tweede boek, waarbij ik Dood in opdracht toegankelijker vond lezen dan het eerste boek Onder verdenking. Uitgekookt vond ik juist weer wat minder verrassend dan zijn voorganger Uitgebroed. Ook Alex B. is het tweede boek, in dit geval van Arjan Alberts en het vervolg op Natan Z. Hoewel ik Natan Z. een echt goed debuut vond, had ik wel wat op- en aanmerkingen op de geloofwaardigheid van het verhaal. Wat dat betreft zit Alex B. veel strakker in elkaar en was ik echt aangenaam verrast na het lezen.Verwacht in november


Jeugd


Jenny Mclachlan, JK Rowling, Tjerk Noordraven


 • Terug naar Raas, opvolger van Het land van Raas van Jenny Mclachlan
 • De Ickabog van J.K. Rowling
 • Voedertijd, het eerste boek in de nieuwe serie Monster Zoo van Tjerk Noordraven

Young Adult
Ursula Posznanski, Holly Black, Naomi Novik, Fenneke Zwaanveld


 • Ontwaakt van Ursula Poznanski, het vervolg op Erebos uit 2011. Ik vind de cover heel mooi, ik ben dol op geel ;-)
 • De gevallen koning van Holly Black, het vervolg op De wrede prins die ik nog steeds moet lezen ;-)
 • Stille duisternis van Fenneke Zwaanveld, voor de blogtour
 • Dodelijke opleiding van Naomi Novik (strikt genomen geen YA)ThrillersJosh Malerman, Lars Kepler, Lucy Foley, Anita Kroef, Nina Verheij

 • Eindelijk! Malorie van Josh Malerman, het vervolg op De kooi/Bird Box
 • Spiegelman, de achtste Joona Linna alweer van Lars Kepler
 • De gastenlijst van Lucy Foley. Ze schreef eerder De jachtpartij, een boek wat geloof ik bijna niemand goed vond, maar ik heb ervan genoten.
 • Bloedzuster van Anita Kroef
 • Geheugenspel van Nina Verheij


Nog te lezen voor Kinderboeken


Meerminnen verdrinken niet, Het pungelhuis, Clara zet door, De waanzinnige kunstroof, Bethany en het beest


 • Meerminnen verdrinken niet van Saskia Maaskant
 • Het pungelhuis van Annet Huizing
 • Clara zet door van Pieter Feller en Tiny Fisscher
 • Bethany en het beest van Jack Meggitt-Phillips
 • Cleo & Bast van May-Britt Mobach

En tot slot, dit ben ik nu aan het lezen. 

Angelique Haak - Nooit meer alleen en Mus & kapitein Kwaadbaard van Kevin Hassing


Aankomende maand ben ik jarig én heb ik een weekje vakantie. Fijne leesmaand iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten