meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in november en verwacht in december

dinsdag 1 december 2020

Gelezen in november en verwacht in december

Summary Overzicht van gelezen boeken in november en wat komt er in december?

 

Gelezen boeken in november en verwacht in december 2020 door De boekenfabriek

Aan het einde van het jaar is het meestal rustig. De meeste boeken zijn al verschenen met het oog op de feestdagen, dus is het over het algemeen komkommertijd wat betreft nieuwe titels in december.

We zullen waarschijnlijk met deze dagen wat meer thuis zijn dan gewoonlijk (ik wel), waardoor er waarschijnlijk wel meer leestijd zal zijn dan normaal.

Ik maakte een laatste maandoverzicht voor 2020, de allerlaatste is traditiegetrouw een jaaroverzicht van favorieten.


Te verwachten titels


Er verschijnen om precies te zijn drie (DRIE) interessante boeken deze maand, alle drie Young Adult. Vandaag ligt Familie liegt nooit in de winkel van Karen McManus. Ik ben altijd op zoek naar goede YA thrillers en McManus voorziet daar beslist in.
Niemand behalve jij is de tweede YA roman van Anna Mrose Rissi, maar haar eerste naar het Nederlands vertaalde boek. Ook een thriller. Meermintranen is (natuurlijk) YA Fantasy, de cover is mooi en de titel klinkt leuk.

Verschijnt in december 2020 Familie liegt nooit, Niemand behalve jij en Meermintranen


Gelezen in novemberGelezen thriller in november 2020 Nooit meer alleen

Ik las welgeteld één thriller in november en dit was tegelijkertijd mijn eerste boek van Angelique Haak, Nooit meer alleen. Haar boeken zijn heel populair en ook deze kreeg hele goede reviews, dus ik vond dat ik me er toch eens aan moest wagen. En ik was absoluut niet teleurgesteld. Dit boek leest goed, met vlot lopende dialogen en een interessante plot.
Gelezen Young AdultGelezen YA boeken in november 2020 TBS, De genadigen en Stille duisternis
Stille duisternis is het debuut van Fenneke Zwaaneveld en dit boek was mijn tweede deelname aan een Hamley Books blogtour. Leuk boek met een origineel uitgewerkt thema.
TBS van Natasza Tardio vond ik echt een goed boek. Een ontzettend interessant thema dat heel evenwichtig is uitgewerkt. En spannend. Jammer is dat haar boeken altijd zo dun zijn, ik hoop dat ze ook een keer een dikkerd gaat schrijven.


De genadigen van Margaret Owen is het type boek waar ik erg van hou, maar waar ik tegenwoordig te weinig aan toekom. Toch probeer ik er af en toe eentje mee te pakken, maar er blijven er helaas ook megaveel liggen. Ik vond De genadigen zodanig goed dat ik het tweede deel, De goddelozen, al wel klaar heb gelegd. Een gelaagd verhaal met opmerkelijke en goed uitgewerkte, ingewikkelde magie.


Gelezen jeugdboekenGelezen jeugdboeken in november Het mysterie van Winterhuis Hotel en Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen
Door mijn betrokkenheid bij de Facebook groep Kinderboeken en YA ben ik steeds meer jeugdboeken gaan lezen. Ik lees graag in de leeftijd vanaf een jaar of 9, 10 en voor deze doelgroep zijn er toch echt veel goede titels. Ik was al een enorme fan van de Winterhuis Hotel boeken van Ben Guterson, en helaas is met Het mysterie van Winterhuis Hotel een einde gekomen aan de serie. Ook dit laatste deel is weer erg spannend en bovendien komen alle grote en kleine verhaallijnen aan het einde bij elkaar.
Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen van Kevin Hassing is een hilarisch en vrolijk avonturenboek met hoofdpersonen die je bij blijven en je hart veroveren. Ik denk dat je als auteur toch alleen maar kunt dromen van een debuut als dit.
Gelezen jeugdboeken in november Jozefien Wachters en de strijd om altijd en Meerminnen verdrinken niet

Ook de boeken Jozefien Wachters en de strijd om altijd en Meerminnen verdrinken niet heb ik met veel plezier gelezen. Sofie Leyts en Saskia Maaskant hebben allebei een totaal ander boek geschreven, maar ik kan beide aanbevelen.  Meerminnen verdrinken niet heb ik voor Kinderboeken gelezen en de recensie komt eraan.In december


In december mag ik weer meedoen aan een leesclub georganiseerd door Thrillzone, met het boek Malorie dit keer van Josh Malerman. Het boek is de opvolger van De kooi (Bird Box) dat hij schreef in 2014. Ik heb genoten van zowel het boek als de film en ik ben dan ook blij dat ik met dit boek kan meedoen.

Voor Vrouwenthrillers liggen Spiegelman van Lars Kepler en De gastenlijst van Lucy Foley klaar.


Te lezen Spiegelman van Lars Kepler en De gastenlijst van Lucy Foley


Ik lees op het moment het laatste deel in de Clara trilogie, Clara zet door van Pieter Feller en Tiny Fisscher. Een geweldige serie boeken die wat mij betreft wel wat meer aandacht mogen krijgen.

En ik start - hopelijk heel snel - in Malorie voor de leesclub.

Fijne feestdagen voor iedereen en dat er maar weer genoeg tijd over blijft om te lezen!Ik lees nu Malorie van Josh Malerman en Clara zet door van Pieter Feller en Tiny FisscherGeen opmerkingen:

Een reactie posten