meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Overzicht 2020

dinsdag 29 december 2020

Overzicht 2020

Summary Leesoverzicht van 2020 en mijn top 3!

 

Overzicht van favoriete boeken in 2020 door De boekenfabriek

Einde van het jaar betekent weer lijstjestijd. Overal zie je ze voorbijkomen op de verschillende social media en ik ben er dol op. Zelf sluit ik mijn leesjaar ook altjd af met een overzicht van mijn verschillende leesactiviteiten van het afgelopen jaar.

Het grootste verschil met voorgaande jaren is natuurlijk het gemis aan fysieke boekpresentaties en andere boek gerelateerde evenementen. Door het Coronavirus zijn veel zaken anders verlopen, wat ook zeker de reden is dat ik wat meer heb gelezen dan bijvoorbeeld vorig jaar.
Mijn Challenges op Hebban en Goodreads stonden ook voor 2020 weer op 100 boeken. Ik las er 122 het afgelopen jaar, gemiddeld goed voor ruim 31.500 bladzijdes. Volgens mijn eigen overzicht las ik 38 romans, voor het merendeel uiteraard thrillers (novelles meegerekend), 30 Young Adult boeken 48 kinder- en jeugdboeken en 6 Graphic Novels. 

Gemiddeld waardeerde ik de door mij gelezen boeken met 3.7 ster. Ik gaf 6 boeken de volle 5 sterren: 


De boeken die met 5 sterren zijn gewaardeerd door De boekenfabriek


Ik schreef 60 recensies en deed 6 keer mee met een leesclub bij Hebban, Thrillzone en Vrouwenthrillers. Ook deed ik mee met de blogtours van Hamley Books met de titels Stille duisternis van Fenneke Zwaaneveld en Zwarte vijvers van Amina Laffet.

Ook heb ik mee mogen lezen met de Thrillerprijs en Debuutprijs van Hebban.

Voor 2021 staan er ook weer speciale dingen te gebeuren. Zo ben ik 'toegetreden' tot het blogteam van Hamley Books en mag ik in 2021 een aantal nieuwe boeken lezen in ruil voor mijn recensie. Een aantal maanden geleden kreeg ik een mail van de Juryvoorzitter van Gouden & Bronzen Vleermuis, de prijzen die traditiegetrouw worden uitgereikt op het jaarlijkse Nederlands Thrillerfestival. Inmiddels mag ik het aan de grote klok hangen dat ik ben gevraagd als jurylid voor een nieuwe prijs: de Zilveren Vleermuis voor de beste thriller van het afgelopen jaar. Hartstikke leuk en spannend!

Uit alle 122 boeken die ik heb gelezen heb ik ook dit jaar weer geprobeerd een top 3 samen te stellen, het viel niet mee!

Dit zijn ze geworden:

Het bloemenmeisje, Dit is ons verhaal en Het mysterie van Winterhuis Hotel de beste boeken van 2020 door De boekenfabriek


Op naar een nieuw jaar, hopelijk weer met veel goede nieuwe boeken en het belangrijkste, zonder Corona. Ik wens iedereen een veilige en gezonde jaarwisseling!

Anneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten