meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in januari en verwacht in februari

maandag 1 februari 2021

Gelezen in januari en verwacht in februari

Summary Wat las ik in alweer een maand vol lockdown maatregelen en wat verwacht ik van februari?

 

De eerste maand van 2021 is alweer voorbij en nog steeds zitten we in de lockdown. De scholen zijn al veel te lang dicht en dat is ook in de bibliotheek goed te merken. De planken staan overvol, terwijl juist op de jeugdafdeling altijd veel boeken zijn uitgeleend. Het contact met de scholen blijft noodgedwongen beperkt tot zo nu en dan dozen met boeken laten bezorgen en tips geven hoe er tijdens deze situatie toch leeskilometers gemaakt kunnen worden.

Veel thuis moeten blijven geeft in ieder geval meer tijd om te lezen, als je je tenminste kunt concentreren. Dat is helaas niet altijd het geval, maar toch heb ik weer wat leuke boeken gelezen in januari.
Gelezen in januari


Ik las in januari bijna alleen oorspronkelijk Nederlandstalige boeken (toeval). De laatste tijd lees ik verhoudingsgewijs meer jeugdboeken dan andersoortige boeken (geen toeval). Daarom is één van mijn doelen voor 2021 om elke maand naast een jeugdboek ook een Young Adult en een thriller te lezen. Er blijven nu te veel titels liggen die ik heel erg graag wil lezen. Het zal misschien niet iedere maand lukken, maar het is voor mij in elk geval alvast een mooi streven.


 • De krankzinnige kunstroof is het (hopelijk) eerste boek met de hotelkatten Cleo en Bast. Ze beleven in dit boek hun eerste avontuur in de Franse hoofdstad. Een prachtig vormgegeven boek met ontzettend leuke illustraties die goed aansluiten bij de sfeer in het boek.
 • Voedertijd is het eerste deel in een nieuwe serie van De engste serie ooit auteur Tjerk Noordraven. Monster Zoo gaat over Jindra die een belangrijke taak moet overnemen van zijn vader wanneer deze gewond raakt. Iets met monsters en zo..
 • Het mysterie van de gouden feniks is alweer het tweede boek over de Tempeljagers. Ze gaan weer op jacht naar een schat, in China deze keer, waar ze opnieuw een spannend avontuur beleven.
 • Balla en het geheim van de bron is het tweede boek over Balla de Griot. Ook weer een mooi vormgegeven boek met veel illustraties, een verhaal en raamvertellingen in stripvorm.


Ik las ook:Ik was erg enthousiast over het debuut van Holly Jackson, Moordgids voor lieve meisjes. Deze maand krijgen de avonturen van speurder in spe Pippa een vervolg in Lief meisje, kwaad bloed.
Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen is een leuk boek om te lezen, maar ik miste een beetje de spanning. Helsinki van Nathalie Pagie vond ik ook een leuk boek, ook daar bleef voor mij de spanning op een te laag pitje.


Verwacht in februari: jeugd


 • Het duistere pretpark is het tweede boek in De Team 3 serie van Cis Meijer. Ik las De geheime test voor Kinderboeken en ik was echt erg enthousiast, zo spannend, daar kunnen veel thrillers niet eens aan tippen.
 • Ook voor Kinderboeken las ik vorig jaar IJshart, een enorm fantasievol jeugdboek van illustrator Jamie Littler. De ontsnapping uit Aurora is het vervolg en mag ik ook lezen voor Kinderboeken.
 • Gegijzeld is een zogenaamde Kluitman novelle. Een kort en spannend verhaal, speciaal voor kinderen die niet zo graag lezen. Al meerdere bekende auteurs gingen haar voor, dit keer de beurt aan Chinouk Thijssen.
 • De vergeten tuin is het derde boek in de 4-delige Kraaidorp serie van Sandra J. Paul. Deze serie staat al heel lang op mijn te lezen lijst, nu wacht ik maar tot de serie compleet is 😄
Verwacht in februari: Young Adult • Lucht van Lara Reims (Hamley Books)
 • Lief meisje, kwaad bloed van Holly Jackson (uitgeverij Volt)
 • Noorderlicht van Anna van Praag (uitgeverij Lemniscaat)

Verwacht in februari: thrillers • Noorderlicht van Mariska Overman  (De Crime Compagnie)
 • Minnaar van Ilse Ruijters (uitgeverij Ambo|Anthos)
 • Als je me ziet van Lisa Gardner (uitgeverij Cargo)

Leesstapel in februariLaten we hopen dat de lockdown maatregelen eindelijk weer wat versoepeling mogelijk maken en dat in ieder geval de kinderen weer naar school kunnen. Het zou ook fijn zijn wanneer de bibliotheken weer wat bezoek mogen toelaten, zodat mijn werk weer wat meer afwisseling krijgt. 

Voor volgende maand liggen er twee jeugdboeken, twee YA en twee thrillers klaar op gelezen te worden. Naast alle andere leuke en minder leuke zaken, in ieder geval een fijne leesmaand voor iedereen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten