meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in februari en verwacht in maart

maandag 1 maart 2021

Gelezen in februari en verwacht in maart

Summary Overzicht van gelezen boeken in februari en verwachte titels in maart.
De boekenfabriek: gelezen boeken in februari en een overzicht voor maart 2021

Het is vandaag alweer 1 maart en nog steeds zitten we in lockdown. Het is niet te geloven dat we al bijna een jaar in deze situatie zitten. Ik ben erg blij dat ik in een positie verkeer dat ik kan blijven werken en daarbij ook regelmatig het huis uit kan. Mijn kinderen hebben minder geluk en zitten bijna helemaal aan huis gebonden en ik merk wel dat de rek er uit aan het gaan is.

Ik las weer van alles en nog wat afgelopen maand en ook heb ik weer gekeken naar wat er staat te verschijnen. Sommige titels noemde ik al eerder, maar uitgeverijen passen de verschijningsdata van boeken regelmatig aan. Toch valt er genoeg nieuws te bespeuren elke maand en is er meer dan genoeg te lezen.

Zoals gewoonlijk heb ik weer meer dan genoeg kinder- en jeugdboeken gelezen, maar het is me ook  gelukt om me aan de aan mijzelf opgelegde opdracht te houden. Naast kinderboeken heb ik ook een Young Adult en een thriller gelezen.


Gelezen in februari


Gelezen jeugdboeken: Sjoerd en de stapelstad van Barry Menger; Sleutel der zielen van Jeremy Lachlan, De Vijf en de geheime gang van Enid Blyton, Einstein van Torben Kuhlmann

Sjoerd en de Stapelstad is het debuut van Barry Menger dat hij ook zelf heeft uitgegeven.

Op De jongen, de mol, de vos en het paard heb ik erg lang moeten wachten in de bibliotheek. Ik zag het al veel voorbij komen op de sociale media en het is inderdaad een apart boek.

Einstein is de nieuwe van Torben Kuhlmann en het is weer een prachtig geschreven en geïllustreerd informatief boek geworden.

De Vijf en de geheime gang is jeugdsentiment. Als kind las ik alles van Enid Blyton en ik geloof echt dat met haar boeken de kiem is gelegd voor mijn voorliefde voor thrillers.

In De sleutel der zielen gaat het fantasievolle verhaal van Jane Doe verder. In principe wordt het met dit boek afgesloten, maar auteur Jeremy Lachlan heeft op social media aangekondigd dat hij een tweede duologie gaat schrijven over Jane, en hopelijk ook Violet en Hector. Wat een fijn nieuws om naar uit te kunnen kijken.


De boekenfabriek, gelezen: Apocalyps van Marissa Meyer, Spiegelman van Lars KeplerIk las Apocalyps, het laatste deel in de Renegades trilogie van Marissa Meyer. Een fantastische serie over superhelden en schurken en hoe dun de scheidslijn kan zijn tussen deze twee. Het duurde lang voordat dit boek eindelijk was geschreven en naar het Nederlands vertaald, maar het was het wachten meer dan waard.

Spiegelman van Lars Kepler is alweer het achtste boek met hun Finse rechercheur in Zweden, Joona Linna. Ik las het boek voor Vrouwenthrillers (of het een 'echte' vrouwenthriller is valt te betwijfelen) en ik heb er weer van genoten.


Verwacht in maart


In maart staat er genoeg te verschijnen, ik heb een selectie gemaakt van de titels die ik zelf interessant vind. Eerst de kinder- en jeugdboeken.

Verwachte jeugdboeken: Het feest van de wolfmaan van Kelly van Kempen en Het land van de Inca's van Michael Reefs
Bij Billy Bones verschijnen er twee boeken deze maand die ik zeker ga lezen. Het feest van de wolfmaan is het vervolg op Het boek der veranderingen van Kelly van Kempen. Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan met De sterrensteen, Elfie en haar overbuurjongen Mats.

De vloek van de Inca's is alweer het derde boek over de Tempeljagers van Michael Reefs. Net als zijn schrijftempo zitten zijn boeken ook altijd vol vaart. Zijn boeken lezen heerlijk en de avonturen die de Tempeljagers met hun tante beleven zijn fantasievol en spannend.


Hamley Books blogtours van Mission One van R. Wade en In het duister van Tamara Arts

In maart doe ik mee met meerdere blogtours van Hamley Books Young Adult titels. Als eerste Lucht van Lara Reims, daarna Mission One van R. Wade en als laatste In het duister van Tamara Arts. Ik heb gemerkt dat er soms weinig tijd is om het boek te lezen voordat de blogtour datum is aangebroken, dus dat kan nog een leuke uitdaging worden. Lucht heb ik daarentegen al even in huis en zal ik ruim op tijd klaar zijn voor mijn bijdrage volgende week.
Verwachte thrillers: Exit van Belinda Bauer, Later van Stephen King, Het geschenk van Sebastian Fitzek, Orakel van Thomas Olde Heuvelt

Ze zijn al eerder naar voren opgeschoven, dus ik hoop echt dat ze deze maand zullen verschijnen. Orakel van Thomas Olde Heuvelt staat hoog op mijn lijst, evenals Het geschenk van Sebastian Fitzek.

En alweer een nieuw boek van mijn favoriete auteur, Later van Stephen King. Niet zo omvangrijk als Het instituut, maar met 272 bladzijden toch een volwaardig boek. Elk jaar een boek ondanks het feit dat deze man dit jaar de 74 zal aantikken.

Ook Belinda Bauer komt met een nieuw boek, Exit. Ik ben jammer genoeg niet helemaal bij met haar boeken, maar ze is zeker een van de auteurs die ik graag lees.

Lezen in maart


In maart staan in ieder geval de Hamley boeken op de lijst, voor de blogtours. Verder is het lezen voor de Vleermuis in volle gang, met een frequentie van ongeveer elke drie weken een boek.
Voor Kinderboeken ligt het debuut en zelf uitgegeven boek Lizzy Klaver en de ongeschreven brieven klaar van Nathan van de Wouw. Dodelijke opleiding van Naomi Novik kocht ik voor mezelf voor onder de kerstboom, vooral in het kader van de actie steun je lokale boekhandel. De kliniek van Martine Kamphuis zou ik gewoon graag willen lezen, maar ik weet niet of ik daar deze maand aan toe kom.

Verwacht te lezen in maart: Lizzy Klaver van Nathan van de Wouw, Dodleijke opleiding van Naomi Novik en De kliniek van Martine KamphuisHopelijk kunnen de maatregelen volgende maand weer wat versoepeld worden naarmate er meer mensen gevaccineerd worden. Misschien dat de bibliotheek dan haar deuren ook weer wat meer open mag zetten en mijn werk daardoor weer wat meer afwisseling krijgt. In ieder geval een prettige en uitdagende leesmaand gewenst voor iedereen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten