meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in maart en verwacht in april

woensdag 31 maart 2021

Gelezen in maart en verwacht in april

Summary Maandoverzicht van mijn gelezen boeken in maart. En natuurlijk vooruitkijken naar wat er in april (hopelijk) aankomt.

 

Gelezen boeken in maart en verwachte titels in april 2021 door De boekengabriek
De eerste echt zonnige dag van dit jaar is inmiddels aangebroken en het voelt zo heerlijk. Na zo'n moeilijk jaar voelt het als een extraatje om weer lekker in de tuin te kunnen zitten of zonder jas een wandelingetje te maken.
Maart was een beetje een leesmaand met 'verplicht' leesvoer omdat er drie keer een blogtour inviel van Hamley Books. Niet dat dit vervelend is, integendeel, maar de tijd tussen lezen en schrijven was soms krap. Daarnaast was het op de bibliotheek ook druk met veel (online) overleg op voortdurend wisselende tijdstippen.

Daarnaast zijn er ook veel aanmeldingen voor de Zilveren Vleermuis (gelukkig), maar daardoor ligt het leestempo ook hoog.Ik las de afgelopen maand twee thrillers, twee Young Adult boeken, twee boeken voor de wat oudere jeugd en twee boeken voor de middenbouw basisschool.


Gelezen in maart


Flashback van SJ Watson, Voor het donker thuis van Riley Sager

SJ Watson heeft niet een heel hoog schrijftempo, wat voor mij betekent dat ik tot nu toe al zijn boeken heb gelezen. Dit geldt niet voor Riley Sager. Ik las zijn eerste boek De laatste meisjes, maar was daar gematigd enthousiast over. Vandaar dat ik de boeken die hij hierna schreef niet heb opgepakt, maar Voor het donker thuis klonk wel heel spannend op de achterflap. 

En, dat was het ook!

Lucht van Lara Reims en In het duister door Tamara Arts

Voor de Hamley Books blogtours las ik twee YA's: het futuristische Lucht van Lara Reims en de thriller In het duister van Tamara Arts. De boeken van deze uitgever zijn stuk voor stuk parels om in handen te hebben. Er is zoveel aandacht besteed aan de cover en het binnenwerk en ook op de redactie valt niets aan te merken. Ik heb beide boeken echt met plezier gelezen!

Lizzy Klaver en de ongeschreven brieven van Nathan van de Wouw, Mission One van R. Wade, Het feest van de wolfmaan van Kelly van Kempen, Undercover van Eva Burgers
 • Mission One van de auteurs Ria Maes en Aron Wade las ik ook voor een blogtour van Hamley Books. En ook dit boek ziet er zowel van buiten als van binnen prachtig uit, maar ik was minder enthousiast over het verhaal zelf. Gelukkig komt er een tweede deel waarvan ik hoop dat het me meer zal bevallen.
 • Lizzy Klaver en de ongeschreven brieven van universiteitsprofessor Nathan van de Wouw las ik voor Kinderboeken. Binnenkort verschijnt mijn recensie daar, als ook een winactie in de FB groep met dit grappige en fantasievolle verhaal.
 • Ook voor KB las ik het tweede deel van De Sterrensteen serie van Kelly van Kempen, Het feest van de wolfmaan. Wat een fantastisch leuke en grappige boeken schrijft zij toch.
Verwacht in aprilJeugd


De grote race van Ruby Coene, Escape Game van Maren Stoffels, Molokai van Guy Didelez
 • Escape Game van Maren Stoffels verschijnt bij uitgeverij Leopold (10-12 jaar)
 • Molokai van Guy Didelez bij Van Halewyck uitgevers (13-15 jaar)
 • De grote race van Ruby Coene bij uitgeverij Moon (10-12 jaar)Young Adult


Unsinkable van Lotte van den Noort, Verstoten van Sterre Collins, De woestijndief van Emmelie Arents, De verbannen koningin van Holly Black

 • Verstoten van Sterre CollinsUnsinkable van Lotte van den Noort en De woestijndief van Emmelie Arents zijn alledrie YA titels waar Hamely Books een blogtour omheen organiseert. Hoewel ze in april verschijnen staat alleen mijn bijdrage voor Unsinkable ook echt deze maand gepland.

 • De verbannen koningin is alweer het derde en laatste deel in Holly Black's Elfhame trilogie. Hoewel ik ze echt heel graag wil lezen staan de vorige delen nog steeds ongelezen in de kast..


Thrillers

 
 • In de knel van Heleen Smit verschijnt bij de Crime Compagnie

 • Wie is Maud Dixon? van Alexandra Andrews verschijnt bij uitgeverij CargoWin van Harlan Coben, Handtekening van nhet kwaad van Chris Carter

 • Harlan Coben start met Win een nieuwe serie die zal gaan over Windsor Horne Lockwood III, oftewel de sidekick van de beroemde Myron Bolitar. Verschijnt bij De Boekerij.
 • Handtekening van het kwaad van Chris Carter vormt de start van een nieuwe serie, bij HarperCollins.
Ook in april nog weinig versoepelingen helaas, dus weer volop tijd om te lezen. Misschien wel lekker in de tuin met een zonnetje erbij. Iedereen weer een fijne leesmaand toegewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten