meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Blogtour recensie: De woestijndief - Emmelie Arents

maandag 3 mei 2021

Blogtour recensie: De woestijndief - Emmelie Arents

Summary Ik las De woestijndief van Emmelie Arents waar ik erg naar uit had gekeken.

 

Recensie door De boekenfabriek van De woestijndief geschreven door Emmelie Arents voor de blogtour van Hamley Books uitgeverij
Emmelie Arents

De woestijndief


380 blz.
ISBN: 9789463967693 
2021 © Hamley Books


'Degenen die bereid zijn om een verschil te maken, moeten ook bereid zijn om te falen'.Emmelie Arents debuteerde september vorig jaar bij Hamley Books met de YA Fantasy Het hart van de adelaar. De woestijndief is het eerste deel over de wereld van Saradan dat later dit jaar zal worden opgevolgd door De meesterdief. De cover is sfeervol met een Oosterse uitstraling. De tweeling Taran en Amir wonen met hun vader in een deel van Saradan dat steeds meer wordt beheerst door de in ongenade gevallen magiër Yassin Ralec. Om een einde te maken aan hun armoedige bestaan doet Taran iets gevaarlijks waar niet hij, maar zijn broer voor wordt gestraft. Taran slaat op de vlucht, terwijl Amir zijn geluk zal moeten beproeven als pion in het Labyrint. Vastbesloten zijn broer te redden uit de klauwen van de hassaani raakt Taran verstrikt in een web van leugens en bedrog waarbij het voortbestaan van heel Saradan op het spel lijkt te staan.

'Misschien was ik deze keer te ver gegaan, Niemand solde met magiërs, en al helemaal niet met magiërs zoals hij'.

De woestijndief begint direct spannend, in de eerste hoofdstukken gebeurt er van alles waardoor de lezer met zijn neus midden in de actie valt. Alle gebeurtenissen worden voornamelijk verteld vanuit de perspectieven van de tweelingbroers. De lezer wordt daarmee helemaal meegenomen in hun gevoelens en gedachtes, daardoor kost het geen moeite om met hen mee te leven. Taran gelooft dat er meer in het leven moet zijn en is onbesuisd in zijn acties, terwijl zijn broer Amir bedachtzamer is en meer nadenkt over gevolgen. Hoe verschillend ze ook zijn, hun liefde voor elkaar overheerst. Liefde en loyaliteit zijn dan ook belangrijke thema's in het boek.

Emmelie Arents, De woestijndief, Hamley Books uitgeverij
Hoewel de beschrijvingen van gebeurtenissen hier en daar wat te gedetailleerd zijn maakt de vlotte schrijfstijl van de auteur dat het geen moeite kost om door te blijven lezen. Op de juiste momenten brengt ze weer actie in het verhaal om over de plotwendingen maar te zwijgen. Telkens wanneer je denkt dat het verhaal wel zo ongeveer vastligt weet Emmelie Arents de lezer een andere kant op te sturen. Ze deinst er duidelijk ook niet voor terug om de boel af en toe eens flink op te schudden. 

Ik heb De woestijndief met veel plezier gelezen en ik kijk dan ook uit naar De meesterdief. Wel had het van mij net iets pittiger gemogen, Taran wat meer een bad boy en de magie wat uitgebreider uitgewerkt. Ik hoop dat de auteur in het vervolg, naast weer een mooi verhaal, deze aspecten verder blijft ontwikkelen.


De woestijndief is een heerlijke Young Adult Fantasy die je in één adem wilt uitlezen omdat je helemaal meegezogen wordt in de magische wereld van Taran en Amir. Ik had dit boek echt niet willen missen!


Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond het boek, georganiseerd door de uitgever Hamley Books.


1 opmerking:

  1. Ik heb haar eerste boek met veel plezier gelezen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar deze. Gr. Els

    BeantwoordenVerwijderen