meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in april en verwacht in mei

woensdag 5 mei 2021

Gelezen in april en verwacht in mei

Summary Beetje laat, maar het is toch weer gelukt om een overzicht op mijn blog te zetten.

 

Overzicht van gelezen boeken in april en titels die worden verwacht in mei 2021 door De boekenfabriek
Het wil nog niet echt vlotten met het lekkere weer helaas. Alle spullen liggen klaar om de tuin weer zomerklaar te maken, maar tot nu toe is het daar echt te koud voor. Heel veel tijd heb ik er ook niet voor, want ik heb het nogal druk met werk - en lezen.  ​

Ook april zat weer vol met blogtours, recensies schrijven en natuurlijk gewoon lezen van boeken die verschenen zijn. Aan het einde van de maand heb ik een week vrij. Lekker een weekje waarin ik niet alles zo hoef te plannen, maar gewoon maar wat aan kan rommelen.

Voor nu heb ik weer alles van april en mei op een rijtje gezet.

Gelezen in april
Thomas OldeHeuvelt, Camille Jacobs, Paul Jacobs

Drie thrillers afgelopen maand:

 • Orakel van Thomas OldeHeuvelt. Naar dit boek had ik enorm uitgekeken en het is (gelukkig) een aanrader.
 • De waarheid van Camille Jacobs en
 • De Agatha Christie-kenner van Paul Jacobs
Beiden Vlaming, maar voor zover ik weet geen familie van elkaar. Wel schrijven ze allebei misdaadromans.


Emmelie Arents, Lotte van den Noort, Astrid Boonstoppel

Unsinkable van Lotte van den Noort en De woestijndief van Emmelie Arents las ik voor een blogtour van uitgever Hamley Books. De boeken zijn enorm verschillend, maar ik heb van allebei evenveel genoten.


Michael Reefs, Maren Stoffels, Chinouk Thijssen, Reina Telgemeier, Magdalena Hai

Zoals meestal las ik weer meerdere jeugdboeken afgelopen maand.

 • Escape Game van Maren Stoffels heb ik gelezen voor Kinderboeken en YA, ik ga binnenkort de recensie schrijven. Ik kan alvast zeggen dat ik het echt een heel goed boek voor de doelgroep vind.
 • Gegijzeld van Chinouk Thijssen is een zogenaamde Kluitman novelle. Dun en spannend.
 • De vloek van de Inca's is alweer het derde boek in de serie over de Tempeljagers van Michael Reefs. Het is weer een spannend avontuur met veel vaart.Verwacht in meiJane Harper, Anya Niewierra, MJ Arlidge, Helen Fields

Deze maand verschijnt een nieuw boek van Anya Niewierra, De Camino. Het bloemenmeisje vond ik geweldig, dus deze staat hoog op mijn lijst.

Ook verschijnt er een nieuw boek van Jane Harper, De overlevenden. Al sinds haar debuut De droogte ben ik fan van haar boeken, ik hou van de manier waarop ze de natuur steeds weer onderdeel laat zijn van haar plot.Pen Stewart, Tess Sharpe, Mirjam Mous, Lies Vervloet
  In mei verschijnen ook weer interessante Young Adult boeken. Strikt genomen valt Girl 6 van Mirjam Mous daar niet onder, maar haar boeken zitten er wel vaak tegenaan.

Twee YA Fantasy uit de Hamley stal waar ik naar uitkijk zijn Onderuniversum van Pen Stewart en Luna van Lies Vervloet. Ik doe niet mee aan de blogtour, maar wil ze zeker gaan lezen.

Tess Sharpe debuteerde in 2019 met een thriller voor volwassenen, maar Mijn vele gezichten klinkt als een erg interessante en spannende YA. 
Café De laatste druppel, De trollenjacht
In mei verschijnt van twee series een vervolg. 
 • Café De laatste druppel is het derde Sepp Seti mysterie van Nicki Thornton 
 • De trollenjacht is de tweede Monster Zoo van Tjerk Noordraven.
Blogtours


In mei verschijnen natuurlijk ook weer boeken bij Hamley Books waarbij ik weer mag deelnemen aan de blogtour. Alle drie toevallig jeugdboeken, voor de leeftijd 10 tot 12 jaar.

Geestenvanger, Het hotel op de rots, De nepvampier


 • Geestenvanger van Latoya Morris
 • Het hotel op de rots van Mel Hartman
 • De nepvampier van Sophia Drenth

Zoals altijd weer meer te lezen dan dat ik tijd heb, maar daarom niet minder leuk. Ik hoop dat iedereen weer een fijne leesmaand heeft met mooi weer en mooie boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten