meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in juni en verwacht in juli

woensdag 30 juni 2021

Gelezen in juni en verwacht in juli

Summary Wrap up van juni

 

Gelezen boeken in juni en verwachte titels in juli 2021 door De boekenfabriek

Na hele hectische maanden op het werk is vakantie in zicht. Hopelijk werkt het weer een beetje mee en kan ik in mijn opgeknapte tuin vertoeven met een boek.

Afgelopen maand heb ik veel thrillers gelezen voor de Zilveren Vleermuis die in een hogere versnelling is gegaan. Daarnaast had ik gelukkig ook tijd voor andere boekendingen, zoals een leesclub voor Vrouwenthrillers en een Buzz met Hebban.

Tijd weer voor een overzichtje.
Het lijkt alsof ik niet zo veel heb kunnen lezen afgelopen maand, maar niets is minder waar. Het lezen voor de Zilveren Vleermuis heeft een behoorlijke vlucht genomen waar veel van mijn leestijd in gaat zitten. We beginnen de deadline te naderen voor de samenstelling van de longlist en nog niet alle aangemelde boeken zijn al gejureerd. Er blijft veel - leuk - werk aan de winkel dus. Ik las in juni behalve twee boeken voor een blogtour, een recensie exemplaar voor Kinderboeken en een Buzz boek voor Hebban ook vijf thrillers voor de Vleermuis.

Gelezen in juni


Mel Hartman, Latoya Morris, Ellie Marley, Stephen King, Ruby Coene,

Voor Hamley Books blogtours las ik Geestenvanger van Latoya Morris en het spannende Het hotel op de rots van Mel Hartman. Beide zijn jeugdboeken en allebei zijn ze fantasievol en spannend. Mijn bijdrage voor de laatste komt 4 juli online.

Ik zie, ik zie van Ellie Marley is een YA thriller met heuse seriemoordenaars. Toen ik deze titel voorbij zag komen en Hebban er een buzz mee organiseerde, kon ik die kans natuurlijk echt niet laten lopen. Ik heb het boek inmiddels uit en op 5 juli moet de recensie online staan op Hebban.


De grote race van Ruby Coene is een stoer en avontuurlijk verhaal waarbij de lezer samen met de hoofdpersonen steeds een raadsel moet oplossen om verder te kunnen lezen. Later is het laatste boek(je) van Stephen King waarmee hij (alweer) werd uitgeroepen tot beste VN thriller van het jaar.


Verwacht in juli


Michael Reefs, Marlene Rebel, Lucinda Vos
Er staan twee jeugdboeken te verschijnen in juli waarin een koffer een rol van betekenis lijkt te spelen.
Vorig jaar las ik met plezier Leeuw met strepen van Marlene Rebel en Lucinda Vos. Het duo komt nu met een nieuw boek met de wonderlijke titel Onze lange reis met het hoofd in de koffer. Ik ben alvast erg benieuwd.

Ook Michael Reefs start weer met een nieuwe serie, voor een wat jongere doelgroep dit keer. Marie Boe beleeft een spannend avontuur met Het spook van villa Donkerhout.Danielle Bakhuis, Victor Dixen

Ook in juli weer een spannende novelle van een van mijn favoriete auteurs, Danielle Bakhuis: De laatste uren van Josephine Donkers.

Phobos 1, 2 en 3 werden uitgegeven door Q, in 2017. De Franse auteur Victor Dixon schreef het vierde deel ook in 2017, maar het is dankzij Dutch Venture Publishing dat het boek de Nederlandse markt heeft bereikt. Hoewel ik niet razend enthousiast was over deze serie, ben ik wel erg benieuwd wat dit boek nog kan toevoegen aan het geheel.Alexandra Andrews, Alex Michaelides, JD Barker, Sharon Bolton

In juli verschijnt eindelijk De nimfen, het nieuwe boek van Alex Michaelides. De stille patiƫnt verscheen in 2019, wat ik een supergoed boek vond.

Na de Horen, zien, zwijgen trilogie ben ik denk ik fan voor het leven van J.D. Barker, dus De beller op lijn vier zal naar verwachting zeker op mijn leesstapel terecht gaan komen. De flaptekst klinkt in ieder geval alweer veelbelovend genoeg.

Hoewel ik niet altijd toekom aan nieuwe boeken van Sharon Bolton blijven ze de moeite van het vermelden waard. Die zomer is niet met haar seriepersonage Lacey Flint, maar weer een standalone.
Juli zal ook weer vooral in het teken staan van het lezen voor de Zilveren Vleermuis, maar ook voor Kinderboeken heb ik nog een aantal mooie boeken liggen om te lezen. Ook De Camino van Anya Niewierra en Valse getuige van Karin Slaughter schreeuwen om gelezen te worden. En natuurlijk staan er in juli ook weer enkele blogtours gepland.

Fijne leesmaand weer voor iedereen!


Karin Slaughter, Tom Tijsmans, Anna Woltz, Anya Niewierra,, Nick Garlic, Sophia Drenth, Astrid Sy, Carlo A. Martigli, Barbara de Smedt
Geen opmerkingen:

Een reactie posten