meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Blogtour recensie Zwart hart - Sophia Drenth

maandag 12 juli 2021

Blogtour recensie Zwart hart - Sophia Drenth

Summary Ik trap af in een bescheiden blogtour rond de novelle Zwart hart van Sophia Drenth.

 

Recensie door De boekenfabriek over de novelle Zwart hart van Sophia Drenth

Sophia Drenth

Zwart hart

- een Bloedwetten bronvertelling - 

44 blz.
ISBN: 9789492099174
2016 © Quasis Uitgevers

“Hij wilde worden zoals zij, met een uiterlijk dat zin in waanzin zou veranderen bij ieder weldenkend wezen. ‘Kan ik werkelijk alles worden wat ik wil?’”




“Kijk naar je moeder. Waarom doe je dit haar aan? Egoïstisch stuk vreten. Schik je in je lot”.


Zwart hart is het verhaal van Yan en hoe hij uiteindelijk ontsnapt aan zijn ellendige bestaan als lijfeigene van een plantage-eigenaar en zijn sadistische broer. Om zijn familie te bevrijden en te beschermen wil hij toetreden tot de Ath’vacii. Onoverwinnelijk zal hij zijn, vrij en klaar voor wraak en gerechtigheid. Wanneer het moment daar is slaat de twijfel toe, maar daarvoor is het inmiddels te laat. Een monster is geboren, met een hart zo zwart dat redding niet meer mogelijk lijkt.


https://www.sophiadrenth.com/
Yan transformeert in Jean Darvas Collignon, geen onbekende voor diegenen bekend met de Bloedwetten van Sophia Drenth. Het eerste deel, Vonnis, verscheen in 2015 en werd door de auteur in eigen beheer uitgebracht. Het boek werd genomineerd voor de Hebban Awards en won vervolgens de Bastaard Fantasy Award in 2015. De opvolger Verlossing verscheen een aantal jaar later. Tussen deze twee romans in is Zwart hart verschenen in de Splinter reeks van uitgeverij Quasis. Het is de eerste zogenaamde bronvertelling in de serie, later nog gevolgd door Kleine moordenaar en 1001 Nachten. In principe zijn deze novelles zelfstandig te lezen, maar de verhalen zelf zijn beter te begrijpen binnen de context van het geheel. 



Vonnis, Verlossing, Verval

Het derde boek heeft als titel Verval gekregen en staat op het punt van verschijnen. De auteur had de lancering in gedachten tijdens het plaatsvinden van Castlefest, maar jammer genoeg is het evenement ook nu weer afgelast in verband met de aangescherpte Coronamaatregelen. Om de komst van Verval te vieren is Zwart hart gratis te lezen als Epub voor iedereen die zich opgeeft voor de mailinglijst op Sophia Drenths website. Tegelijkertijd is er een bescheiden blogtour georganiseerd waarvan ik dus de aftrap mag doen.


Deze eerste bronvertelling speelt zich in tijd af ver voor de gebeurtenissen in het Victoriaanse tijdperk in de Bloedwetten boeken. De Ath’vacii staan nog bekend als Sahandran of Nachtsluipers en het bestaan van deze wezens wordt nog vaak afgedaan als bijgeloof. De sfeer in het boekje is daarmee wat rauwer, maar nog steeds ontegenzeggelijk herkenbaar als de unieke stijl van de auteur. In een hoog tempo wordt de lezer getrakteerd op een spannend en duister verhaal waarin een tip van de sluier wordt opgelicht over de raadselachtige Jean de Collignon. Voor diegenen die niet bekend zijn met de serie is het verhaal in Zwart hart wellicht wat lastig te begrijpen, zeker in combinatie met de ingewikkelde namen en terminologie. Het kan echter ook de start zijn van een fantastisch leesavontuur, want de Bloedwetten van Sophia Drenth zijn uniek en meer dan de moeite waard voor elke liefhebber van Dark Fantasy verhalen.


Mijn recensie maakt deel uit van een kleine blogtour rond de novelle Zwart hart, georganiseerd door de auteur Sophia Drenth. Afbeelding auteur © website

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten