meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Blogtour recensie De meesterdief - Emmelie Arents

maandag 4 oktober 2021

Blogtour recensie De meesterdief - Emmelie Arents

Summary In mijn recensie lees je waarom de duologie van Emmelie Arents een echte aanrader is.

 

De boekenfabriek, recensie over De meesterdief van Emmelie Arents voor de blogtour georganiseerd door Hamley Books

Emmelie Arents 

De meesterdief 


300 blz. 
ISBN: 9789464208238 
2021 © Hamley Books 


'Ik koos voor het leven van een held, terwijl ik helemaal niks heldhaftigs in me had'.


Emmelie Arents debuteerde september vorig jaar bij Hamley Books met de YA Fantasy Het hart van de adelaar. De woestijndief verscheen eerder dit jaar en is het eerste deel over de wereld van Saradan en de broers Taran en Amir. De meesterdief is de opvolger en sluit tegelijkertijd deze duologie af. De cover past perfect bij het eerste deel, en is ook weer sfeervol met die Oosterse uitstraling. 

'De sultan had me vrijheid beloofd, en nu boog ik alweer onder de wil van machtige mannen die mijn hulp kochten met manipulatie en het bespelen van mijn zwakten'.

Taran is nog niet bekomen van alle gebeurtenissen die hem zijn overkomen in De woestijndief. Hij probeert een nieuw leven op te bouwen, maar worstelt nog steeds met de geleden verliezen. Wanneer sanji Sahir zelfmoord pleegt blijkt dit verregaande gevolgen te hebben voor Saradan. Alle bomen en gewassen verdorren door dode magie en de enige die het land nog kan redden lijkt prins Rayan te zijn. Deze is echter spoorloos verdwenen en de Sultan roept Taran's hulp in hem te vinden en terug te brengen. Taran zit hier niet op te wachten, maar dan doet de Sultan hem een aanbod dat hij niet kan weigeren. Met een - op zijn zachtst gezegd - gemêleerd gezelschap vertrekt hij naar Turat, het eiland van de gevaarlijke dode magie om de uiterst zeldzame qalzarabloem te vinden.


Emmelie Arents, Hamley Books
In eerste instantie was ik verrast om te horen dat er nog een boek zou komen. Voor mij had De woestijndief een bevredigend einde, maar het is zeker geen straf om nog een keer te mogen onderduiken in Saradan. Het boek heeft dezelfde opzet en werkt weer met korte hoofdstukken waarin voortdurend van perspectief wordt gewisseld. Het tempo ligt hoog en de actie is nooit ver weg. De magie is een gegeven in de boeken, de nadruk ligt niet op het hoe of waarom, maar meer op de gevolgen ervan op mensen en de wereld waarin ze leven. Vriendschappen worden wederom danig op de proef gesteld en verraad ligt op elke bladzijde op de loer. Meerdere keren wordt de lezer op een verkeerd been gezet en na alle haat, liefde en loyaliteitsperikelen eindigt een zenuwslopende tocht uiteindelijk in tranen. Voor zowel de personages in het boek als voor de lezer.

Emmelie Arents is er opnieuw in geslaagd om de lezer van begin tot einde geboeid te houden. Het verhaal bevat dan ook alle ingrediënten om er iets moois van te maken: een land dat ten dode is opgeschreven, verboden magie, een gevaarlijke queeste en de totstandkoming van een held. De woestijndief en De meesterdief vormen samen een mooi verhaal waar veel jongeren genoeg leesplezier aan zullen beleven.

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond het boek, georganiseerd door de uitgever Hamley Books.


Banner voor de blogtour van De meesterdief geschreven door Emmelie Arents
foto auteur website Hamley Books


Geen opmerkingen:

Een reactie posten