meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in september, verwacht in oktober

dinsdag 5 oktober 2021

Gelezen in september, verwacht in oktober

Summary Overzicht van gelezen boeken in september en vooral vooruitkijken naar oktober.

 

Blogpost van De boekenfabriek over gelezen boeken in september en verwachte titels in oktober 2021

Dat de tijd snel gaat wist ik natuurlijk al wel, maar aan deze blogposts merk ik elke keer weer hoe snel. Er is alweer een maand voorbij, dus dit betekent ook weer een nieuw overzicht.

In de herfst verschijnen er gewoonlijk behoorlijk wat boeken, ik heb alleen maar uitgekozen wat ik zelf graag zou willen lezen. Dat is best veel, maar het lijstje van wat ik heb gelezen is wat korter dit keer.Gelezen in september


Het Thrillerfestival start op 24 oktober in Zoetermeer waar ook de Vleermuizen bekend gemaakt zullen worden. De shortlists zijn bekend en dat betekent dat voor de jurering de eindsprint is ingezet. Dit laat weinig ruimte voor het lezen van boeken die op mijn te lezen lijst staan. Ik hoop na de uitreiking daar weer aan toe te kunnen komen. Wat heb ik naast de Vleermuis titels dan wel nog gelezen?


Op trollenjacht, De tunnel, Girl 6, Mijn nacht met Vedder, De stamboom, Verval

Voor Kinderboeken en YA las ik De tunnel van Anna Woltz. De recensie heb ik geschreven en verschijnt binnenkort op het blog. Weer een mooi geschreven boek met een aangrijpend onderwerp.

In navolging van de Kluitman spannende novelles komt ook Best of YA met de XS boeken. Novelles, voor jongeren, al dan niet spannend. Ik las in juli al De laatste uren van Josephine Donkers van Daniëlle Bakhuis. Deze maand komen daar Girl 6 van Mirjam Mous en Mijn nacht met Vedder van Buddy Tegenbosch bij. Ik vind dit een geweldig concept en ik maak er vaak gebruik van in mijn werk.

Voor Vrouwenthrillers las ik De stamboom van Steph Mullin en Nicole Mabry. Een thriller met een originele insteek die ik met plezier heb gelezen.

Sophia Drenth schreef het derde boek in de Bloedwetten serie. Het boek kreeg de titel Verval en de auteur organiseerde een kleine blogtour. Ik heb weer genoten van het boek en kijk reikhalzend uit naar de afsluiter van de serie. Geweldige Fantasy van eigen bodem.
Verwacht in oktober: jeugd


Tijl en de tijdbom, De kerkhofkrijgers, De wraak van het beest
Wat jeugdboeken betreft verschijnen er deze maand een aantal nieuwe delen in geweldige series.

De kerkhofkrijgers van Tjerk Noordraven is een nieuw deel in De engste serie ooit.

De wraak van het beest van Jack Meggitt-Phillips is het vervolg op 

De landkaart van de tovenaars, Mus & kapitien Kwaadbaard en de koers naar de Kraken, De speer van Odin
De koers naar de Kraken is het vervolg op het geweldige Mus & kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen van Kevin Hassing. Voor dit boek ga ik beslist tijd maken om het te lezen.

De speer van Odin wordt alweer het vierde avontuur van De tempeljagers van veelschrijver Michael Reefs. Deze auteur is inmiddels niet meer weg te denken uit het landschap van de jeugdschrijvers.

De landkaart van de tovenaars is het vervolg op Het mysterieuze huis op de heuvel van Mikki Lish en Kelly Ngai. Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar nu staan beide boeken hoog op de lijst.

Tijl en de tijdbom van Lara Reims ga ik lezen voor de Hamley blogtours. Mijn recensie zal 2 november verschijnen.

Verwacht in oktober: YA


Zeis, Lore, Unwritable, Try Not To

Eindelijk een nieuw boek van Alexandra Bracken op de Nederlandse markt. Het laatste boek in de Darkest Minds serie stamt ook alweer van 2018. Lore is een verhaal gebaseerd op de Griekse goden. Laat maar komen!

Try Not To is de nieuwe YA thriller van docente Juultje van den Nieuwenhof. Haar novelle Ctrl- A voor de Kluitman reeks vond ik erg goed.

Unwritable van Unsinkable auteur Lotte van den Noort is voor een nieuwe Hamley Books blogtour.

Zeis van Neil Shusterman heeft een intrigerende cover en flaptekst. Zijn laatste YA, Dor met zoon Jarrod, is alweer een aantal jaar geleden.
Verwacht in oktober: Thrillers


Het donker, Giftig, Gezicht van het kwaad
Ook genoeg thrillers staan er op het punt van verschijnen.

Chris Carter: Gezicht van het kwaad

Emma Haughton : Het donker

Suzanna Esther : Giftig
Box, 1979, Een teken van leven
Een nieuw boek van R.J. Ellory: Een teken van leven en twee nieuwe series van Camilla Läckberg en Val McDermid.

Box is een samenwerking met Henrik Fexeus en wat een geweldige cover heeft dit boek. Alleen daarom zou je het al willen lezen.

Ik was een groot fan van Val McDermid, maar de laatste boeken in de Tony Hill serie konden me echt niet meer boeien. Meer dan tijd voor een nieuwe serie lijkt me. Ik ben benieuwd of de auteur de oude draad weer weet op te pakken met 1979.


Deze maand ga ik me voorbereiden op het Thrillerfestival en weer aansluiten bij de blogtours. Ik hoop dat ik na de Vleermuizen weer meer boeken kan oppakken voor Kinderboeken en Vrouwenthrillers. Fijne leesmaand iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten