meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in november, verwacht in december

dinsdag 30 november 2021

Gelezen in november, verwacht in december

Summary Wrap up van november

 

Maanoverzicht van gelezen boeken in oktober en verwachte titels in november door De boekenfabriek

Bijna einde van het jaar.  En dat is goed te merken, want er staan niet veel nieuwe boeken te verschijnen. Ik las wel behoorlijk wat, dat was vooral te danken aan de verlofdagen die ik nog had. En dan is het aankomende maand weer zover, tijd om de lijstjes te gaan opstellen. Zoals ieder jaar zal mijn laatste post van het jaar in het teken staan van wat ik allemaal heb gelezen. Een hele klus iedere keer, maar wel een hele leuke. 

Maar eerst het overzicht van wat ik las in november en de paar leuke titels die in december in de winkels zullen liggen.
Bijna einde van het jaar

Het is te merken dat het einde van dit jaar nadert. Er staan niet veel nieuwe boeken te verschijnen, dit overzicht was snel bij elkaar gezocht. Ik las wel behoorlijk wat, dat was vooral te danken aan de verlofdagen die ik nog had. December is traditiegetrouw weer de tijd om de lijstjes te gaan opstellen. Zoals ieder jaar zal mijn laatste post van het jaar in het teken staan van wat ik allemaal heb gelezen, voor wie, hoeveel en in welke genres. Een hele klus iedere keer, maar wel een hele leuke. Nu eerst het overzicht van wat ik las in november.


 Gelezen in november


Elizabeth Brundage, Bart de Wolf, Alex Michaelides

 • Het verdwijnpunt van Elizabeth Brundage las ik voor Vrouwenthrillers. Zeker geen thriller, ook niet zo bijzonder als voorganger Alles houdt op te bestaan, maar zeker geen onaangenaam boek om te lezen.
 • Volhouden, alles komt goed van Bart de Wolf heb ik gelezen voor de blogtour van Books & Butterflies. Het is een kleine science fiction novelle.
 • De nimfen van Alex Michaelides belandde boven op mijn nog te lezen stapel omdat ik helemaal weg was van zijn debuut De stille patiënt. Hoewel zeker een leuk verhaal haalde het boek het niet bij zijn voorganger helaas.Lotte van den Noort, Cassandra Clare, Latoya Morris

 • Unwritable van Lotte van den Noort had ik gekozen om te lezen voor de blogtour van Hamley Books. Aangezien ik deel uitmaak van het blogtour team kan ik elk kwartaal minstens drie titels kiezen om te lezen voor een tour. Eerder las ik van dezelfde auteur Unsinkable, en opnieuw ben ik onder de indruk van haar schrijftalent.
 • Ketting van goud van Cassandra Clare is weer een enorme dikke pil en de start van een nieuwe trilogie binnen het inmiddels behoorlijk uitgebreide Shadowhunters universum. Het zou enorm fijn zijn wanneer de auteur of de uitgeverij eens een stamboom zou toevoegen aan de boeken. Beslist geen overbodige luxe wat mij betreft.
 • Nooitgedacht van Latoya Morris is ook weer voor een blogtour, mijn recensie staat gepland voor begin december.


Jamie Littler, Rani de Vadder, Michelle Harrison

 • De ontsnapping uit Aurora van Jamie Littler is het vervolg op het fantastische eerste deel in de IJshart serie. Ik heb het boek gelezen voor Kinderboeken en YA waar binnenkort ook deze recensie zal komen te staan.
 • Het magische meer van Rani de Vadder heb ik gelezen voor de blogtour.
 • De vloek van de Kraaientoren van Michelle Harrison heb ik gelezen voor een leesclub op Hebban die nog loopt. Ik kan alleen maar zeggen dat ik bid en hoop dat uitgeverij Gottmer uiteindelijk besluit om de andere delen die de auteur al heeft geschreven, ook in Nederland zal uitgeven!
 Verwacht in december


Rachel Caine, Eva Björg Aegisdóttir, Anna Bailey

 • Heartbreak Bay van Rachel Caine is inmiddels alweer het vijfde deel in de Gwen Proctor serie. Hoewel ze echt allemaal op mijn lijst staan, ben ik nog niet verder dan het eerste boek.
 • Vanuit het duister is een thriller van een voor ons onbekende auteur. In IJsland zijn al meer boeken van haar verschenen.
 • Tall Bones van Anna Bailey heeft een gave cover en een interessante achterflap. Ik denk en hoop een thriller naar mijn hart.Jessica Goodman, Holly Black


 • De Insiders van Jessica Goodman is haar debuut dat nu naar het Nederlands is vertaald. Een YA thriller met een prestigieuze school als decor. Klinkt prima.
 • Bloed van Holly Black is het vervolg op Water in de Faerie trilogie.M.G. Leonard, Sam Sedgman


 • M.G. Leonard stal mijn hart met de Kever trilogie, een serie waar ik echt heel erg van genoten heb. Gevaar op safari is alweer het derde deel in de spannende detectiveserie Dader op het spoor.


Te lezen


Samuel Bjørk, Jens Vern, Ruby Coene

 • Sneeuwwit van Samuel Bjørk staat klaar op mijn e-reader om te lezen voor Vrouwenthrillers.
 • Maar eerst is Nevenschade aan de beurt van Hebban topman Sander Verheijen alias Jens Vern. Ook voor Vrouwenthrillers,
 • De Zussenmeren van Ruby Coene is het vervolg op het superleuke en originele De grote race over de tweeling Li en Nao, Beide boeken lees ik voor de FB groep Kinderboeken en YA.

Fijne leesmaand weer iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten