meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Gelezen in oktober, verwacht in november

maandag 1 november 2021

Gelezen in oktober, verwacht in november

Summary Een vers overzicht van gelezen en te verwachten boeken.

 

Maanoverzicht van gelezen boeken in oktober en verwachte titels in november door De boekenfabriek

Afgelopen maand eindigde de voor mij eerste editie van de Vleermuizen. Ik mocht een jaar lang jureren voor in eerste instantie de Zilveren Vleermuis en later ook voor de Bronzen. Op 24 oktober was de feestelijke uitreiking op het jaarlijkse Thrillerfestival in Zoetermeer. Er is uiteraard veel tijd in gaan zitten waardoor andere verplichtingen af en toe in het gedrang kwamen.

Zoals altijd heb ik weer een leuke en gevarieerde leesmaand gehad en ook in november gaan er weer veel interessante boeken verschijnen.
Thrillerfestival


Op 24 oktober won Bas Haan de Bronzen Vleermuis voor zijn debuut Lenoir. De Zilveren Vleermuis voor de beste thriller ging naar Minnaar van Ilse Ruijters. Toevallig heb ik ook beide boeken gelezen toen ze op de shortlist terecht waren gekomen. Van de 25 boeken die ik heb gelezen vanaf januari voor de Vleermuizen kregen deze twee boeken ook van mij de hoogste score. Wat mij betreft terechte winnaars dus.


Ilse Ruijters won met Minnaar de Zilveren vleermuis, Bas Haan won met Lenoir de Bronzen VleermuisGelezen in oktober


Drie jaar, Minnaar, Lenoir

Minnaar van Ilse Ruijters, Lenoir van Bas Haan en Drie jaar van Anders Roslund las ik in oktober voor de Vleermuizen shortlists.

Alle drie erg goed!


Tijl en de tijdbom, De meesterdief, Oorsprong
In oktober las ik ook weer voor nieuwe blogtours, georganiseerd door Hamley Books.

De meesterdief van Emmelie Arents, Oorsprong van R. Wade en Tijl en de tijdbom van Lara Reims.

Voor deze laatste komt mijn bijdrage aan de tour morgen online.Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers, De monstervakantie

Tussen alles door las ik het kinderboekendebuut van Chinouk Thijssen: Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers en het laatste deel in een van mijn favoriete jeugdseries: De monstervakantie van Gustaaf Glibber.

Puntgaaf

Voor VrouwenThrillers las ik Puntgaaf van Karin Slaughter. Geen nieuw boek, maar een bundeling van vier korte verhalen die al eerder zijn uitgebracht.Verwacht in novemberHet magische meer, De zussenmeren


Voor een Hamley blogtour: Het magische meer van Rani de Vadder, een jeugdboek voor 9+.

De zussenmeren van Ruby Coene is een nieuw avontuur met de tweeling Li en Nao. Het eerste boek, De grote race, was echt erg leuk.
Een eed zo duivels, Jij wordt nog eens mijn dood, Nooitgedacht, Ongewenst, Bloed, Iets heel bijzonders, Goden & Monsters, Het stenen doolhof, Laatste leerling
Heel veel leuke YA titels deze maand. 

Nooitgedacht van Latoya Morris is voor een blogtour. Mijn bijdrage staat pas gepland in december, dus heb ik voldoende tijd het boek te lezen.

Bloed van Holly Black is het vervolg op Water, alweer met zo'n prachtige cover.

Na Heks & Jager en Bloed & Honing sluit Shelby Mahurin haar trilogie af met Goden & Monsters.

Ongewenst is een nieuwe Kluitman novelle van Marlies Slegers. Met zoals altijd een maatschappelijk geëngageerd onderwerp.

Vorig jaar kocht ik Een dodelijke opleiding van Naomi Novik voor onder de kerstboom, maar staat nog ongelezen in de kast. Het  vervolg is De laatste leerling,Verloren meisjes, De weg naar huis, Sneeuwwit, Nevenschade

Een nieuwe Sebastian Fitzek en dat zo snel op de laatste! Fitzek is een auteur voor mij waarvan ik alle boeken ongezien lees. Geen idee dus waar De weg naar huis over gaat, dat maakt niet uit.

En eindelijk dan ook een nieuw boek van Samuel Bjørk. Na Ik reis alleen, De doodsvogel en De jongen in de sneeuw verschijnt nu een prequel op de serie: Sneeuwwit. Komt ook boven op de stapel.

Nevenschade is het tweede boek van Hebban baas Sander Verheijen. Onder het pseudoniem Jens Vern schreef hij eerder al De macht van K.
Het boek ligt al klaar om gelezen te worden voor VrouwenThrillers.


Te lezen in november


Koers naar de kraken, De ontsnapping uit Aurora, Nevenschade, Het verdwijnpunt, De nimfen, De lichtwachters

Voor Kinderboeken

Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken van Kevin Hassing.

De ontsnapping uit Aurora van Jamie Littler.

Als beide boeken net zo goed zijn als hun eerste delen ben ik helemaal blij.

Voor Vrouwenthrillers:

Nevenschade van Jens Vern.

Het verdwijnpunt van Elizabeth Brundage.


Voor mezelf:

De nimfen van Alex Michaelides.

De lichtwachters van Emma Stonex.


Ambitieus, een beetje té denk ik, maar in ieder geval zal ik ook in november geen tekort hebben aan leesvoer.

Ik wens iedereen weer een fijne leesmaand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten