meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Overzicht 2021

zaterdag 1 januari 2022

Overzicht 2021

Summary Cijfertjes, lijstjes en een top 3. Twee keer zelfs. Een overzicht van 2021.

 

Een jaaroverzicht van verschillende leesactiviteiten in 2021 door De boekenfabriek
Einde van het jaar betekent weer de tijd van de lijstjes. Overal zie je ze voorbijkomen op de verschillende social media en ik lees ze (bijna) allemaal. Zelf sluit ik mijn leesjaar ook altijd af met een overzicht van mijn verschillende leesactiviteiten van het afgelopen jaar. 

Ook dit jaar waren er nauwelijks fysieke boekpresentaties, maar gelukkig werd dit steeds meer vervangen door online versies. Ik kan me nog een leuke herinneren van Lotte van den Noort over de release van Unwritable of het LS thrillerevent met Thrillzone. Ik hoop dat 2022 dan toch het jaar wordt waarin evenementen, groot dan wel klein, weer een plek kunnen krijgen binnen onze samenleving.

Mijn Reading Challenges op Hebban en Goodreads stonden traditiegetrouw voor 2021 weer op 100 boeken. Ik las er 107 het afgelopen jaar, gemiddeld goed voor ruim 28.000 bladzijdes. Volgens mijn eigen overzicht las ik 2 Fantasy romans, 1 roman, 1 verhalenbundel, 41 thrillers, 16 Young Adult boeken en 46 kinder- en jeugdboeken. Gemiddeld waardeerde ik de door mij gelezen boeken met 3.6 ster. Dat is één tiende punt minder dan vorig jaar. Ik gaf 19 boeken hoge scores van 4,5 of 5 sterren. Zoals:Ik schreef 38 recensies, ik las 23 boeken voor de Zilveren Vleermuis en deed 3 keer mee aan een leesclub. Een van de hoogtepunten van afgelopen jaar was het jureren voor de Vleermuizen met de uitreiking (fysiek!) afgelopen oktober. Het was een enorme klus en het viel soms lastig in te passen, maar het was tegelijkertijd ook zo leuk om te doen. Doordat er organisatorisch een en ander is aangepast voor aankomend jaar, lees ik toch weer een jaartje mee.

Uit alle boeken die ik heb gelezen heb ik nu twee keer een top 3 gemaakt. Eentje voor de boeken die ik heb gelezen van buitenlandse auteurs en ook een voor titels van eigen bodem. Dit viel ook, net als ieder jaar, niet mee. Uiteindelijk zijn dit mijn eindlijstjes geworden.


Top 3 van de gelezen boeken in 2021 door De Boekenfabriek


Top 3 van de gelezen boeken in 2021 door De Boekenfabriek


Aan het einde van het (lees)jaar trakteert Hebban iedere lezer op een overzicht van verschillende statistieken. Dit is altijd leuk om door te lezen, vooral omdat er info wordt gegeven die je zelf niet altijd bijhoudt. Ik ben zo'n fanatiekeling die elk gelezen boek op meerdere plekken noteert, dus vergelijk ik deze gegevens altijd met die van mezelf. Het komt nooit overeen :-D
Op naar een nieuw jaar, hopelijk weer met veel goede nieuwe boeken en het belangrijkste, zonder al te veel beperkende maatregelen. Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en weer een jaar vol mooie boeken en de tijd om ervan te genieten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten