meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Blogtour recensie Heen - Mel Hartman

dinsdag 25 oktober 2022

Blogtour recensie Heen - Mel Hartman

Summary Mijn recensie van Heen maakt deel uit van de blogtour rond het boek, georganiseerd door uitgeverij Hamley Books.

 

Recensie van De boekenfabriek over Heen, geschreven door Mel Hartman en uitgegeven bij Hamley Books


Mel Hartman

Heen 

Tunnels #1

358 blz. 
ISBN: 9789464510850 
2022 © Hamley Books 
28/9/2022
15+Mel Hartman, Hamley Books uitgeverij
Mel Hartman begint inmiddels al een flinke bibliografie op te bouwen met novelles, kortverhalen, Young Adult series en jeugdboeken. Vorig jaar rondde ze haar Dodenrijk reeks af en startte ze met de Hotel duologie voor een nieuwe, jongere doelgroep. Als puber was ze al gefascineerd door parapsychologie, mythologie, ufo’s, magie en dromen. Vreemde fenomenen en sterke vrouwelijke heldinnen spelen vaak de hoofdrol in haar boeken. Heen is opnieuw een Urban Fantasy voor jongeren, en is het eerste deel van een nieuwe serie. 

‘Je bent hier op een plek waar je altijd geaccepteerd zult worden, hoe vreemd je ook bent. De mensen hier zullen je nooit veroordelen.’ 


George Borg woont al haar hele leven in een weeshuis. Ze weet niet wie haar ouders zijn en wanneer ze opeens wordt geadopteerd door een onbekende oom en tante staat ze aan de vooravond van een nieuwe opwindende tijd in haar leven. Op dat moment heeft ze er nog geen idee van hoe haar leven en haar perceptie van de werkelijkheid op zijn kop zullen komen te staan. 

In Heen speelt Mel Hartman met het idee dat wij niet de enige levende wezens zijn. Eens zei Jake tegen Roland de scherpschutter* ‘Ga maar, er zijn meer werelden dan deze.’ Zo ontdekt ook George dat er Tunnels bestaan tussen verschillende universums en dat zij als dochter van een Kapitein wel over heel bijzondere gaven beschikt. Of die haar leven overzichtelijker maken is nog maar de vraag, maar spannender zeker wel. Ook gevaarlijker, want er zijn mensen als Boris Tromp die haar talent maar wat graag voor eigen doeleinden zouden willen gebruiken. 

Het verhaal van George wordt verteld in een over het algemeen vlot tempo met de nodige actie. Ze is een mooi uitgediept personage met volop mogelijkheden tot groei. Hartman neemt de tijd om de wezens uit de andere werelden duidelijk te beschrijven wat zo af en toe wel de vaart wat uit het verhaal haalt. Ook voelt de stijl, hoe prettig ook, wat te jeugdig voor de beoogde doelgroep van 15+. Het boek eindigt met een fijne cliffhanger dat laat verlangen naar het volgende deel, en tegelijkertijd doet afvragen hoe het verhaal verder zal gaan. 

Een boek van de hand van Mel Hartman is altijd een plezier om te lezen, zo ook deze keer. 
Heen is een gemakkelijk geschreven verhaal vanuit een originele invalshoek, bevolkt door interessante wezens en een echte heldin-in-wording als hoofdpersoon. 


 * De donkere Toren, Stephen King
Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond het boek, georganiseerd door uitgeverij Hamley Books.Deelnemende bloggers aan de blogtour van Heen geschreven door Mel Hartman en uitgegeven door Hamley Books
foto auteur website Hamley Books


Geen opmerkingen:

Een reactie posten