meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Leesclub Hebban Daan & Nadia

donderdag 18 februari 2016

Leesclub Hebban Daan & Nadia

Al langere tijd schrijf ik recensies voor Hebban. Eerst waren dat thrillers, voor Crimezone nog destijds. De laatste tijd recenseer ik vooral voor YA en ook af en toe een kinderboek. Dit is erg leuk om te doen en ik doe dit dan ook nog steeds met veel plezier. In het verleden heb ik ook een aantal keer meegedaan met een leesclub, ook erg leuk. Echter, écht heel leuk is dat ik nu zelf een leesclub mag coördineren bij Hebban. Het gaat om het YA boek Daan & Nadia van Esther Walraven. Het boek is pas geleden uitgebracht bij van Goor uitgevers en is het YA debuut van Esther Walraven. Naast auteur is ze ook wetenschapper en universitair docent gezondheidspsychologie.

Esther Walraven Daan & Nadia

Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger. De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor. De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. De oorzaak hiervan ligt bij haar handtastelijke oom. Nadat Nadia opnieuw wordt lastiggevallen door hem, belandt ze door haar eigen toedoen in het ziekenhuis.
Uit een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis ontstaat een voorzichtige band tussen de twee. Beiden leren langzaam een andere kant van het leven kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. Tijdens deze tegengestelde bewegingen in hun levens, verstevigt de band tussen Daan en Nadia. Maar voor hoe lang?


Ik ben erg benieuwd hoe deze klus me gaat bevallen, ik hoop in ieder geval op een mooie leerervaring. Een recensie van dit boek volgt uiteraard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten