meta content='De boekenfabriek: Mijn persoonlijke website met recensies en overzichten van spannende en fantasievolle boeken voor jeugd, YA en volwassenen' name='description'/ meta content='recensies, boeken, boekenrecensies' name='keywords'/ meta content='Anneke van Ieperen' name='Author'/> meta content='boekenfabriek@gmail.com' name='Email'/ meta content='all' name='robots'/ meta content='Netherlands' name='country'/ De boekenfabriek: Sharon Bolton - Blijf waar je bent

zondag 21 februari 2016

Sharon Bolton - Blijf waar je bentVoor Vrouwenthrillers las ik Blijf waar je bent van Sharon Bolton. Een uitgebreide recensie zal binnenkort daar te vinden zijn.

Blijf waar je bent is het derde boek met hoofdpersoon Lacey Flint. Lacey is verbonden aan de Metropolitan Police, maar is met ziekteverlof door traumatische ervaringen opgelopen tijdens een undercoveropdracht in Cambridge (in deel twee, Nachtmerries). Naast haar woont de 11-jarige Barney met zijn vader. Lacey houdt een beetje een oogje op hem omdat het in Londen op het moment niet veilig is voor jongens van zijn leeftijd. Er zijn al meerdere jonge jongens teruggevonden met een doorgesneden keel. Barney heeft zo zijn eigen redenen om gefascineerd te zijn door de moorden en tegen zijn zin – en zeker ook tegen die van Lacey – betrekt hij zijn buurvrouw hierin.

Dana Tulloch, de rechercheur die het onderzoek leidt, heeft niet veel om mee te werken. Via social media wordt ze uitgedaagd door iemand die zich Peter Sweep noemt en die over gedetailleerde informatie lijkt te beschikken. Is er een lek binnen het team of zou deze Sweep de moordenaar kunnen zijn?

Blijf waar je bent is een thriller die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De schrijfstijl van Bolton is vloeiend en erg toegankelijk. Haar personages zijn boeiend en realistisch uitgewerkt en de plot is waterdicht.  Daarnaast beheerst ze duidelijk de kunst van de plotwendingen, want de lezer wordt diverse keren op het verkeerde been gezet en de ontknoping komt dan alsnog als een complete verrassing. Het stoort niet dat dit een deel is uit een langere serie, het is prima zelfstandig te lezen. Ontwikkelingen rond sommige personages zijn dermate intrigerend dat het wat mij betreft alleen maar uitnodigt om ook de andere delen op de nog te lezen stapel te leggen.

Sharon Bolton Blijf waar je bent

 verschenen in januari 2016 bij A.W. Bruna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten